2020-10-20 10:15:18

TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA u 2. b razredu

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta ŽIVJETI ZDRAVO po prvi put obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka s ciljem podizanja svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za učenike. Vrijeme posvećeno doručku prilika je da učenici dan započnu obrokom te steknu zdrave navike i pravilan odnos prema hrani, čime aktivno utječu na vlastito zdravlje u budućnosti.

Evo kako se Tjedan zdravog doručka obilježio u 2. b razredu:

        PONEDJELJAK - Što su jeli naši djedovi i bake? (palenta, mlaćanica, kiselina, domaći kruh od cjelovitog brašna, kukuruza, jaja, smokve, bajami, orasi, pancetta,...)

        UTORAK - Predstavi svoj doručak. Mogu li bolje?

        SRIJEDA - Kako izgleda zdrav sendvič?

        ČETVRTAK - Zdravi stilovi doručka (prezentacija)

        PETAK - Izrada plakata na temu zdravog doručka

     Učenici su uživali i pokazali veliki interes za sve aktivnosti. Kušali su palentu (puru) integralnu pogaču, pogačice sa zobenim pahuljicama, orahe i bademe, a sve u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

     Nadam se da smo malo potaknuli učenike na nove stilove doručka i tako osigurali neophodnu energiju za početak dana. Hvala roditeljima na suradnji. Zahvaljujem se ravnateljici, pedagoginji i knjižničarki koje su nazočile prezentaciji.

     Prilažem fotografije naših aktivnosti.

Učiteljica 2. b razreda: Katica Vladimir

       


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković