preskoči na sadržaj

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković

 > Naslovnica
Vijesti

Literarni natječaj Perom o Neretvi

Autor: Marinka Jurković, 28. 1. 2018.

Ogranak Matice hrvatske Metković u suradnji s Aktivom Hrvatskoga jezika OŠ don Mihovila Pavlinovića objavio je polovinom siječnja 2018. godine poziv osnovnim školama na sudjelovanje u Literarnom natječaju Perom o Neretvi, a povodom 22. travnja, Dana hrvatske knjige. Pozivani se svi osnovnoškolci i njihovi učitelji-mentori iz doline Neretve da sudjeluju u ovom natječaju kojemu je cilj poticati literarno stvaralaštvo, ali istovremeno i ljubav prema zavičaju i zavičajnoj rijeci.

 

 

Pobjednici natječaja bit će obznanjeni uoči Dan hrvatske knjige (22. travnja) koji je utemeljen  radi promicanja knjige koja je u današnje vrijeme marginalizirana i sve više zamijenjena internetom te da bi se potaknula kultura čitanja, autorstvo i izdavaštvo. Zanimljivo je da je 22. travnja 1900. godine utemeljeno Društvo hrvatskih književnika koje djeluje i danas, a dodamo li tome da se 22. travnja obilježava i Dan planeta Zemlje, tema o rijeci koja nas povezuje, sama se nametnula. Želimo učenike više povezati s rijekom i zavičajem te ih potaknuti  da pišu o njoj i svom djetinjstvu uz rijeku.

 

UVJETI  NATJEČAJA Perom o Neretvi

                                                          

**  U Natječaju mogu sudjelovati učenici 1. – 8. razreda svih osnovnih škola iz doline Neretve.

**  Svaka škola može poslati najviše deset radova,  a pojedini učenik može sudjelovati  s  jednim literarnim radom. Radovi ne mogu biti duži od dvije kartice teksta (jedna kartica - 1800 znakova).

 

** Pored hrvatskoga standardnog jezika, literarni rad može biti pisan zavičajnim govorom, a učenici se mogu predstaviti lirskim, epskim ili dramskim uratkom. Krajnji rok za predaju radova je petak, 13. travnja 2018.  

 

** Radovi se šalju pod zaporkama (kombinacija: riječ + peteroznamenkasti broj) te s naznakom razreda koji učenik pohađa. Također, uz svaki rad potrebno je navesti u posebnoj omotnici: ime i prezime učenika, zaporku i razred; zatim naslov rada; ime i prezime učitelja – mentora  te naziv, adresu, kontakt broj i adresu elektroničke pošte škole.

 

** Radove škole mogu slati poštanskom službom ili dostaviti osobno na adresu:

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Ulica Stjepana Radića 1          20350   Metković

 

            s naznakom Za Literarni natječaj Perom o Neretvi

          

                                                        

 

Pozivamo učitelje/ice Hrvatskoga jezika te učitelje/ice razredne nastave iz svih neretvanskih škola da  zajedno sa svojim učenicima sudjeluju u ovom natječaju.
 

 

VREMENICI
Kalendar 2018./19.

 

Popis udžbenika
Vladanje/kriteriji
Oglasna ploča
STOP NASILJU
ZA NAŠE OSMAŠE

 

Kurikularni dokumenti

Sierpinski Carpet

Škole za Afriku

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković / A. Stepinca 2, HR-20350 Metković / os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr / os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju