preskoči na sadržaj

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Žana Dodig, 1. 9. 2020.

 

Dragi učenici, poštovani roditelji,

iskreno se radujem početku nove školske godine u kojoj ćemo naše učenike dočekati u prostorima Škole, jer bez obzira na otežane okolnosti uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 – učenicima je mjesto u školskim klupama.

Hvala svima, učenicima, roditeljima i učiteljima koji su uložili puno više truda i rada kako bi prošlu školsku godinu završili na najbolji mogući način. I sada nas čekaju brojna iskušenja za koje sam sigurna da zajedničkim snagama možemo prevladati uz suradnju i međusobno uvažavanje na dobrobit vaše i naše djece.

Vodeći se uputama HZJZ-a i modelima i preporukama našeg MZO-a (molim roditelje/skrbnike da se upoznaju s njima),  naša Škola je donijela Odluku na koji ćemo način realizirati ovu školsku godinu s naglaskom na sigurnost učenika i njihovih učitelja. Odlučili smo se za model A – nastava u školi.

U skladu s Uputama HZJZ i Preporukama MZO učenici za vrijeme odmora više  neće moći napuštati školski prostor niti će za vrijeme odmora napuštati učionicu.  U našoj školi je organizirana prehrana ( marenda ) i učenicima će biti dostavljena do učionice sukladno preporukama. Naša županija će za sve učenike od 5. do 8. razreda osigurati perive maske.

 

Preporuka je da roditeljske sastanke i informacije tijekom školske godine realiziramo on line.

Nastava za sve učenike počinje 7. rujna, a na nastavu ujutro dolaze učenici „A“ smjene. 

Poslali smo zahtjev Ministarstvu odgoja i obrazovanja za skraćenje sata na 35 minuta kako bi (radimo u dvije smjene) imali više vremena za dezinfekciju školskog prostora. Dok nam ne stigne odobrenje mogu sve izvijestiti da će nastava krenuti u različito vrijeme u školi (npr. PN u 7,30 i 13,00 sati, RN u 7,45 i 13,15), jer po uputama mora biti razmak od 10-15 min između ulaska različitih razrednih odjela. U područnim školama Vid i Prud neće biti skraćeni sati i nastava će početi u razmaku od 15 min između odjela u 8.00 i 8.15 i 8,30 sati.                                                                

Ove informacije bit će objavljene najkasnije u subotu na web stranicama Škole.                                                              

 

Prvi dan nastave će biti organiziran na način da svi učenici taj dan imaju samo razrednika i u školi će se zadržati 60 minuta. Razrednici će ih upoznati s pravilima i obvezama, rizicima i uputama kojih se moraju pridržavati. Učenicima će taj dan biti podijeljeni i udžbenici, stoga molimo roditelje da ih pošalju u školu s torbama. Također će dobiti i raspored sati.

Za učenike I. razreda će biti posebna uputa. Roditelji će biti obaviješteni od strane stručne službe škole.

 

Zbog nedovoljnog prostora u učionicama maske će nositi učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) dok ona nije potrebna za učenike razredne nastave jer su oni u većini vremena zajedno s svojom učiteljicom.

Učenici će moći koristiti sva tri ulaza u školu te će se odmah uputiti u učionicu izbjegavajući bilo kakav kontakt s drugim osobama. Na sva tri ulaza bit će netko od osoblja škole koji će osigurati dezinfekciju ruku i obuće.

Za vrijeme odmora učenici ostaju u učionicama kako ne bi došlo do kontakta s učenicima drugih razreda. Učitelji će s učenicima moći koristiti učionicu u prirodi i šetnju dvorištem po epidemiološkim uputama.

Kretanje na kat i silazak u prizemlje bit će organizirani u jednom smjeru. Učenici će koristiti sanitarne čvorove prema Protokolu s kojim će biti upoznati ( raspored prema katu i učionici u koju su smješteni ).

Nastava informatike bit će organizirana u kabinetu informatike za sve razrede uz dezinfekciju prostora nakon svake grupe kao i nastava tjelesnog u dvorani ili na vanjskom prostoru ako vremenski uvjeti to dozvoljavaju.

U skladu s uputama HZJZ-a postoji i mogućnost mješovitog tipa nastave za izborne predmete  njemački jezik i informatika ( o tome preciznije u slijedećoj uputi ).

Ovo je samo dio informacija koje sam željela podijeliti s vama kako bi vas ohrabrila i uvjerila da se maksimalno pripremamo za siguran povratak vaše djece.

Ostale informacije dobit će te od razrednika ili drugih djelatnika Škole.

Molim sve da redovito prate objave na našoj stranici kako bi nam svima bila lakša i ugodnija ova specifična nova školska godina.

Srdačan pozdrav.

                                                                          Ravnateljica

                                                                          Žana Dodig, prof.
 

Oglasna ploča
Kalendar 2020./21.

 

Knjižnica

Popis udžbenika
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Virtualne učionice

5.A   5.B   5.C   5.D

6.A   6.B   6.C   6.D

7.A   7.B   7.C   7.D

8.A   8.B   8.C   8.D

8.E

Nastava na daljinu

ŠKOLA ZA ŽIVOT
Dan ružičastih majica

Videozapis filmske skupine Akcija

Dan kruha 2019.

STEM kutak
STOP NASILJU
 

Kurikularni dokumenti

Sierpinski Carpet

Škole za Afriku

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković / A. Stepinca 2, HR-20350 Metković / os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr / os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju