2020-03-21 17:03:51

#OSTANIDOMA

Poštovane kolege, cjenjeni roditelji, dragi učenici!

Nastava na daljinu se zahuktava, a naša škola sada živi jednim drugačijim, virtualnim životom. Nadam se jednako kvalitetnim i izazovnim.

Prvi tjedan rada u virtualnim učionicama je iza nas i to je bio tjedan uhodavanja kako sustava u cjelini tako i naših pojedinačnih snalaženja. Za sve nas ovo je nova situacija za koju smo se spremali svega nekoliko dana. U narednim danima svaki će učitelj organizirati nastavu na način kako je najbolje za njegove učenike i javljati načine izvršavanja zadataka. Uvjerena sam kako ćemo se osjećati puno ugodnije kako vrijeme prolazi u našim virtualnim učionicama.

Naravno ima mnogo pitanja, nedoumica i teškoća i zato vam želim unaprijed zahvaliti za strpljenje i razumijevanje u ovoj nesvakidašnjoj situaciji u kojoj smo se našli.

Dragi roditelji, nemojte biti pod pritiskom i misliti da morate igrati ulogu „zamjenskih učitelja“. Djeca drugačije reagiraju kada ih poučavaju roditelji. Većinu zadataka i aktivnosti koje se zadaju u virtualnim učionicama vaša djeca mogu samostalno obavljati, a u nekima će trebati vašu pomoć. Molim vas da svojoj djeci pomognete stvoriti dnevni raspored učenja. Svi zajedno želimo da ovo bude pravo učenje kao i u učionici. Znamo da su vaša i naša djeca iznimno sposobna i ne sumnjamo da će nas zadiviti svojom sposobnošću prilagodbe ovoj situaciji.

Dragi učenici, ponosna sam na vas i ja i vaši učitelji , jer svojim trudom i s odgovornosti pristupate nepredviđenim i novim okolnostima. Pokazujete iz dana u dan kako ste im dorasli. Kao i uvijek znajte da možete računati na podršku svih nas u školi.

Vašim učiteljima, mojim dragim kolegama, čestitam na izvrsnoj interakciji s učenicima u virtualnim učionicama, na svim sadržajima koje isporučuju, na strpljenju i na međusobnoj pomoći. Pokazali ste još jednom koliko ste dobri i uspješni u situacijama koje traže vašu punu angažiranost. Ono što je najvažnije uvijek vam  su vam djeca na prvom mjestu.

Kako stvari stoje ova situacija će potrajati i jako nam je važno da međusobna komunikacija svih nas bude na visokoj razini.

U vjeri da ćemo sve ovo uspješno prebroditi , želim vam svima puno zdravlja i sreće. Čuvajte sebe i svoje bližnje!

Ravnateljica

Žana Dodig

                                                                                                                                          #ostanidoma


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković