2020-05-16 08:30:33

Školski list "Kreket"

Nakon što je prošle školske godine novinarska grupa završila svoje zadatke za školski list Kreket i cijelo je prvo polugodište ove godine aktivno sudjelovala u pripremi lista za tisak koji je završen u prosincu 2019.

Na županijskoj Smotri LiDraNo 2020. Kreket je proglašen najboljim, a samim time je predložen i na državnu Smotru. Budući da je zbog epidemiološke situacije Agencija za odgoj i obrazovanje odlučila da se Smotra neće održati do kraja, možemo reći da je naš list ove godine postigao najviše što je mogao.

Glavni urednik lista je učenik osmog razreda Filip Jerković, a odgovorne urednice su Katica Salacan i Danijela Tutavac. Ovogodišnji Kreket ima 80 stanica, a dodatak mu je Literarno-likovni podlistak tiskan odvojeno na 16 stranica. Ovaj deveti broj lista prošireno je izdanje prethodnih brojeva koji su tri puta zaredom sudjelovali na državnoj Smotri LiDraNo – 2011., 2012. i 2013. godine i otada nije izlazio.

Marljivu ekipu novinara čini 17 učenika (Lana Senta, Antonela Zekušić, Petra Kraljević, Gabrijela Krnjić, Maria Perlić, Matej Mirko Talajić, Ana Musulin, Kristina Jerković, Mia Ćosić, Marija Šiljeg, Ivana Vidović, Ivan Jerković, Lea Volarević, Daniela Medak, Martino Bjelopera, Nino Volarević i Ivana Jurković) te učitelji suradnici (Ankica Jakić, Helena Bjeliš, Tonćika Popović, Keti Petrović, Dubravka Šešelj, Marinko Tošić, Ivana Jerković, Hrvoje Šimović, Antea Marević, Anđela Jerković i Katarina Petković Galov).

Posebnu zahvalu dugujemo tvrtkama Frigo Bonsai d.o.o. Metković, VETU d.o.o. Split te Liberi- printu iz Zagreba koji su svojom velikodušnom potporom pomogli da ovaj broj Kreketa bude tiskan.

Filip Jerković (glavni urednik lista) s mentoricama Katicom Salacan i Danijelom Tutavac

Novinari Škole s mentoricama


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković