2020-03-13 16:33:54

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani roditelji i učenici,

 

Slijedom Upute koju smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja prekida se nastava od ponedjeljka 16. ožujka 2020. u svim školama na razdoblje od dva tjedna. Nastava će se odvijati na daljinu.

Za one obitelji koje nemaju mogućnosti osigurati da dijete bude po nadzorom kod kuće, škola će osigurati prihvat i sudjelovanje u nastavi putem obrazovnog programa na tv ili na daljinu.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Svi predmetni učitelji bi trebali pripremiti i vlastite sadržaje za virtualne razrede.

Predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5. i 6. satu u danu.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati 3 do 5 školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život, stranicama CARNET-a i na mrežnim stranicama škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirati će u suradnji s HRT na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima u slijedećim terminima pod nazivom Škola na trećem. obrazovat će se putem Trećeg programa HRT-a (Sve emisije nakon emitiranja će biti dostupne na YouTube).

Obrazovni program za učenike nižih razreda će se odvijati po slijedećem rasporedu:

  1. razredi – od 8 do 10 sati,
  2. razredi – od 10 – 12. 30 sati,
  3. od 13 do 16 sati i
  4. razredi – od 16 do 19 sati.

Za one obitelji koje nemaju mogućnosti osigurati da dijete bude po nadzorom kod kuće, škola će osigurati prihvat i sudjelovanje u nastavi putem obrazovnog programa na tv ili na daljinu.

 

Molimo Vas da pratite našu mrežnu stranicu za sve nove obavijesti.

 

                                                                                                         Ravnateljica

                                                                                              Žana Dodig, prof.


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković