2018-09-03 21:49:22

Ekskurzija osmaša

Stigao je i taj dan – vedar i dugo očekivan. Žamor, uzbuđenje, pozdravi i putne torbe označili su početak ove lijepe avanture koja je trajala od 20. 8 do 23.8.

Krajnji cilj putovanja bile su Krapinske Toplice. Zapravo nisu mogli dočekati da u bazenima Aquae Vivae smoče svoje nožice. Na putu prema sjeveru, malo su se zaustavili i u ljepotama Plitvičkih jezera uživali. 

Kada su napokon stigli, kratko su se osvježili i u toaletama na plesnom podiju zajedno zaplesali.

Već sljedećega dana izletnička cesta ih je dovela na razna mjesta- Muzej krapinskih neandertalaca tijekom jutra, Dvorac  Trakošćan negdje oko podne i  Varaždin  malo prije šest da stignu na Špancirfest.

Po povratku je uslijedilo kupanje i ples,a nastavnička patrola  se pobrinula da ne nastane urnebes.

Trećega dana put ih je odveo u Zagreb. Tehnički muzej im je pripremio mnoga iznenađenja. U Planetariju su proučavali zvjezdano nebo, u laoboratoriju Nikole Tesle proizvodili izmjeničnu struju, a zatim u mračnom rudniku tražili rudu.

Zagreb nudi još puno toga, a naši osmaši su se odlučili za šetnju Zoološkim vrtom i Gornjim gradom. Dan su zaključili jednim lijepim shoppingom.

Posljednjeg dana opet je tema bio Tesla, a nakon njegovog rodnog Smiljana posjetili su Kuću Velebita u sklopu Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

I nakon svih tih putešestvija pomalo se javila nostalgija i krenuli su put rodnog Metkovića – uz pjesmu, naravno.

 


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković