2020-05-23 16:30:52

Prvaši i koronavirus

Prvaši i koronavirus zanimljivo je istraživanje – projekt koji je nastao tijekom prošla dva mjeseca trajanja virtualne nastave, a glavni cilj bio mu je kod učenika osvijestiti važnost novonastale epidemiološke situacije i učenje pravilnog ponašanja u njoj.

U projektu su sudjelovali svi učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama (Dragica Jerković, Katica Vladimir, Tonćika Popović, Nikolina Jerković, Sandra Krstičević i Lidija Marić) u suradnji s knjižničarkom Katicom Salacan. U istraživačkim zadacima učenici su odgovarali na pitanja vezana uz aktualne teme oko koronavirusa, virtualne škole i njihovog slobodnog vremena kod kuće. Pregledavanjem njihovih odgovora saznali smo da većina naših prvaša zna što su pandemija i koronavirus, prepoznaju virus i znaju se ispravno ophoditi prema njemu, a uzor su im i roditelji svojim odgovornim ponašanjem. Dobro se snalaze i u virtualnim učionicama, ali ipak jedva čekaju da se vrate redovnoj nastavi jer im nedostaju i prijatelji iz razreda, učiteljica i uobičajena druženja.

Svi odgovori naših najmlađih učenika u ovom projektu poučni su i vrijedni, a mi smo izabrali samo neka najiskrenija i najjednostavnija objašnjenja koja su nam oni dali te smo ih odlučili podijeli s vama.


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković