2020-01-29 13:14:19

Literarni natječaj "Perom o Neretvi"

 

Pozivaju se učenici osnovnih škola doline Neretve da se odazovu na  Natječaj.

 

UVJETI  LITERARNOG  NATJEČAJA

„Perom o Neretvi“

                                   

Tema i motivi natječaja vezani su uz zavičajnu rijeku Neretvu te uz Dan planeta Zemlje i Dan hrvatske knjige koje obilježavamo 22. travnja - tim povodom natječaj je i pokrenut.

 

 U Natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola doline Neretve od 1. do 8. razreda. Broj radova koje škola može poslati je deset (10),  a pojedini učenik može sudjelovati s  jednim literarnim radom.

 

Literarni radovi koji će sudjelovati u ovogodišnjem Natječaju trebaju biti napisani na zavičajnom govoru da bismo tako dali poseban doprinos očuvanju našega zavičajnog idioma.

 

Prozni radovi mogu biti dužine do dvije kartice teksta (jedna kartica = 1800 znakova). Radovi se šalju pod zaporkama (kombinacija: riječ + peteroznamenkasti broj) te s naznakom razreda koji učenik pohađa.

 

Uz svaki  literarni rad potrebno je navesti u posebnoj omotnici: ime i prezime učenika, razred, naslov rada, ime i prezime učitelja/ice – mentora/ice, naziv, adresu škole, kontakt broj i adresu elektroničke pošte škole.

 

Radove slati poštanskom službom ili dostaviti osobno na adresu:

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Ulica Stjepana Radića 1         

 20350   Metković

 

 

                   s naznakom  Za Literarni natječaj Perom o Neretvi

                                                        

Krajnji rok za dospijeće radova na naznačenu adresu (Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću) je utorak, 31.ožujka 2020. do 15 sati. Ukoliko radove šaljete u posljednjem trenutku, molimo vas da ih osobno dostavite u Maticu kako bismo mogli pravodobno organizirati rad Prosudbenoga povjerenstva.

 

Predsjednik Povjerenstva za provedbu Natječaja je Božidar Lovrić,  predsjednik Ogranka MH u suradnji s Aktivom učiteljica Hrvatskoga jezika OŠ don Mihovila Pavlinovića.

 

Članovi povjerenstva za odabir najuspjelijih radova su pjesnik Ivo Nadilo (predsjednik) te profesorice  Željana Volarević, Vesna Vidović i  Martina Pačić.

 

Povjerenstvo za odabir proglasit će šest najuspjelijih radova, tri će biti nagrađena, a tri pohvaljena. O zaključcima Povjerenstva škole sudionice Natječaja bit će pravodobno obaviještene.

 

Nagrađeni učenici bit će pozvani da pročitaju svoje radove na svečanosti proglašenja najboljih koja će se ove godine održati u petak, 17. travnja 2020.  Tom će  prigodom najboljima biti uručene  nagrade i diplome, a njihovim mentorima priznanja.

 

 


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković