2019-05-10 16:03:46

Učenici PŠ Prud predstavili su nas svijetu

Izdavačka je kuća Profil Klett ove školske godine organizirala državni međupredmetni likovni natječaj za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole pod  nazivom Predstavljam se svijetu! Cilj natječaja bio je potaknuti učenike da pošalju vizualnu poruku svijetu, a putem poruke –likovnoga rješenja – predstave sebe, svoj razred, zavičaj i svoju zemlju. Natječaj je podijeljen u pet kategorija, a sudjelovalo je 220 hrvatskih škola s preko 1 400 radova.

U sklopu tog natječaja učenici Područne škole Prud Lara Volarević i Josip Marušić zaslužili su posebno priznanje stručno-učiteljskog žirija u kategoriji Moj zavičaj – dizajn plakata. U toj su se kategoriji natjecala 204 rada od kojih je šest nagrađeno (tri za razrednu i tri za predmetnu nastavu), a deset je zaslužilo posebna priznanja (pet za razrednu i pet za predmetnu nastavu) za izuzetan likovni, inovativni i kreativni doprinos promišljanju identiteta, kulturne i prirodne baštine, tradicije i nasljeđa u razrednoj i predmetnoj nastavi.

Tema plakata naših učenika bila je Neretva, odnosno neretvanski zavičaj. Odabrali su osam motiva kojima su nastojali predstaviti sve dijelove i posebnosti doline Neretve.

Iako naši Lara i Josip nisu osvojili prva mjesta, za nas su pobjednici. Ponosni smo na njihov uspjeh i od srca im čestitamo!


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković