2020-02-25 19:35:32

Edukativni kamp u Borovcima

U subotu, 22.veljače 2020. godine učenici 7.b razreda su sa pedagoginjom Danijelom Zrilić i socijalnom pedagoginjom Anteom Marević  posjetili Zajednicu pape Ivana XXIII. u Borovcima. Ovo je prvi od dva planirana edukativna kampa u sklopu programa „Nauči živjeti“.

Kamp pod nazivom „Opasnosti i snage, odolijevanje pritisku vršnjaka!“ je održan kroz nekoliko radionica. Između radionica su imali pauze gdje su s volonterima igrali stolni tenis, svirali i pjevali, igrali nogomet i slično.

Na samom početku učenike se upoznalo s pojmom prevencije, razlogom provođenja radionica i sadržajem koji će im biti ponuđen kroz cijelo druženje.

Kroz prvu radionicu raspravljalo se o čestim mitovima koje učenici imaju o ovisnosti, nakon toga se kroz primjere s kojima se mogu poistovijetiti pokušalo doći do svih razloga zbog kojih se mlade osobe poput njih upuštaju eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti (kocka, video igre, cigarete, alkohol i marihuana).

Ostale dvije radionice su za cilj imale razviti zaštitne čimbenike kod učenika, a to su samopoštovanje, samopouzdanje i asertivna komunikacija. Učenici su imali priliku sve vještine izvježbati na samom kampu.

Zahvaljujemo osoblju Zajednice na ugodno i korisno provedenom vremenu, na novim spoznajama te ljubaznom gostoprimstvu.


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković