2020-02-16 19:45:43

All you need is love...

Sve što trebate je ljubav” - John Lennon

 

14. veljače obilježavamo Dan zaljubljenih - Valentinovo. U našoj školi ga uvijek dočekamo s radošću.

Tako su učenici 8c razreda, zajedno sa svojom razrednicom, nastavnicom engleskog jezika Anom Gušom, a pod budnim okom Kupida koji se iznenada ”pojavio” u njihovoj učionici, na poseban način obilježili ovaj dan. Nakon što su imali kviz na temu Valentinova, pronašli su prelijepe citate o ljubavi, te su njima i šarenim srcima ukrasili naše glavno stubište. Time su više nego ugodno iznenadili sve naše učenike i djelatnike, a mnogi nisu odoljeli pa su se spremno fotografirali na ”stubištu ljubavi”, bez obzira na to jesu li zaljubljeni ili će to tek postati.

Nastavnica likovne kulture, Matea Jerkić, pomogla je našim učenicima da na kreativan način ukrase školske hodnike, te izrade zanimljive srcolike dekoracije koje su se mogle pronaći na svakom koraku.

Učenici 8a, 8b i 8c razreda su Valentinovo dočekali stihovima - na njemačkom jeziku. Na satu njemačkoga su pisali kratke ljubavne pjesme - Elfchen i haiku, u čemu im je pomogla nastavnica Ana Šimović. Naziv Elfchen je nastao od njemačke riječi ”elf”, što znači 11, jer takva pjesma ima 11 riječi. Haiku je pjesma od tri stiha, u kojoj prvi i treći stih imaju 5, a drugi stih 7 slogova. Neki učenici su u naletu inspiracije napisali i po nekoliko pjesama! Sve pjesme su završile, naravno, gdje drugo nego na - crvenim srcima, kojima su ukrasili učionicu.

Na pauzama su našim veselim hodnicima odjekivali zvuci pomno odabranih ljubavnih pjesama. Svi su uživali slušajući ih, a mnogi su zapjevali i zaplesali.

Pogledajte našu galeriju koja će vam, nadamo se, barem malim dijelom dočarati kako smo proslavili dan ljubavi.

 

Sretno Valentinovo! ☺


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković