2018-05-13 18:26:40

MAJKAMA SMO ZAŽELJELI SRETAN MAJČIN DAN

Snaga čovječanstva leži u majkama. One su odvjetnice ljubavi, ogledalo naših bića, slika vječnog susreta. Majčinstvo, taj uzvišeni poziv, najvažnija nit koja povezuje sve ljude, put bezuvjetne ljubavi. One su utočište i snaga svih naših borbi!

Ove prigodne misli uvele su nas u priredbu povodom Majčina dana koju smo  priredili u petak, 11. svibnja 2018. u predvorju  škole. Program je vodila učenica 4.b razreda, Melani Primorac.

U priredbi su nastupali: Mali zbor pod vodstvom nastavnice Ljupke Sršen Gutić, dramska družina PŠ Prud koju vodi učiteljica Danijela Tutavac te mala dramska družina naše škole pod vodstvom učiteljice Nikoline Doko. Tijekom programa su se smjenjivale recitacije, igrokazi, scenski dijalozi i monolozi -  bilo je zanimljivo, poučno, zabavno, a ponekad i smiješno.

Mali zbor nam je otpjevao tri pjesme. Pozdravio nas je uvodnom pjesmom Dobro jutro,  tijekom programa čuli smo pjesmu Majka uz kolijevku, a na kraju pjesmu Majka Maru.  O majkama su napisane mnoge pjesme i mi smo imali priliku čuti lijepe recitacije koje su nam kazivali: Klara Volarević, Nino Volarević, Mia Dodig, Bruno Nižić, Mateo Jakić, Draga Barišić, Maja Primorac, Ivan Čupić i Nikola Medak. Učenik Tonći Volarević spretno nam je izveo monolog Intonacija u kojemu je progovorio o intonacijama glasa njegove mame.  Scenski dijalog Vidljivo – Nevidljivo izvanredno su izvele učenice Lucija Plećaš i Erika Vasilj.

Učenici PŠ Prud odlično su pripremili  igrokaz Majka i mi. Majku je uprizorila učenica Lana Musulin, a djecu su glumili Matea Marušić, Klara Volarević i Nino Volarević. Djeca su nas poučila da cijenimo naše majke, smišljamo svaki dan kako im olakšati poslove kod kuće i kako im pokazati ljubav i zahvalnost za svaku toplu riječ koje su nam  u životu pružile.

Učenici naše male dramske družine u igrokazu Đačka ljubav prikazali su prvu ljubav jednog dječaka (radi koje je popustio u školi), odnos roditelja te posebno ljubav i razumijevanje njegove majke. Zaljubljenog dječaka glumio je Luka Toni Batinović, njegovu djevojku Martina Turudić, oca je odglumio Leon Jurković, a majku Eva Šiljeg. Posebno nas je nasmijala učenica Maja Primorac koja je glumila nagluhu baku.

Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

I  NE  ZABORAVITE!

Čestitajte majci njezin dan uz poljubac, zagrljaj. To je ionako jedino što mame žele. Da se sjetimo i kažemo im koliko su nam važne i koliko ih beskrajno volimo svaki dan.

 


Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković