preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Školski akti
VRIJEME

OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Informatika - raspored

Priloženi dokumenti:
Informatika raspored.pdf

Njemački jezik-raspored
Za djecu
Vijesti

Projekt BAROK

Naš ovogodišnji projekt BAROK kroz prizmu predmeta povijest završavamo prezentacijom koju su izradili učenici  7.a, 7.b i 7.c razred pod vodstvom učiteljice povijesti  Keti Petrović i učiteljice glazbene kulture Zrinke Boras. U projektu na kome smo radili cijelu ovu školsku godinu, a pod motom Udahni barok!, sudjelovali su i učenici 6.a i 6.b razreda koji su posjetili Dubrovnik u izvanučioničnoj temi Barokna obnova Dubrovnika.


TKO JE I ŠTO RADIO?

Učenici su pokazali svu svoju kreativnost i na  poučan su način svoje ideje pretvarali  u djela. Razredi 7.a, 7.b i 7.c  predstavili su svoju prezentaciju  29. svibnja 2017., razredima 6.a i 6.b  šesti sat u A smjeni, a razredima 6.c, 6. d i 6.e  šesti sat  30. svibnja  2017. u B smjeni.                                                                                                                                                                  

Svi pozvani šesti razredi upoznali su na zanimljiv način društveno-političke promjene u Europi tijekom 17. st. Upoznali su osnovna obilježja kulture i znanosti u doba baroka te promjene u svakodnevnom životu, a naravno naučili su razlikovati barokni stil od drugih stilova u povijesti. Svojim smo aktivnostima i načinom predstavljanja, nadamo se,  potakli  i kod drugih učenika razvijanje pozitivnog stava prema lijepom, a barokna umjetnost to jest. Poveli smo se poznatom izrekom Luja XIV. „La mode, c“est la miroir de I“historie“ (Moda je ogledalo povijesti.). Također smo pokušali prikazati svoju  kreativnost kroz izradu kostima, vlasulja i kopči za cipele, a u tome su se osobito iskazali učenici  Ana Marija Dominiković (7.c), Lana Jakić (7.c), David Šimović (7.a), Andrijana  Jurković (7.a), Sara Jerković (7.b) i Lana Čupić (7.b). U prilogu vam predstavljamo PPT prezentaciju koja svjedoči naš uloženi trud i rad.

 

UDAHNI BAROK! – kreativno i humanitarno

Tijekom realizacije ovog godišnjeg projekta bili smo vrlo kreativni. Pod motom Udahni barok! izradili smo lijepe barokne kutije i barokne anđele. Naše kreativne radionice održavali smo tijekom travnja i svibnja. Barokne kutije izrađivali su učenici 6.b razreda sa svojom razrednicom i učiteljicom povijesti Keti Petrović. Barokne anđele izrađivali su učenici 2.a razred sa svojom učiteljicom Dragicom Jerković, a Lutkarska  grupa 6.b i 7.d razreda  pod vodstvom knjižničarke Katice Salacan također je sudjelovala u izradi  baroknih anđela. Ovi barokni predmeti prodavati će se za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kao dio projekta Djeca pomažu djeci. Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena Dječjem domu Maslina  u Dubrovniku.


Priloženi dokumenti:
BAROK-novo.pptx (18.29 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Keti Petrović   datum: 31. 5. 2017.

VREMENICI

Priloženi dokumenti:
vremenici.zip


Oglasna ploča

 


Kalendar 2017./18.

 


STOP NASILJU

Popis udžbenika

ZA NAŠE OSMAŠE


 


Kurikularni dokumenti


Sierpinski Carpet


Škole za Afriku


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Za nastavnike


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju