2020-05-22 17:44:21

Testiranje predškolaca

Poštovani roditelji,

zbog aktualno povoljne povoljne epidemiološke situacije, u OŠ don Mihovila Pavlinovića će se od 27. svibnja do 3. lipnja 2020. godine nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. U skladu s Uputama  HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu važno je istaknuti sljedeće:

-roditelji/skrbnici bit će obaviješteni telefonski o terminu testiranja u skladu s rasporedom

-na usmeni dio testa ponijeti nalaze ostalih stručnjaka ukoliko je dijete pohađalo (logopedski, edukacijsko rehabilitacijski, psihološki, psihijatrijski nalaz)

- roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u Školu na način da, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do glavnog školskog ulaza, pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.

- djecu će u točno određeno vrijeme preuzeti članovi Stručne službe na glavnom ulazu Škole i po završetku testiranja dopratiti do  istog mjesta kako bi ih predali roditeljima

- pojačat će se higijena ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu).

- dijete treba donijeti svoju olovku za provedbu pisanog dijela testiranja.

- roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska u ustanovu

- djeca i roditelji/skrbnici koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje te osobe sa sumnjom na zarazu COVID-19 ostaju kod kuće. Roditelji/skrbnici u tom slučaju trebaju telefonski kontaktirati Školu kako bi dogovorili novi termin testiranja u skladu s mogućnostima.

Molimo roditelje da pripreme djecu na novonastale okolnosti kako im prvi susret sa školom ne bi bio stresan.


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković