preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Školski akti
VRIJEME

OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Informatika - raspored

Priloženi dokumenti:
Informatika raspored.pdf

Njemački jezik-raspored
Za djecu
Vijesti

Sjajnim predstavljanjem završio školski projekt BAROK

U ponedjeljak, 12. lipnja 2017. s početkom u 12:00 sati u predvorju naše škole nazočili smo sjajnom predstavljanju godišnjega školskog projekta BAROK kojega je koordinirala učiteljica glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić. 


Predstavljanje je privuklo veliki broj učenika, učitelja i roditelja, a sudjelovalo je više od 30 učenika predstavljača podijeljenih po nastavnim predmetima koji su u projektu sudjelovali. A na predstavljanju sve je odisalo baroknim raskošom i kićenošću: izložbeni posteri, barokne kutijice, anđelčići, čaše, posuđe, glazbala, PPT prezentacija s isječcima rada na baroknoj temi u nastavi povijesti, matematike, glazbene kulture, engleskoga jezika, hrvatskoga jezika, biologije, izvannastavnih aktivnosti… Kao žive kulise uz pozornicu su sjedile dame u baroknim kostimima i barokni instrumenti koji su bili tema ovogodišnjih maškara pripremanih pod motom „Barokni malci – barokni znalci“. S njima smo i počeli realizaciju ovoga projekta. Za maškarsku povorku užurbano smo od početka prosinca izrađivali barokne kostime, a veliki entuzijazam male, ali birane ekipe učiteljica, učenika i roditelja rezultirao je posebnom nagradom našoj maski u velikoj povorci. Nastavilo se inovativnim pristupom u nastavi povijesti, terenskom nastavom, kreativnim radom na izradi odjevnih predmeta i modnih detalja uz predstavljanja u razredima što je kod učenika  smanjilo predrasude o povijesti kao nezanimljivoj i teškoj. Zanimljivo smo radili i na nastavi glazbene kulture, matematike, hrvatskoga jezika i drugih predmeta.

 

Na ovom predstavljanju rezultata projekta izmjenjivali su se kraljevi, znanstvenici, književnici i glazbenici iz razdoblja baroka: najprije barok osobno pa Luj XIV., G. Galilei, I. Newton, J. S. Bach, G. F. Handel, R. Bošković, I. Gundulić, zatim jedan čembalo i jedan mikroskop koji su nam se kratko i pomalo šaljivo predstavljali kroz prizmu baroka. Između tih predstavljanja svirala je barokna glazba, dame u baroknim kostimima plesale su otmjene dvorske plesove, detaljno se opisivala barokna moda, svoj ples otplesao je barokni namještaj, svirao je i plesao barokni orkestar, učenici pjesnici krasnoslovili su svoje stihove napisane baroknim stilom po uzoru na majstore pera toga vremena… Bilo je dinamično, edukativno i veselo. Voditeljica i moderatorica  programa bila je učiteljica engleskog jezika Ana Tot.

Današnja prezentacija rezultata projekta BAROK kojega je naša škola realizirala kao cjelogodišnji projekt, odraz je truda i kreativnih ideja učenika i učitelja s ciljem upoznavanja razdoblja baroka na jedan sasvim drukčiji način. Vjerujemo da će pozitivno iskustvo ovog projekta još snažnije potaknuti razvijanje i prepoznavanje osobnih interesa kod naših učenika, što će ih potaknuti na kreativno učenje.

                                                                   

Koordinatorica projekta osobito zahvaljuje učenicima i kolegama učiteljima koji su kreativno i suradnički radili na projektu i bez kojih završno predstavljanje ne bi bilo ovako uspješno. Učitelji koji su doprinijeli realizaciji projekta su: Tonćika Popović, Jelena Bebić, Davorka Govorko, Marija Dodig, Dragica Jerković, Keti Petrović, Zrinka Boras, Marinka Jurković, Ivana Vatović, Slavica  Ilić, Zrinka Baće, Ivana Jerković, Marija Raič Raguž, Jelica Lazarević, Dubravka Šešelj, Ana Tot, Iva Škegro, Kristina Laura, Katica Salacan, Senad Novaković i Marinko Tošić. Posebna zahvala gospođi Andrijani Prusac koja je kao roditelj nesebično pomagala u izradi kostima, bila u maškarskoj povorci te sudjelovala u predstavljanju projekta.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marinka Jurković   datum: 13. 6. 2017.

VREMENICI

Priloženi dokumenti:
vremenici.zip


Oglasna ploča

 


Kalendar 2017./18.

 


STOP NASILJU

Popis udžbenika

ZA NAŠE OSMAŠE


 


Kurikularni dokumenti


Sierpinski Carpet


Škole za Afriku


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Za nastavnike


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju