preskoči na sadržaj

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković

 > Naslovnica
vijesti

TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA u 2. b razredu

Autor: Katica Vladimir, 20. 10. 2020. 10:15

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta ŽIVJETI ZDRAVO po prvi put obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka s ciljem podizanja svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za učenike. Vrijeme posvećeno doručku prilika je da učenici dan započnu obrokom te steknu zdrave navike i pravilan odnos prema hrani, čime aktivno utječu na vlastito zdravlje u budućnosti.

 [više]

JABUKA – KRALJICA VOĆA

Autor: Danijela Tutavac, 18. 10. 2020. 23:49

Jabuka na dan, doktor iz kuće van!

U mjesecu listopadu dvadeseti je dan posvećen kraljici voća – jabuci. Kako ona pripada skupini najpopularnijeg voća na svijetu, učenici 1. c razreda sa svojom učiteljicom Danijelom Tutavac posvetili su joj više od jednog sata i jednog radnog dana…

 [više]

I JA SAM SLIJEP(A)

Autor: Nikolina Doko, 15. 10. 2020. 17:55

Povodom Međunarodnog dana slijepih, koji se obilježava 15. listopada, naš 3.b razred izveo je prigodni program u učionici.  Naime,  3.b pohađa i slijepa učenica koja je u naš razred došla na početku ove školske godine. Njezin dolazak oplemenio je cijeli razred i otvorio novi pristup i novi pogled na život svim učenicima. Ona nam je izvor radosti i ljubavi.

U razredu smo izveli igru koju su sami učenici osmislili, a zove se I ja sam slijep(a). Učenici su imali zadatak listić papira kroz učionicu prenijeti do koša uz ploču, ali s povezom na očima.

Bilo je puno smijeha, promašaja, zapinjanja o školske klupe… kako je sve izgledalo, pogledajte na našim fotkama.

Najbrže je igru izvela - pogađate i sami -  naša Petra Markota.

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

Autor: Marinka Jurković, 14. 10. 2020. 20:26

Razlistaj se!

Mjesec hrvatske knjige (15. listopada do 15. studenoga) je manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Razlistaj se! moto je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Svim našim učenicima u Mjesecu hrvatske knjige već godinama poručujemo: Čitajte sve što vam dođe pod ruku! ! Čitajte, jer čitanje vam može promijeniti život!

 [više]

Hrvatski se voli znanjem!

Autor: Ana JOGUNICA, 13. 10. 2020. 18:57

U mjesecu listopadu, kada počinjemo obilježavati Mjesec hrvatske knjige, u našu školu stigle su izvrsne vijesti! Nakon održanoga županijskog Natjecanja iz hrvatskoga jezika, Državno povjerenstvo objavilo je popis učenika pozvanih na državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Na popisu se našao i naš učenik Ivan Volarević (mentorica Ana Jogunica) koji je svojim rezultatom pokazao kako se voli i njeguje hrvatski jezik – znanjem!

Čestitamo Ivanu na postignutom uspjehu i želimo mu sreću na državnoj razini Natjecanja koje će se održati 27. listopada u matičnim školama sudionika!

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

Autor: Katica Salacan, 13. 10. 2020. 18:54

 [više]

Dan mentalnog zdravlja

Autor: Danijela Zrilić, 12. 10. 2020. 12:34

Naš svakodnevni život značajno se promijenio kao rezultat pandemije COVID – 19. Protekli mjeseci donijeli su mnoge izazove, strepnju i strah. Stoga je potrebno više raditi na poboljšanju mentalnog zdravlja te psihosocijalnoj podršci našim učenicima.  Ove godine Svjetski dan mentalnog zdravlja (10. listopada)  obilježavamo sudjelovanjem u e-Twinning projektu Me, myself & I (“Ja i sva moja lica”).

 [više]

XXV. ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Ana JOGUNICA, 7. 10. 2020. 22:43

XXV. županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika ove je godine održano u drugačijim uvjetima. Natjecanju su pristupili učenici koji su ostvarili pravo u školskoj godini 2019./2020. te je održano 29. rujna 2020. u matičnim školama.

 Našu školu predstavljao je samo jedan učenik. Jedan, ali vrijedan! U kategoriji učenika sedmih razreda sudjelovao je učenik Ivan Volarević koji je polučio izvrstan rezultat – ove godine naša škola ima županijskoga prvaka u poznavanju hrvatskoga jezika!

 

Čestitamo našem Ivanu na uspješnom sudjelovanju i izvrsnom rezultatu!

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Jelica Lazarević, 5. 10. 2020. 09:52

 [više]

Svjetski dan životinja

Autor: Zrinka BAĆE, IVANA JERKOVIĆ, 5. 10. 2020. 09:19

Svjetski dan životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci radi naglašavanja nepovoljnog položaja ugroženih vrsta. Za Svjetski dan životinja odabran je 4. listopada jer se na taj dan svetkuje sv. Franjo Asiški,  svetac zaštitnik životinja. Otada se na Svjetski dan životinja prisjecamo i odajemo počast svim životinjama, a poseban je naglasak stavljen na ljude koji vole i poštuju  životinje. Dan se obilježava na razne načine u svakoj zemlji bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili političku ideologiju.

 [više]

eTwining projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica")

Autor: Danijela Zrilić, 2. 10. 2020. 11:55

 Na početku nove školske godine učenici  7.c, 7.d i 8.d  sudjelovat će u međunarodnom eTwinning projektu ‘’Me, Myself & I’’ (Ja i sva moja lica). Osnivači projekta koji je nastao kako bi se ukazalo na važnost brige za mentalno zdravlje djece i mladih su učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje.

 [više]

Velike pohvale našem listu Kreket na državnoj Smotri LiDraNo 2020.

Autor: Katica Salacan, 30. 9. 2020. 21:02

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. održala se u online okruženju 30. rujna 2020. godine za učenike i mentore osnovnih škola u njihovim matičnim školama. Naša je škola i ove godine, po četvrti put pozvana sa školskim listom Kreket  koji se opet našao među 10 najboljih tiskanih školskih listova u Hrvatskoj.

 [više]

JESENSKI HAIKU

Autor: Ivona Martinović, 25. 9. 2020. 08:23

Na satu Hrvatskoga jezika učenici 6.a i 6.b razreda čitali su i obradili pjesmu Gustava Krkleca Zagorski vinograd. Čitajući Krklecove jesenske stihove u pravom jesenskom ozračju – sivi oblaci prekrili nebo, kišne kapi kucaju na školske prozore… nastupio je trenutak inspiracije. Pod dojmom žutog brijega, jesenjeg sunca, beskrajnog šuštanja širokog lišća… prisjetili smo se kako napisati haiku pjesmu, pogledali kroz prozor i nastao je: jesenski haiku.

 [više]

OBAVIJEST - UČENIČKI ODMORI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Žana Dodig, 8. 9. 2020. 08:49

Učenički odmori će se organizirati od danas u skladu s uputama HZJZ.

Dokument se nalazi u privitku.

 [više]

RASPORED SATI - IZBORNA NASTAVA INFORMATIKA

Autor: Jelica Lazarević, 7. 9. 2020. 14:42

 [više]

Kreket po četvrti put među 10 najboljih školskih listova u Hrvatskoj

Autor: Katica Salacan, 4. 9. 2020. 19:35

Članovi prosudbenog povjerenstva državne Smotre LiDraNo 2020. za školske listove vrednovali su 92 prispjela predložena školska lista sa županijske razine i odabrali 10 najboljih tiskanih školskih listova među kojima ove godine ponovno našao naš školski list Kreket. Ovo je već četvrti put da naš list sudjeluje na državnoj smotri LiDraNo; sudjelovao je tri godine zaredom i to 2011., 2012. i 2013. godine i otada nije izlazio.

 [više]

Prijam prvaša

Autor: Katica Salacan, 4. 9. 2020. 19:07

U petak, 4. rujna 2020. u Školi je priređen prijam prvaša na kojem su se oni upoznali sa svojim učiteljima i novim prijateljima u razredu. Učitelji su podijelili učenicima udžbenike te ih upoznali s mjerama zaštite i pravilima koja će se provoditi u Školi tijekom trajanja bolesti COVID-19.

Ove godine u našu školu krenulo je 78 prvoškolaca, a njihovi učitelji i učiteljice su Željan Brljević, Ankica Jakić, Nevena Mataga i Danijela Tutavac. U Područnoj školi Vid u školskim klupama sjedit će 6 prvaša, a učit će ih učiteljica Maja Dujmović Mustapić dok će nastavu u Područnoj školi Prud pohađati 3 prvašića, a njihova učiteljica je Katarina Petković Galov.

 

Svim našim prvašima od srca želimo uspješnu školsku godinu!

Fotogalerija

 [više]

PROTOKOL ZA PRVI DAN NASTAVE, 7.RUJNA

Autor: Žana Dodig, 4. 9. 2020. 16:34

OBAVIJEST O POČETKU NOVE NASTAVNE GODINE 2020./2021. I RASPOREDU PRVOG DANA NASTAVE

Dragi učenici, poštovani roditelji,

iskreno se radujemo početku nove školske godine u kojoj ćemo naše učenike dočekati u prostorima Škole, jer bez obzira na otežane okolnosti uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 – učenicima je mjesto u školskim klupama.

Hvala svima, učenicima, roditeljima i učiteljima koji su uložili puno više truda i rada kako bi prošlu školsku godinu završili na najbolji mogući način. I sada nas čekaju brojna iskušenja za koje smo sigurni da zajedničkim snagama možemo prevladati uz suradnju i međusobno uvažavanje na dobrobit vaše i naše djece.

Vodeći se uputama HZJZ-a i modelima i preporukama našeg MZO-a (molim roditelje/skrbnike da se upoznaju s njima),  naša Škola je donijela Odluku na koji ćemo način realizirati ovu školsku godinu s naglaskom na sigurnost učenika i njihovih učitelja. Odlučili smo se za model A – nastava u školi. Nastava će se odvijati u dvije smjene, izmjenjivat će se A i B smjena. A smjena za razrednu nastavu započinje u 7:45, a za predmetnu u 7:30. B smjena za razrednu nastavu započinje u 13:15, a za predmetnu u 13:00.

Nastava za sve učenike počinje 7. rujna, a na nastavu ujutro dolaze učenici „A“ smjene. 

Prvi dan nastave učenici će imati samo sat razrednika i u školi će se zadržati 60 minuta. Razrednici će ih upoznati sa svim epidemiološkim mjerama, posebnoj organizaciji nastave, posebnim pravilima koja će vrijediti te im dati sve ostale važne informacije o nastavi i školi u ovim posebnim okolnostima. Učenici od 2. do 8. razreda trebaju ponijeti bilježnicu i kemijsku olovku. Učenici će također tijekom sata razrednika preuzeti komplete udžbenika koje dobivaju od škole. U kompletima udžbenika bit će i izjave koje roditelji moraju potpisati o preuzimaju i čuvanju udžbenika te će potpisane izjave vratiti preko učenika u školu.

Naša županija će za sve učenike od 5. do 8. razreda osigurati perive maske.

RASPORED ZA 1. RAZRED - PRVI DAN ŠKOLE

Učenici 1. razreda A smjene (1.A i 1.B) dolaze u 7:45 na predviđene ulaze te će ih dočekati njihovi učitelji. Učenici B smjene (1.C i 1.D) dolaze u 13:15.  Prvi dan nastave učenici 1. razreda će imati sat razrednika u trajanju od 60 minuta.

Raspored i vrijeme ulaska:

Ulaz za male: 1a – Željan Brljević  7:45       Glavni ulaz: 1b – Nevena Mataga  7:45

                       1c – Danijela Tutavac  13:15                    1d – Ankica Jakić  13:15

 

RASPORED ZA PRVI DAN ŠKOLE ZA UČENIKE OD 2. DO 4. RAZREDA

A smjena

2. a – Dragica Jerković – ulazak 7:45 – ulaz za male

2. b – Katica Vladimir – ulazak 7:45 – glavni ulaz

3. a – Vera Jelčić – ulazak 7:45 – ulaz za velike

3. b – Nikolina Doko – ulazak 7:45 – ulaz za male

4. a – Suzana Bubalo – ulazak 7:45 – ulaz za velike

B smjena

2. c – Tonćika Popović – ulazak 13:15 – glavni ulaz

2. d – Nikolina Jerković – ulazak 13:15 – ulaz za male

3. c – Davorka Govorko – ulazak 13:15 – ulaz za velike

4. b – Natali Bubalo – ulazak 13:15 – ulaz za velike

4. c – Marija Dodig – ulazak 13:15 – ulaz za male

 

RASPORED ZA PRVI DAN ŠKOLE ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA

A smjena

5. a – Marinka Jurković – ulazak 7:30 – ulaz za velike

5. b – Ana Guša – ulazak 7:30 – ulaz za male

6. a – Vera Jerković – ulazak 7:30 – ulaz za male

6. b – Zrinka Boras – ulazak 7:30 – glavni ulaz

7. a – Katica Vladimir – ulazak 7:30 – ulaz za velike

7. b – Marinko Tošić – ulazak 7:30 – ulaz za velike

8. a – Marija Raič Raguž - ulazak 7:30 – glavni ulaz

8. b – Filip Medak - ulazak 7:30 – glavni ulaz

B smjena

5. c – Helena Bjeliš – ulazak 13:00 – glavni ulaz

5. d – Marija Bubalo - ulazak 13:00 – glavni ulaz

6. c – Ana Tot - ulazak 13:00 – ulaz za velike

6. d – Ivanka Manenica - ulazak 13:00 – ulaz za velike

7. c – Ana Jogunica - ulazak 13:00 – ulaz za velike

7. d – Ante Buljubašić - ulazak 13:00 – glavni ulaz

8. c – Ivana Vatović - ulazak 13:00 – ulaz za male

8. d – Ljupka Sršen Gutić - ulazak 13:00 – ulaz za male

PRO – Lucija Vladimir Bilić – ulazak 13:00 – glavni ulaz

Svi učenici razredne i predmetne nastave imaju sat razrednika 60 minuta i izlaze na ulaze na koje su ušli. Kod ulaza se provode sve mjere dezinfekcije, pranja ruku i distance, te se odmah učenike privikava na rutinu.

Nakon prvog dana nastave učenici iz smjene A iz Vida i Pruda imati će organizirani prijevoz autobusom u 8:40 sati. Svi učenici koji koriste organizirani prijevoz dužni su prilikom vožnje u autobusu obvezno koristiti zaštitne maske za lice.

 

Svim učenicima želimo sretan i uspješan početak nove nastavne godine. Ostanimo odgovorni i poštujmo epidemiološke mjere i čuvajmo svoje i zdravlje ostalih!

 

                                                                                             Ravnateljica

                                                                                          Žana Dodig, prof

 [više]

Čestitka školarcima

Autor: Jelica Lazarević, 4. 9. 2020. 16:29

 [više]

OBAVIJESTI

Autor: Žana Dodig, 3. 9. 2020. 14:26

       

      

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE ZA OSNOVNU ŠKOLU DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA ZA UČENIKE I RODITELJE I ZA DJELATNIKE

Na temelju Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u u šk. god. 2020./2021. koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo i na temelju Modela i preporuka za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a uzimajući u obzir specifičnosti školskih zgrada, organizaciju nastave i druge važne čimbenike za osobnu higijenu i higijenu prostora donose se Epidemiološke mjere za učenike i roditelje te za djelatnike za vrijeme održavanja nastave u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića dok traju posebni uvjeti pandemije virusa COVID-19 i posebna organizacija nastave u šk. godini 2020./2021. 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE ZA UČENIKE I RODITELJE 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE ZA DJELATNIKE

 [više]

OBAVIJESTI

Autor: Žana Dodig, 2. 9. 2020. 22:45

POTVRDE LIJEČNIKA ZA IZRAZITO VULNERABILNU (OSJETLJIVU) DJECU

 

u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.

Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

Stoga roditelji učenika koji su izrazito vulnerabilna skupina trebaju zatražiti mišljenje o dodatnim mjerama zaštite ili potvrdu nadležnog liječnika školske medicine koji jedini može izdati potvrdu da takvo dijete može ostati kod kuće. Potvrdu liječnika školske medicine roditelj je dužan dostaviti školi. U slučaju da je liječnik školske medicine predložio za takvo dijete ostanak kod kuće za njega se nastava održava virtualno/na daljinu putem interneta ili drugih komunikacijskih kanala.  

 

OBAVIJESTI IZ MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA I HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Odgovore na najčešća pitanja vezana uz organizaciju nastave i epidemiološke mjere te povratak učenika u školu Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje na svojim web stranicama --> POGLEDAJ

Izabrana zdravstveno-organizacijska pitanja vezana uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. koja je objavio HZJZ na svojim web stranicama --> POGLEDAJ

Dokument o bolestima i zdravstvenim stanjima koja mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19, a vezano za određivanje i utvrđivanje izrazito vulnerabilnih osoba koje ne bi trebale raditi u školi (djelatnici) ili pohađati nastavu u školi (učenici) --> POGLEDAJ

 

Izabrana zdravstveno-organizacijska pitanja vezana uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

1.       Izabrana zdravstveno-organizacijska pitanja vezana uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Izabrana_pitanja_skole_02_09_2020.pdf

2.       Dokument o bolestima i zdravstvenim stanjima koja mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Bolesti_i_stanja_s_povecanim_rizikom_02_09_2020.pdf

 [više]

Rad knjižnice u uvjetima bolesti COVID

Autor: Katica Salacan, 2. 9. 2020. 22:38

 [više]

PROTOKOL ZA PRVI DAN ZA UČENIKE I. RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Jelica Lazarević, 2. 9. 2020. 12:53

 

Dragi prvaši i roditelji,

zbog trenutne epidemiološke situacije nismo u mogućnosti održati uobičajeni način prozivke. Molimo vas da u petak 4. rujna 2020. dijete dođe u pratnji jednog roditelja prema sljedećem rasporedu.  Na ulazima će vas dočekati vaši učitelji.

 

Glavni ulaz-  1.b. u 8,30 sati

                       1.d u 9, 30  sati

 

Ulaz za niže razrede -1.a u 8 sati

   (školsko igralište)     1.c u 9 sati

 

Roditelji su obavezni:

- kod kuće djetetu izmjeriti temperaturu

- nositi maske pri ulasku u školu

- na ulazu dezinficirati ruke

 

Na školskim klupama će vas dočekati knjige koji ćete ponijeti kući.

Razvojno pedagoška služba će vas telefonski obavijestiti koji će razred pohađati vaše dijete.    

Ravnateljica

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Žana Dodig, 1. 9. 2020. 17:53

 

Dragi učenici, poštovani roditelji,

iskreno se radujem početku nove školske godine u kojoj ćemo naše učenike dočekati u prostorima Škole, jer bez obzira na otežane okolnosti uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 – učenicima je mjesto u školskim klupama.

Hvala svima, učenicima, roditeljima i učiteljima koji su uložili puno više truda i rada kako bi prošlu školsku godinu završili na najbolji mogući način. I sada nas čekaju brojna iskušenja za koje sam sigurna da zajedničkim snagama možemo prevladati uz suradnju i međusobno uvažavanje na dobrobit vaše i naše djece.

Vodeći se uputama HZJZ-a i modelima i preporukama našeg MZO-a (molim roditelje/skrbnike da se upoznaju s njima),  naša Škola je donijela Odluku na koji ćemo način realizirati ovu školsku godinu s naglaskom na sigurnost učenika i njihovih učitelja. Odlučili smo se za model A – nastava u školi.

U skladu s Uputama HZJZ i Preporukama MZO učenici za vrijeme odmora više  neće moći napuštati školski prostor niti će za vrijeme odmora napuštati učionicu.  U našoj školi je organizirana prehrana ( marenda ) i učenicima će biti dostavljena do učionice sukladno preporukama. Naša županija će za sve učenike od 5. do 8. razreda osigurati perive maske.

 

Preporuka je da roditeljske sastanke i informacije tijekom školske godine realiziramo on line.

Nastava za sve učenike počinje 7. rujna, a na nastavu ujutro dolaze učenici „A“ smjene. 

Poslali smo zahtjev Ministarstvu odgoja i obrazovanja za skraćenje sata na 35 minuta kako bi (radimo u dvije smjene) imali više vremena za dezinfekciju školskog prostora. Dok nam ne stigne odobrenje mogu sve izvijestiti da će nastava krenuti u različito vrijeme u školi (npr. PN u 7,30 i 13,00 sati, RN u 7,45 i 13,15), jer po uputama mora biti razmak od 10-15 min između ulaska različitih razrednih odjela. U područnim školama Vid i Prud neće biti skraćeni sati i nastava će početi u razmaku od 15 min između odjela u 8.00 i 8.15 i 8,30 sati.                                                                

Ove informacije bit će objavljene najkasnije u subotu na web stranicama Škole.                                                              

 

Prvi dan nastave će biti organiziran na način da svi učenici taj dan imaju samo razrednika i u školi će se zadržati 60 minuta. Razrednici će ih upoznati s pravilima i obvezama, rizicima i uputama kojih se moraju pridržavati. Učenicima će taj dan biti podijeljeni i udžbenici, stoga molimo roditelje da ih pošalju u školu s torbama. Također će dobiti i raspored sati.

Za učenike I. razreda će biti posebna uputa. Roditelji će biti obaviješteni od strane stručne službe škole.

 

Zbog nedovoljnog prostora u učionicama maske će nositi učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) dok ona nije potrebna za učenike razredne nastave jer su oni u većini vremena zajedno s svojom učiteljicom.

Učenici će moći koristiti sva tri ulaza u školu te će se odmah uputiti u učionicu izbjegavajući bilo kakav kontakt s drugim osobama. Na sva tri ulaza bit će netko od osoblja škole koji će osigurati dezinfekciju ruku i obuće.

Za vrijeme odmora učenici ostaju u učionicama kako ne bi došlo do kontakta s učenicima drugih razreda. Učitelji će s učenicima moći koristiti učionicu u prirodi i šetnju dvorištem po epidemiološkim uputama.

Kretanje na kat i silazak u prizemlje bit će organizirani u jednom smjeru. Učenici će koristiti sanitarne čvorove prema Protokolu s kojim će biti upoznati ( raspored prema katu i učionici u koju su smješteni ).

Nastava informatike bit će organizirana u kabinetu informatike za sve razrede uz dezinfekciju prostora nakon svake grupe kao i nastava tjelesnog u dvorani ili na vanjskom prostoru ako vremenski uvjeti to dozvoljavaju.

U skladu s uputama HZJZ-a postoji i mogućnost mješovitog tipa nastave za izborne predmete  njemački jezik i informatika ( o tome preciznije u slijedećoj uputi ).

Ovo je samo dio informacija koje sam željela podijeliti s vama kako bi vas ohrabrila i uvjerila da se maksimalno pripremamo za siguran povratak vaše djece.

Ostale informacije dobit će te od razrednika ili drugih djelatnika Škole.

Molim sve da redovito prate objave na našoj stranici kako bi nam svima bila lakša i ugodnija ova specifična nova školska godina.

Srdačan pozdrav.

                                                                          Ravnateljica

                                                                          Žana Dodig, prof.

 [više]

MODELI I PREPORUKE ZA RAD U ŠKOLAMA

Autor: Žana Dodig, 31. 8. 2020. 13:55

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 29. kolovoza dokument pod nazivom Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. 

Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

Uputama je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u dokumentu Modeli i preporuke na odgojno-obrazovno (pedagošku). Riječ je o dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem obaju dokumenata.

Uskoro slijede upute koje se konkretno odnose na organizaciju rada u našoj školi!

 [više]

OBAVIJEST VEZANE UZ POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE 2020./2021.

Autor: Žana Dodig, 26. 8. 2020. 15:53

 

Nastava za sve razrede započinje 7. rujna 2020. godine. Nastava će se odvijati u školi za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole.

Cilj ovih mjera i posebne organizacije nastave je što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole. Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla. One neće imati smisla ako se zbog neodgovornog ponašanja učenika ili njihovih roditelja izvan škole neko dijete zarazi i zbog toga cijeli njegov razred bude morao u samoizolaciju. 

Sve informacije o specifičnim mjerama za našu školu, organizaciji i početku nastave i svim ostalim stvarima vezanima uz nastavu i školu objavit ćemo nakon 31. kolovoza. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Jelica Lazarević, 24. 8. 2020. 20:21

JAVNI POZIV – podnošenje Zahtjeva za ostvarivanjem prava na jednokratnu pomoć sufinanciranja troškova nabavke školskog pribora i radnih materijala

 

Odlukom Gradonačelnika, Grad Metković je osigurao sredstva od pola milijuna kuna za nabavku školskog pribora i radnog materijala učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića za nastavnu godinu 2020./2021. Jednokratna pomoć sufinanciranja školskog pribora u iznosu od 300,00 kuna po djetetu/učeniku isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva.

Sve detalje Javnog poziva i popratne dokumentacije možete preuzeti na sljedećim poveznicama;

ODLUKA GRADONAČELNIKA o jednokratnoj pomoći sufinanciranja nabavke školskog pribora i radnog materijala učenicima za 2020. g.

JAVNI POZIV – ŠKOLSKI PRIBOR I RADNI MATERIJAL ZA 2020.

ZAHTJEV – ŠKOLSKI PRIBOR I RADNI MATERIJALI ZA 2020.

Vijest preuzeta s http://grad-metkovic.hr/

 [više]

Obavijest o ishodu natječaja za imenovanje ravnatelja Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića- Metković Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARINA PAUŠIĆ POPOVIĆ, 22. 8. 2020. 08:26

REPUBLIKA HRVATSKA

ŽUPANIJA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Alojzija Stepinca 6; HR – 20 350  METKOVIĆ,

Tel.  +385 (0)20 686-098  

E-mail:, ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr

Klasa: 112-01/20-04/418                                                                   

Urbroj: 2148-15-04-20-01

Metković, 18. kolovoza 2020. godine

 

 

Sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13. i 85/15.) na mrežnoj stranici osnovne škole don Mihovila Pavlinovića- Metković dana 18. kolovoza 2020. godine objavljuje se

 

 

Obavijest o ishodu natječaja za imenovanje ravnatelja Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića- Metković

 

 

            Sukladno raspisanom natječaju za imenovanje ravnatelja škole objavljenom u Narodnim novinama 73/2020 dana 26. lipnja 2020. godine i objavljen na mrežnim stranicama Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića dana 26. lipnja 2020. godine, Školski odbor Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića je na 34. sjednici  održanoj 17. srpnja 2020. godine donio

 

ODLUKU O IMENOVANJU RAVNATELJA ŠKOLE

 

 1. Žana Dodig imenuje se ravnateljicom Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića, Metković na vrijeme od 5 godina.

 

Prethodna suglasnost ministra znanosti i obrazovanja nije uskraćena na Odluku o imenovanju ravnatelja škole u zakonskom roku od 15 dana od dana dostave zahtjeva za suglasnošću i Odluke o imenovanju ravnatelja škole te se, sukladno članku 127. st. 14. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, smatra da je suglasnost ministra dana.

      U skladu s navedenim Odluka o imenovanju Žane Dodig ravnatelja Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića-Metković od 17. srpnja 2020. godine, Klasa:112-01/20-04/346, Urbroj:2148-15-04-20-01 stupila je na snagu 8. kolovoza 2020. godine.

 

 

Ravnateljica

Žana Dodig, prof.

 [više]

Važna obavijest za učenike osmih razreda!

Autor: Hrvoje Šimović, 21. 7. 2020. 12:20

Dragi učenici,

u ovom dokumentu možete pronaći za koja zanimanja je potrebna potvrda medicine rada ili potvrda školskog liječnika.

Jedinstveni popis zdravstvenih zahtjeva srednjoškolskih obrazovnih programa za upise u 1. razred srednje škole 

 [više]

Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi školska godina 2020./2021.

Autor: MARINA PAUŠIĆ POPOVIĆ, 18. 7. 2020. 00:05

Na stranici Dubrovačko-neretvanske županije objavljen je Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama u 2020./2021. školskoj godini, a kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Pravo prijave na Javni poziv imaju kandidati koji ispunjavaju uvjete navedene u Javnom pozivu.

Prijave na Javni poziv, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, moguće je dostaviti na mail adresu:

drustvene.djelatnosti@dnz.hr

ili na poštansku adresu

Dubrovačko-neretvanska županija

Upravni odjel za društvene djelatnosti

Pred Dvorom 1

20000 Dubrovnik

s naznakom:

“Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija u 2020./2021. školskoj godini

– NE OTVARATI! –”.

 

Prijave na poziv, s dokazima o ispunjavanju uvjeta, moguće je dostaviti do 24. srpnja 2020. godine do 15:00 sati, neovisno o načinu dostave. Prijave dostavljene van roka neće se razmatrati.

 

Kako bismo u što kraćem roku uspjeli obraditi zaprimljene prijave preporučujemo dostavu potrebne dokumentacije u svrhu prijave na Javni poziv putem e-mail adresu drustvene.djelatnosti@dnz.hr ili osobno u pisarnicu Dubrovačko-neretvanske županije koja se nalazi na adresi Gundulićeva poljana 1, 20000 Dubrovnik.

Tekst Javnog poziva, u kojem je naveden popis škola kao i broj traženih pomoćnika u nastavi po školama, možete pronaći na http://www.edubrovnik.org/natjecaji-i-pozivi/javni-poziv-za-prijavu-kandidata-za-obavljanje-poslova-pomocnika-u-nastavi-za-ucenike-s-teskocama-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kojima-je-osnivac-dubrovacko-neretvanska-zupanija-u-2020-2021/

 [više]

Potvrda školske liječnice za upis u srednju školu

Autor: Hrvoje Šimović, 16. 7. 2020. 23:14

 
Učenici kojim je za upis u srednju školu potrebna liječnička potvrda školske liječnice
trebaju do 27. srpnja 2020. godine u 12 sati dr. Asji na email adresu 
asja.palinic-cvitanovic@zzjzdnz.hr poslati email u kojem će navesti:
 
-Trebaju navesti ime i prezime osmi razred koji su pohađali ( 8.a, 8.b, 8.c, 8.c ,8.d i 8.e),
te zanimanje koje će upisati.
 
U najkraćem vremenu će im školska liječnica poslati na njihov email adresu poslati
potvrdu. Nije potrebno telefonski kontaktirati školsku liječnicu već pravovremeno nakon 
objave konačnog ranga poslati zahtjev.
 
 
 
 
 [više]

FINANCIRANJE UDŽBENIKA I DRUGOG OBRAZOVNOG MATERIJALA ZA UČENIKE U ŠK. GOD. 2020./2021.

Autor: Katica Salacan, 12. 7. 2020. 12:04

Svi udžbenici od 1. do 8. razreda iz obveznih i izbornih predmeta  bit će besplatni za sve učenike osnovnih škola, a njihovu nabavu financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Drugi obrazovni materijali (radne bilježnice) od 1. do 8. razreda bit će također besplatni za sve učenike kao i kutije za tehničku kulturu i geografski atlas u 5. razredu (namijenjen je za višegodišnje korištenje), a njihovu će nabavu financirati Dubrovačko-neretvanska županija.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i Dubrovačko-neretvanska županija, neće financirati kupnju likovnih mapa te su ih roditelji dužni sami kupiti.

Učenici će svoje udžbenike i druge obrazovne materijale dobiti prvog dana nastave u školi u sljedećoj školskoj godini 2020./2021.

Dio udžbenika koji je  namijenjen za višegodišnje učenje učenici će biti dužni vratiti na kraju nastavne godine 2020./2021.

 [više]

Popis udžbenika i drugog obrazovnog materijala za šk. god. 2020./2021.

Autor: Katica Salacan, 12. 7. 2020. 11:46

Prema Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, a nakon objave Kataloga odobrenih udžbenika i Kataloga  drugih obrazovnih materijala, učitelji razredne i predmetne nastave OŠ don Mihovila Pavlinovića izvršili su odabir udžbenika i drugih obrazovnih materijala za 1., 2., 3., 6., i 7. razred, kao i za tri predmeta (biologija, kemija, fizika) u 8. razredu i informatiku u 4. razredu.

Prošle školske godine učitelji su birali  udžbenike i druge obrazovne materijale za 1. i 5. razred te za tri predmeta (biologija, kemija, fizika) u 7. razredu.  Učenici 4. i 8. razreda rade još po starom programu, a njihovi će se udžbenici mijenjati sljedeće šk. godine.

Učitelji OŠ don Mihovila Pavlinovića donijeli su sljedeću odluku o odabiru udžbenika:

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

5. razred

6.  razred

7. razred

8. razred

 [više]

OPROŠTAJ OD OSMAŠA

Autor: Jelica Lazarević, 7. 7. 2020. 16:19

     Još jedna generacija osmaša  oprašta se s učiteljima i osnovnom školom u kojoj je osam godina zajedno rasla, družila se i usvajala nova znanja. 19. lipnja oglasilo se virtualno zvono za kraj nastavne godine, a osmašima ujedno i završetak jednog životnog razdoblja.

     Iako ovogodišnji oproštaj nije uobičajen jer su  nas  specifične okolnosti  udaljile od  rastanka uživo, i ovaj virtualni omogućuje  nam da kažemo zbogom generaciji 2019./20., uz riječi zahvale i želje. U nastanku ovogodišnjeg programa sudjelovali su razrednici osmih razreda i učenici: prof. hrvatskog jezika Marinka Jurković, mentorica učenicima Lari Jurković (recitacija pjesme Ratka Zvrke Tvoja staza) i Dominiku Jerkoviću (literarni rad Na kraju staze duge osam godina), prof. hrvatskog jezika Helena Bjeliš je u ime razrednika pripremila i pročitala prigodni govor, a prof. tehničke kulture i informatike Jelica Lazarević izradila  godišnjak sa slikama osmaša i sadržaje u digitalnom obliku.  Podrška su bili i razrednici, profesori engleskog jezika Josip Vuletić i Ana Guša. Glazbenu točku  Volim i postojim Petra Graše izvele su osmašice Petra Kraljević, Maria Perlić, Lana Senta, Mihaela Šimović i Antonela Zekušić uz pratnju  i pripremu  prof. glazbene kulture Ljupke Sršen Gutić. Videomaterijal  snimila je i uredila prof. hrvatskog jezika Ivana Vatović. 

     Ostaje nam samo da vas pozovemo da pogledate naš program, a osmašima poželimo da upišu željenu srednju školu i  krenu  odlučno i hrabro nekim svojim stazama, u  nadi da odlaze  s lijepim uspomenama na svoju osnovnu školu.

 

                  

 

 [više]

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARINA PAUŠIĆ POPOVIĆ, 26. 6. 2020. 16:40

Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića, Metković.

Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića, Metković objavljen je u Narodnim novinama broj: 73/2020 dana 26. lipnja 2020. godine.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave u Narodnim novinama i na mrežnoj stranici Osnove škole don Mihovila Pavlinovića, teče od 26. lipnja 2020. do 6. srpnja 2020.

Tekst natječaja za imenovanje ravnatelja/ice škole nalazi se u privitku.

 [više]

Učitelj Ivan Barbarić odlazi u mirovinu nakon 42 godine pedagoškog rada

Autor: Katica Salacan, 19. 6. 2020. 16:02

Danas, zadnji dan nastave učenici 4.c razreda oprostili su se od svog učitelja Ivana Barbarića koji nakon 42 godine učiteljskog rada odlazi u mirovinu. Uz prigodni poklon i dirljivi govor posljednja generacija njegovih učenika poželjela mu je da mu nadolezeći dani u mirovini budu puni ljubavi i zdravlja i poručili da nas sve ponovo što prije posjeti i obraduje. Lijepim željama pridružili su se i nazočni roditelji učenika.

Učitelj Ivan Barbarić je 41. godinu radio u našoj školi (od samog osnutka 1979. godine), a godinu dana učio je djecu u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću te u njezinoj Područnoj školi Mlinište. Generacijama učenika našeg kraja dao je najbolje od sebe: volio svoj posao i predano ga radio što su prepoznali i učenici, njihovi roditelji i kolege učitelji pa je zato i bio jako omiljen među njima. Bio je učitelj vedra duha, uzoran, odgovoran, objektivan, pun razumijevanja za probleme učenika te jako strpljiv u radu s njima pa ga se i oni koji su sada daleko od njega uvijek rado sjećaju.

Od srca mu želimo da i dalje ostane vrijedan, uspješan, zdrav i pozitivan dok bude uživao u zasluženim danima mirovine koje će dijeliti sa svojom obitelji i najbližima.

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD ŠKOLA RADI ISPRAVLJANJA NEGATIVNIH OCJENA I "PRODUŽNE" NASTAVE

Autor: Žana Dodig, 14. 6. 2020. 18:04

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD ŠKOLA RADI ISPRAVLJANJA NEGATIVNIH OCJENA I "PRODUŽNE" NASTAVE

 [više]

VRAĆANJE UDŽBENIKA FINANCIRANIH SREDSTVIMA IZ DRŽAVNOGA PRORAČUNA ZA ŠK. GOD. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katica Salacan, 11. 6. 2020. 12:10

 

Na kraju ove školske godine samo će neki učenici vratiti udžbenike financirane sredstvima državnog proračuna, a popis tih udžbenika po razredima je u prilogu.

1. razred – ne vraćaju se ni udžbenici ni drugi obrazovni materijal

2. razred – ne vraćaju se ni udžbenici ni drugi obrazovni materijal

3. razred – ne vraćaju se ni udžbenici ni drugi obrazovni materijal

4. razred – vraćaju se svi udžbenici, popis je u prilogu

5. razred – vraćaju se svi udžbenici, popis je u prilogu

6. razred – ne vraćaju se ni udžbenici ni drugi obrazovni materijal

7. razred – vraćaju se samo udžbenici iz biologije, kemije, fizike i geografije, popis je u prilogu

8. razred – vraćaju se svi udžbenici osim udžbenika biologije, kemije i fizike, popis je u prilogu

Raspored vraćanja udžbenika:

 

∙ 19. lipnja 2020. (zadnji dan nastave):

4.a – 8:30

4.b – 9:00

4.r. PŠ Vid: 11:00

4.r. PŠ Prud 11:30

4.c – 13:00

4.d – 13:30

 

∙ 23. lipnja 2020.

5.a – 8:00

5.b – 8:30

5.c – 9:00

5.d – 9:30

7.a – 10:00

 7.b – 10:15

7.c – 10:30

7.d – 10:45

8.a – 11:00

8.b – 11:30

8.c – 12:00

 

∙ 24. lipnja 2020. 

8.d – 7:30

8.e – 8:00

 

Važno!

Vraćanje udžbenika bit će u našoj sportskoj dvorani i s učenicima trebaju biti njihovi razrednici.

Ako učenici izgube ili zbog nepažljivog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50 % kataloške cijene udžbenika.

Učenik koji ne vrati udžbenike koje je zadužio prethodne školske godine, odnosno ne nadoknadi štetu od 50 % kataloške cijene udžbenika, neće moći zadužiti udžbenike za novu školsku godinu.

Učenici koji su na popravnim ispitima sve udžbenike vraćaju tek nakon što ispit polože.

Svi učenici će prvi dan nastave u rujnu u školi dobiti besplatne udžbenike za sljedeću školsku godinu 2020./2021.

 [više]

Obavijest

Autor: Danijela Zrilić, 9. 6. 2020. 18:47

 [više]

Školski časopis MIT DEUTSCH!

Autor: Jelica Lazarević, 31. 5. 2020. 19:17

Predstavljamo vam prvo izdanje časopisa, kojeg su izradili učenici pod mentorstvom Kristine Laure, prof.
Puno zabave!!

 

 [više]

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!

Autor: Ivona Martinović, 29. 5. 2020. 08:06

 

Silvije Strahimir Kranjčević: Moj dom

 

 

 

 

Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim,
I brda joj i dol;
Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim,
I... gutam svoju bol!

I sve što po njoj gazi, po mojem srcu pleše,
Njen rug je i moj rug;
Mom otkinuše biću sve njojzi što uzeše,
I ne vraćaju dug.

Ja nosim boštvo ovo - ko zapis čudotvorni,
Ko žića zadnji dah;
I da mi ono pane pod nokat sverazorni,
Ja past ću utoma.

Ah, ništa više nemam; to sve je što sam spaso,
A spasoh u tom sve,
U čemu vijek mi negda vas srećan se je glaso
Kroz čarne, mlade sne!

Kroz požar, koji suklja da oprži mi krila,
Ja obraz pronijeh njen;
Na svojem srcu grijem već klonula joj bila
I ljubim njenu sjen.

I kralje iznijeh njene i velike joj bane,
Svih pradjedova prah,
Nepogažene gore i šaren-đulistane
I morske vile dah.

... Ja domovinu imam; tek u grud sam je skrio
I bježat moram svijet;
U vijencu mojih sanja već sve je pogazio,
Al' ovaj nije cvijet.

On vreba, vreba, vreba... a ja je grlim mûkom
Na javi i u snu,
I preplašen se trzam i skrbno pipam rukom:
O, je li jošte tu?!

Slobode koji nema taj o slobodi sanja,
Ah, ponajljepši san;
I moja žedna duša tom sankom joj se klanja
I pozdravlja joj dan.

U osamničkom kutu ja slušam trubu njenu
I krunidbeni pir,
I jedro gdje joj bojno nad šumnu strmi pjenu
U pola mora šir!

Sve, cvjetno kopno ovo i veliko joj more
Posvećuje mi grud;
Ko zvijezda sam na kojoj tek njeni dusi zbore,
I... lutam kojekud.

Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST - ODABIR IZBORNIH PREDMETA!

Autor: Jelica Lazarević, 28. 5. 2020. 12:49

Poštovani roditelji i dragi učenici,

napominjemo da su ankete dostupne do 11.lipnja 2020. u 17 sati. 

Molimo roditelje koji to nisu još učinili da se izjasne o odabiru izbornih predmeta INFORMATIKA I/ILI NJEMAČKI JEZIK za svoje dijete ispunjavanjem ankete.

Anketa za roditelje učenika 1., 2. i 3. razreda - izborni predmet INFORMATIKA

Anketa za roditelje učenika VI. razreda - izborni predmet INFORMATIKA

Anketa za roditelje učenika III. razreda - izborni predmet STRANI JEZIK (njemački)

Anketa za roditelje - izborni predmet STRANI JEZIK (njemački)

 

 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA

Autor: Žana Dodig, 24. 5. 2020. 09:41

Dragi učenici i roditelj!

- u školi smo osigurali sve potrebno sukladno epidemiološkim mjerama HZJZ te se škola u skladu s time smatra sigurnom za djecu,

- svi djelatnici u školi upoznati su s epidemiološkim mjerama i obvezama kako ih provoditi i kako ih se pridržavati,

- svjesni smo da ovo nisu još uvijek normalni uvjeti za rad u školi, ali učiniti ćemo sve da svima što je moguće više olakšamo ove preostale tjedne nastave,

- sve eventualne nejasnoće ili probleme oko dolaska na nastavu od ponedjeljka, strahove za sigurnost i sve što vas može mučiti riješiti ćemo u najboljem interesu djece i vas.

Preporuka je da svaki dan prije odlaska u školu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu a odgajatelj/nastavnik svakodnevno provjerava.

Savjete za roditelje HZJZ-a od 22. svibnja možete pročitati OVDJE. https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Savjeti_za_roditelje_22_05_2020.pdf

 

VELIKI ODMOR

- Učenici 1. i 2. razreda imat će veliki odmor iza 2. sata, a učenici 3. i 4. razreda iza 3. sata. Roditelji trebaju djeci pripremiti marendu/užinu jer Škola to nije u mogućnosti organizirati u prvom tjednu.

- Za vrijeme trajanja odmora učenike treba pripremiti da potrebu održavanja socijalne distance, a nakon završetka odmora, pri ulasku u školu provesti dezinfekciju ruku i obuće kao na početku nastave.

Za uključivanje djece s teškoćama, predviđen je nastavak rehabilitacijskih i drugih terapijskih postupaka sukladno odgovarajućim preporukama (vidi OVDJE). https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/                                                                                                                        

U ime svih učitelja, stručnih suradnika i djelatnika škole želimo se zahvaliti svim roditeljima na nesebičnom trudu, angažmanu i podršci koju su pružali djeci i nama tijekom odvijanja nastave na daljinu. Bez vas to ne bi bilo moguće i zato vam od srca hvala.  

Radujemo se ponovnom susretu u ponedjeljak.

 

Ravnateljica

 [više]

Prvaši i koronavirus

Autor: Katica Salacan, 23. 5. 2020. 16:30

Prvaši i koronavirus zanimljivo je istraživanje – projekt koji je nastao tijekom prošla dva mjeseca trajanja virtualne nastave, a glavni cilj bio mu je kod učenika osvijestiti važnost novonastale epidemiološke situacije i učenje pravilnog ponašanja u njoj.

U projektu su sudjelovali svi učenici prvih razreda sa svojim učiteljicama (Dragica Jerković, Katica Vladimir, Tonćika Popović, Nikolina Jerković, Sandra Krstičević i Lidija Marić) u suradnji s knjižničarkom Katicom Salacan. U istraživačkim zadacima učenici su odgovarali na pitanja vezana uz aktualne teme oko koronavirusa, virtualne škole i njihovog slobodnog vremena kod kuće. Pregledavanjem njihovih odgovora saznali smo da većina naših prvaša zna što su pandemija i koronavirus, prepoznaju virus i znaju se ispravno ophoditi prema njemu, a uzor su im i roditelji svojim odgovornim ponašanjem. Dobro se snalaze i u virtualnim učionicama, ali ipak jedva čekaju da se vrate redovnoj nastavi jer im nedostaju i prijatelji iz razreda, učiteljica i uobičajena druženja.

Svi odgovori naših najmlađih učenika u ovom projektu poučni su i vrijedni, a mi smo izabrali samo neka najiskrenija i najjednostavnija objašnjenja koja su nam oni dali te smo ih odlučili podijeli s vama.

 [više]

Sudjelovanje u istraživanju!

Autor: Hrvoje Šimović, 22. 5. 2020. 17:52

Dragi roditelji,

trinaest profesorica, asistentica i suradnica s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu provodi istraživanje o utjecaju pandemije na različite aspekte života građana Hrvatske. Istraživanje se zove "Kako smo? - Život u Hrvatskoj u doba korone", a znanstvenice posebno zanima kako se osjećaju i što o trenutačnoj situaciji misle roditelji i djeca školske dobi. Molimo vas da im vi i vaša djeca pomognete to saznati.

Upitniku možete pristupiti na poveznici:

https://s2survey.net/kakosmo/?q=dj1

Na prvoj stranici ankete moći ćete pročitati informacije o cijelom istraživanju. Nakon toga tražit će se Vaša suglasnost za sudjelovanje Vašeg djeteta u istraživanju jer prema Etičkom kodeksu istraživanja s djecom učenici mogu pristupiti upitniku samo uz suglasnost roditelja. Kad
dijete ispuni anketu, vi ćete, ako to želite, moći pristupiti anketi za odrasle.

Osim prikupljanja podataka, ovo istraživanje uključuje i davanje psiholoških savjeta putem besplatnih webinara, o čemu će sudionici biti obaviješteni na kraju ispunjavanja ankete.

Unaprijed vam zahvaljujemo na sudjelovanju u istraživanju!

 [više]

Testiranje predškolaca

Autor: Danijela Zrilić, 22. 5. 2020. 17:44

Poštovani roditelji,

zbog aktualno povoljne povoljne epidemiološke situacije, u OŠ don Mihovila Pavlinovića će se od 27. svibnja do 3. lipnja 2020. godine nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta. U skladu s Uputama  HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu važno je istaknuti sljedeće:

-roditelji/skrbnici bit će obaviješteni telefonski o terminu testiranja u skladu s rasporedom

-na usmeni dio testa ponijeti nalaze ostalih stručnjaka ukoliko je dijete pohađalo (logopedski, edukacijsko rehabilitacijski, psihološki, psihijatrijski nalaz)

- roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u Školu na način da, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do glavnog školskog ulaza, pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.

- djecu će u točno određeno vrijeme preuzeti članovi Stručne službe na glavnom ulazu Škole i po završetku testiranja dopratiti do  istog mjesta kako bi ih predali roditeljima

- pojačat će se higijena ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu).

- dijete treba donijeti svoju olovku za provedbu pisanog dijela testiranja.

- roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska u ustanovu

- djeca i roditelji/skrbnici koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje te osobe sa sumnjom na zarazu COVID-19 ostaju kod kuće. Roditelji/skrbnici u tom slučaju trebaju telefonski kontaktirati Školu kako bi dogovorili novi termin testiranja u skladu s mogućnostima.

Molimo roditelje da pripreme djecu na novonastale okolnosti kako im prvi susret sa školom ne bi bio stresan.

 [više]

Raspored ulaska u školu i raspored korištenja učionica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Žana Dodig, 22. 5. 2020. 17:36

RASPORED KORIŠTENJA ULAZA UČENIKA U ŠKOLU

 

SMJENA A

Glavni ulaz: - Željan Brljević

                     Katica Vladimir

                     Nevena Mataga

 

Ulaz za velike: Suzana Bubalo

                        Vera Jelčić

 

Ulaz za male: Dragica Jerković

                      Nikolina Doko

 

SMJENA B

Glavni ulaz: Tonćika Popović

                    Nikolina Jerković

                    Posebni razredni odjel

 

Ulaz za velike: Davorka Govorko

                        Ankica Jakić

 

Ulaz za male: Marija Dodig

                     Ivan Barbarić

                      Natali Bubalo

 

 [više]

POČETAK NASTAVE U ŠKOLI ZA SVE UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA OD PONEDJELJKA 25. SVIBNJA 2020. GODINE

Autor: Žana Dodig, 22. 5. 2020. 07:42

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine ponovno započinje redovita nastava U ŠKOLI za sve učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda.

Svi učenici od 1. do 4. razreda dolaze u školu, osim onih učenika koji zbog epidemioloških – zdravstvenih razloga ili nekih drugih opravdanih razloga ne smiju ili ne mogu doći na nastavu. Ukoliko neki roditelj ima opravdani subjektivni razlog (strah za člana kućanstva koji bi mogao biti ugrožen odlaskom djeteta u školu) treba kontaktirati školu na e-mail: ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr ili razrednog učitelja svog djeteta te navesti razlog, kao i u svakom slučaju izostanka djeteta iz škole koji je bio prije izbijanja epidemije.

Za sve učenike u školi od 25. svibnja vrijede epidemiološke mjere u školi propisane na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Molimo roditelje da ih pročitaju, te s njima upoznaju svoje dijete prije dolaska u školu i objasne djetetu na njemu razumljiv način zašto te mjere postoje i potaknu ga da ih se pridržava.

 

O svim detaljima rasporeda ulaska i izlaska učenika iz škole, rasporeda odmora, trajanja nastave bit ćete obaviješteni putem ove web stranice.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŠKOLI od 25. SVIBNJA 

Odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja na pitanje je li povratak u škole obvezatan za sve. 

 [više]

Učenici razredne nastave vraćaju se u školske klupe

Autor: Jelica Lazarević, 21. 5. 2020. 07:51

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.

Svi roditelji učenika razredne nastave od ponedjeljka 25. svibnja 2020. mogu poslati djecu u školu.  U najnovijim Uputama HZJZ-a navodi se: „Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

 [više]

Najnovije preporuke i upute HZJZ

Autor: Jelica Lazarević, 21. 5. 2020. 07:45

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je 20. 5. 2020. Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi. Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.

 [više]

Obavijest roditeljima – upis i ispis iz izbornih predmeta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelica Lazarević, 20. 5. 2020. 13:13

 

Poštovani roditelji i dragi učenici,

sukladno čl.27 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, odgojno-obrazovni standard učenika čine obvezni i izborni predmeti.

Predmeti koji se izvode izborno obvezni su tijekom cijele školske godine za sve učenike koji se za njih opredijele. Učenik bira izborni predmet ili izborne predmete pri upisu u prvi razred ili najkasnije do 10. lipnja tekuće godine za iduću školsku godinu.

Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost oba roditelja.

Učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti učiteljskom/nastavničkom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja tekuće godine za sljedeću školsku godinu.

ZAHTJEV ZA ISPIS IZ IZBORNOG PREDMETA

Iznimno, roditelj djeteta osnovne škole u slučaju dugotrajnih zdravstvenih teškoća djeteta ili zbog drugih opravdanih razloga može podnijeti pisani zahtjev za prestanak pohađanja izbornog predmeta i tijekom nastavne godine.

Učenici u našoj školi mogu odabrati neki od izbornih predmeta u šk.god. 2020./2021.:

- Vjeronauk: od 1. razreda

- Njemački jezik: od 4. razreda

- Informatiku: od 1. do 4. razreda

- Informatiku: od 7. do 8. razreda

U prilogu možete pronaći ankete za:

- izborni predmet Informatika od 2. do 4. razreda

- izborni predmet Informatika od 7. do 8. razreda

- izborni predmet Njemačkog jezika za 4.r.

- izborni predmet Njemačkog jezika za ostale razrede.

Sve ankete bit će dostupne do 11. lipnja 2020.g. do 17 sati.

ANKETA 1     ANKETA 2     ANKETA 3     ANKETA 4

Molimo vas da dobro promislite  jer će nakon izjašnjavanja biti potrebno popuniti Obrazac za upis koji će se po naknadnoj obavijesti razrednika/ice potpisan od strane oba roditelja donijeti u Školu.

 [više]

NAŠ VIRTUALNI DAN ŠKOLE

Autor: Jelica Lazarević, 18. 5. 2020. 08:50

Učeničke rođendanske čestitke - kolaž

I can sing a rainbow - dječji zbor na daljinu

Dan škole - Padlet ploča (učeničke čestitke)

Školska himna Naša škola - posebno izdanje

Dan škole PŠ Vid

 [više]

Virtualna izložba likovnih i literarnih radova naših učenika

Autor: Jelica Lazarević, 17. 5. 2020. 12:39

 

 [više]

Školski list "Kreket"

Autor: Katica Salacan, 16. 5. 2020. 08:30

Nakon što je prošle školske godine novinarska grupa završila svoje zadatke za školski list Kreket i cijelo je prvo polugodište ove godine aktivno sudjelovala u pripremi lista za tisak koji je završen u prosincu 2019.

Na županijskoj Smotri LiDraNo 2020. Kreket je proglašen najboljim, a samim time je predložen i na državnu Smotru. Budući da je zbog epidemiološke situacije Agencija za odgoj i obrazovanje odlučila da se Smotra neće održati do kraja, možemo reći da je naš list ove godine postigao najviše što je mogao.

Glavni urednik lista je učenik osmog razreda Filip Jerković, a odgovorne urednice su Katica Salacan i Danijela Tutavac. Ovogodišnji Kreket ima 80 stanica, a dodatak mu je Literarno-likovni podlistak tiskan odvojeno na 16 stranica. Ovaj deveti broj lista prošireno je izdanje prethodnih brojeva koji su tri puta zaredom sudjelovali na državnoj Smotri LiDraNo – 2011., 2012. i 2013. godine i otada nije izlazio.

Marljivu ekipu novinara čini 17 učenika (Lana Senta, Antonela Zekušić, Petra Kraljević, Gabrijela Krnjić, Maria Perlić, Matej Mirko Talajić, Ana Musulin, Kristina Jerković, Mia Ćosić, Marija Šiljeg, Ivana Vidović, Ivan Jerković, Lea Volarević, Daniela Medak, Martino Bjelopera, Nino Volarević i Ivana Jurković) te učitelji suradnici (Ankica Jakić, Helena Bjeliš, Tonćika Popović, Keti Petrović, Dubravka Šešelj, Marinko Tošić, Ivana Jerković, Hrvoje Šimović, Antea Marević, Anđela Jerković i Katarina Petković Galov).

Posebnu zahvalu dugujemo tvrtkama Frigo Bonsai d.o.o. Metković, VETU d.o.o. Split te Liberi- printu iz Zagreba koji su svojom velikodušnom potporom pomogli da ovaj broj Kreketa bude tiskan.

 [više]

DRAGA ŠKOLO, SRETAN TI ROĐENDAN!

Autor: Ivona Martinović, 16. 5. 2020. 08:22

 

Naša škola obilježava svoj dan 18. svibnja, a njezini su učenici i djelatnici i ove školske godine od samoga početka vrijedno razvijali ideje za proslavu Dana škole.

U trenutku kad je epidemija koronavirusa zavladala cijelim svijetom, zaustavljeni su i naši ambiciozni planovi ovogodišnjeg obilježavanja.

Učenici i učitelji morali su preko noći svoju školsku svakodnevicu preseliti u virtualni svijet....

Unatoč opsežnim i zahtjevnim zadaćama koje nam je donijela online nastava, nismo sjedili skrštenih ruku; kako i dolikuje, priredili smo našoj školi veselu rođendansku proslavu – virtualnu!

Pripremili smo sadržaje razne; našoj smo školi pisali čestitke i stihove, slikali smo..., pjesme, naravno, neće nedostajati!

 

HODOGRAM DANA ŠKOLE 2020.

 • subota, 16. svibnja

Digitalnog izdanje našega školskog lista Kreket

 • nedjelja, 17. svibnja

Virtualna izložba likovnih i literarnih radova naših učenika

 • ponedjeljak, 18. svibnja

Učeničke rođendanske čestitke - kolaž

Dan škole - Padlet ploča

Školska himna Naša škola - posebno izdanje

I can sing a rainbow - dječji školski zbor na daljinu

 [više]

TESTIRANJA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Autor: Željka Ćelić, 15. 5. 2020. 14:27

Poštovani roditelji,

Liječnica školske medicine počinje sa svojim pregledima djece dorasle za upis u osnovnu školu.

Molimo Vas da po potrebnu papirologiju za pregled  dođete u školu na stražnji ulaz  u vremenu od 9.00-10.30 sati u :

ponedjeljak 18.5.-  roditelji djece čije prezime počinje slovom A do slova G

utorak 19.5.- roditelji djece čije prezime počinje slovom H do slova O

srijeda 20.5.- roditelji djece čije prezime počinje slovom P do slova Ž

 [više]

15. svibnja - Međunarodni dan obitelji

Autor: Davorka Govorko, 14. 5. 2020. 17:54

Međunarodni dan obitelji proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda svojom rezolucijom 1993. godine. Prvi put se taj dan obilježio 15. svibnja 1994. godine pod sloganom Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece.

Međunarodni dan obitelji otada se obilježava svake godine 15. svibnja s ciljem da se naglasi važnost obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, tj. da se potakne djelovanje društva u korist obitelji u donošenju odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji, ali i pružanja podrške uvažavanja obiteljskog života, tradicija i običaja.

Ovim poticajnim ciljevima naši učenici 2.c razreda sa svojom učiteljicom Davorkom Govorko prigodno su obilježili ovaj dan. Likovnim radovima izrazili su svoju kreativnost naslikavši kako oni doživljavaju svoju obitelj.

Donosimo vam i izložbu njihovih lijepih i vrijednih radova.smiley

 [više]

Virtualna izložba "Hvala ti, mama!"

Autor: Katica Salacan, 8. 5. 2020. 20:12

Bog nije mogao biti na svakom mjestu pa je zato stvorio majke.

                                                                                 Židovska poslovica

 

Povodom Majčinog dana koji se ove godine obilježava 10. svibnja u virtualnim učinicama naše škole upriličena je virtualna izložba Hvala ti, mama! kojom se odala zahvalnost svim našim majkama za bezuvjetnu ljubav i brigu koju nam nesebično daruju cijeli svoj život.

Izložbu su pripremili učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama (Davorka Govorko, Ankica Jakić, Katica Vladimir, Dragica Jerković, Vera Jelčić, Suzana Bubalo, Tonćika Popović, Nevena Mataga, Nikolina Doko, Nikolina Jerković, Danijela Tutavac, Sandra Krstičević, Mateja Krstičević i Lidija Marić) u suradnji s knjižničarkom Katicom Salacan. U radionicama su ponovo nastali maštoviti i kreativni likovni i literarni radovi koji nose poruke pune ljubavi i zahvalnosti. Upravo iz tog razloga odlučili smo prikazati ovu vrijednu tematsku izložbu, ali i da obradujemo sve majke naše škole i pokažemo im koliko ih njihova djeca vole.

Virtualna izložba Hvala ti, mama!

 [više]

OBAVIJEST O NASTAVKU IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU ZA SVE UČENIKE RAZREDNE NASTAVE

Autor: Žana Dodig, 8. 5. 2020. 19:24

Poštovani roditelji,

Sukladno najavama o povratku djece razredne nastave u školu ( Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), početno od ponedjeljka, 11.05. 2020. a radi lakšeg  planiranja, ovim putem objavljujemo:

PROVEDBENI PLAN ORGANIZACIJE RADA ŠKOLE

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića, područna škola Vid  započinje sa nastavom od 8:00 sati za 5 učenika 4. razreda.

Knjižnica i pedagoška služba rade ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Tajništvo i računovodstvo Škole rade svakim radnim danom, komunikacija isključivo telefonom i mailom.

Nema razlike u nastavnim sadržajima, domaćim zadaćama i metodama vrednovanja između učenika koji nastavu slušaju od kuće i učenika koji nastavu slušaju u školi; razlika je jedino u međusobnoj komunikaciji.

Dolazak i odlazak djece u školu je u pratnji odrasle osobe sukladno Uputama i potpisanoj Izjavi roditelja.

Škola može zadovoljiti  sve organizacijske i higijenske upute HZZJ za provedbu nastave.

Roditelji koji će dovesti djecu u ponedjeljak, trebaju sukladno uputama MZO predati potpisanu i popunjenu izjavu (nalazi se na web stranici Škole) u kojoj izjavljuju da: dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Molimo roditelje da u slučaju bilo kakve izmjene obavijeste učiteljicu telefonskim putem najkasnije 12 sati prije.

U slučaju promjena (koje su moguće) bit ćete naknadno na vrijeme obavješteni, a na sva pitanja možete zvati na broj: 094716033.

Zahvaljujemo vam se još jednom na brizi i vremenu koje ulažete da bi nastava na daljinu funkcionirala i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji dok traje ovakav način nastave, odnosno do povratka u školu svih učenika. 

Ravnateljica

 

 [više]

Raspored za ponedjeljak, 4.svibnja

Autor: Jelica Lazarević, 4. 5. 2020. 07:49

 [više]

EPIDEMIOLOŠKE MJERE I IZJAVA RODITELJA ZA IZNIMNU MOGUĆNOST ORGANIZACIJE NASTAVE OD 11. SVIBNJA ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA

Autor: Žana Dodig, 3. 5. 2020. 12:40

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.

Nastavno na prethodnu obavijest o iznimnoj mogućnosti organiziranja nastave za učenika od 1. do 4. razreda, a koji ispunjavaju odgovarajuće uvjete (navedene u prethodnoj obavijesti), objavljujemo ovdje epidemiološke mjere za djecu i roditelje koje će vrijediti u školi u slučaju da bude potrebe organiziranja nastave. Iste te mjere su sastavni dio pisane izjave koju trebaju potpisati roditelji učenika koji žele da im dijete nastavu pohađa u školi.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŠKOLI PREUZMI DOKUMENT

IZJAVA RODITELJA PREUZMI DOKUMENT

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 12.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   - Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u matičnu školu u Metkoviću u vremenu od 8.00 do 12.00 sati

   - Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na            e-mail  ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

 

Ravnateljica

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA U SVEZI ORGANIZIRANJA NASTAVE OD 11. SVIBNJA 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Žana Dodig, 1. 5. 2020. 14:29

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.,

Kao što ste već vjerojatno čuli u najavama na vijestima, od 11. svibnja trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi o iznimnim situacijama i da neće sva djeca moći doći u školu. Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve. I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Nastava će se stoga organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

 

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj s odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu, te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno.

Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

Ukoliko ste odlučili o dolasku ili nedolasku vaše djece u školu, tu odluku neće biti moguće promijeniti tijekom dva tjedna, do donošenja novih mjera Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Za učenike koji dolaze u školu na nastavu, roditelji će morati predati učiteljici potpisanu izjavu koja se nalazi u privitku ove obavijesti.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi bit ćete obaviješteni u slijedećem tjednu od 4. do 8. svibnja 2020.

 

Čuvajmo sebe, svoje bližnje i sve s kojima smo u kontaktu!

 

U prilogu se nalazi Izjava za roditelje.
 

 [više]

Raspored za četvrtak, 30.travnja

Autor: Jelica Lazarević, 29. 4. 2020. 19:19

RASPORED

 [više]

Raspored za srijedu, 29.travnja

Autor: Jelica Lazarević, 28. 4. 2020. 15:50

RASPORED

 [više]

Raspored za utorak, 28. travnja

Autor: Jelica Lazarević, 27. 4. 2020. 15:40

 

RASPORED

 [više]

Kako se s djecom prilagoditi novoj svakodnevici u vrijeme pandemije?

Autor: Željka Ćelić, 27. 4. 2020. 12:20

 
Preporučene mjere samoizolacije daju najbolje rezultate u borbi protiv pandemije, ali donose i veliku promjenu u svakodnevici obitelji. Potrebno je organizirati dan tako da u njemu budu sadržani vrijeme za učenje i vrijeme za igru, samostalnu i onu s roditeljima. Znamo da to ponekad nije lako, pa s vama dijelimo vodič koji je @UNICEFHrvatska pripremio kako biste lakše prebrodili ovo razdoblje i dodatno se zbližili sa svojom djecom. 
 
 [više]

Raspored za ponedjeljak, 27.travnja

Autor: Jelica Lazarević, 26. 4. 2020. 21:53

Na poveznici Raspored možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

 [više]

Kad likovi iz basni postanu stvarni

Autor: Natali Bubalo, 26. 4. 2020. 18:32

Diljem Hrvatske u školama se ne odvija redovna nastava, preko noći se sve promijenilo. Ali naši učenici 3.b razreda vrijedno rade i sudjeluju u virtualnim učionicama. Ostali su pozitivni, a zgode i nezgode koje su ih snašle, potaknule su ih još više na stvaranje.

U virtualnom okruženju pod vodstvom svoje učiteljice Natali Bubalo i u suradnji s knjižničarkom uspješno su odradili još jedan sat lektire. Obrađivali su Ezopove basne, a svoja razmišljanja i osjećaje prenijeli su na materijale koje su imali kod kuće. I likovi iz basni postali su stvarni i nastale su neke nove priče.

Upravo iz tog razloga odlučili smo podijeliti to s vama. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Žana Dodig, 26. 4. 2020. 18:25

Dragi učenici, poštovani roditelji i učitelji,


Dana 23. travnja 2020.g. održao se drugi virtualni sastanak 
Ministrice  znanosti i obrazovanja sa ravnateljima osnovnih i srednjih 
škola. Ovim putem ministrica Blaženka Divjak zahvalila se svim  
ravnateljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, 
učenicima i naravno roditeljima koji su u ovom cijelom procesu nastave 
na daljinu dali potporu.
Sukladno današnjem zaključku Vlade učenici predmetne nastave i 
srednjih škola  ovu školsku godinu završili bi  pohađanjem nastave na 
daljinu.
Skupina učenika koja bi se trebala vratiti u škole su učenici razredne 
nastave, najranije 11. svibnja.
Povratak učenika u škole ovisit će o preporukama HZJZ i Stožera 
civilne zaštite RH, daljnje rasprave, analize i potvrdi o mogućnostima 
osiguravanja sigurnih uvjeta rada, a potom i Odluci Vlade RH.
Što znači tek kada Stožer i HZJZ daju jasne upute moći ćemo 
komentirati uvjete za povratak, a Vlada RH donijeti i konačnu odluku.

Sve ovo znači da ulazimo u novu fazu organizacije i planiranja nastave. Pojavljuju se novi problemi i pokušaji njihova rješavanja. Svatko je od nas pozvan da o njima promišlja i u skladu s najboljim interesima djece, roditelja i djelatnika škole iznalazi moguća rješenja. Najvažnija tema koja se nameće u mnogome može utjecati na bližu, odnosno dalju budućnost, a ta tema  se  odnosi na mogućnost povratka u škole.  Ono o čemu  treba promišljati u prvom su redu zdravlje i sigurnost – ono što je u ovim vremenima najviše ugroženo.

Zato, dragi učenici, dragi učitelji, dragi roditelji i dalje čuvajmo druge, jer tako čuvamo i sebe. Pomažimo drugima, jer, tako, pomažemo i sebi. Poštujmo druge, jer, tako, poštujemo i sebe! U svemu, u sebi i u drugima, gledajmo ono što je dobro, a ne ono što je loše!

Poštujte sve preporuke koje nam iznosi Stožer civilne zaštite, poštujmo sve upute koje nam daju učitelji, poštujmo sve primjedbe koje nam daju učenici i roditelji, učinimo sve da iz ove situacije izađemo bolji! Budimo pokretači dobrih, a ne loših stvari!


Zahvaljujem svima na dosadašnjem trudu, suradnji i snalaženju u novim i drugačijim uvjetima i svakodnevnoj podršci koju izražavate jedni drugima.

Do idućih  obavijesti pozdrav od Ravnateljice.
Čuvajte sebe i čuvajte ljude oko sebe!

 [više]

VELIKI SVIJETE, EKOPORUKE ŠALJE TI DIJETE!

Autor: Sandra Krstičević, 24. 4. 2020. 20:50

Dan planeta Zemlje obilježava se od 1992. godine s ciljem promicanja i buđenja svijesti o prirodi i okolišu. Želja je potaknuti ljude na promišljanje o opasnostima koje prijete životu na Zemlji i zagađenju okoliša.

Ove godine učenici 1. razreda učiteljice Dragice Jerković, Lidije Marić i Sandre Krstičević te učenici 3. razreda učiteljice Suzane Bubalo i Lidije Marić svojoj planeti čestitali su rođendan na poseban način. Pisali su ekoporuke te su bili jako vrijedni i kreativni u likovnom izražavanju.

Pogledajte njihove najuspješnije radove!

 

ZEMLJA NE PRIPADA ČOVJEKU , ČOVJEK PRIPADA  ZEMLJI.

 [više]

Uz Dan hrvatske knjige i Dan planeta Zemlje

Autor: Katica Salacan, 22. 4. 2020. 21:03

Odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige u spomen na Marka Marulića, koji je toga datuma 1501. godine dovršio svoje najvrednije djelo – spjev Juditu, zahvaljujući kojemu je i stekao naziv oca hrvatske književnosti i hrvatskoga Dantea.

U našoj je školi prigodnim aktivnostima obilježen ovaj nadnevak. Učenici razredne nastave učiteljice Ankice Jakić i Danijele Tutavac u suradnji s knjižničarkom Katicom Salacan gledali su film o književnoj ostavštini Marka Marulića, posjetili virtulalne izložbe Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu o ocu hrvatske književnosti i glagoljici, pisali glagoljicom i likovno se izražavali.

Ovi vrijedni trećaši i četvrtaši sa svojim učiteljicama obilježili su i Dan planeta Zemlje – 22. travnja s ciljem osvješćivanja zaštite našega planeta. U Hrvatskoj se ovaj dan organizirano obilježava već 50 godina uz značajan angažman resornog ministarstva i udruga za zaštitu prirode, a ovogodišnja tema su mu klimatske promjene. Uz podršku svojih učiteljica učenici su izrađivali prigodne plakate, pisali EKO poruke, likovno se izražavali te gledali tematske animirane i dokumentarne filmove.

Učenici su uspješno i aktivno sudjelovali u virtualnim tematskim radionicama kojima je glavni cilj bio potaknuti važnost knjige i čitanja te podizanje ekološke svijesti, ali i kreativno stvaralaštvo i zajednički rad.

 [više]

Dan planeta Zemlje - radovi učenika

Autor: Jelica Lazarević, 21. 4. 2020. 22:03

  Povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja, učenici svih petih razreda uredili su svoj virtualni pano prigodnim plakatima koje su u sklopu razrednog projekta na nastavi informatike izradili u digitalnom alatu Postermywall.

 [više]

50. obljetnica, Dan planeta Zemlje

Autor: Katica Vladimir, 21. 4. 2020. 21:53

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u gotovo svim zemljama svijeta. Ova 2020. g. je posebna jer se obilježava 50. obljetnica. Ovogodišnja tema je KLIMATSKE PROMJENE. Već osjećamo posljedice čovjekova NEMARA pa možemo reći ZEMLJA JE BOLESNA. Što mi možemo napraviti za spas zeleno – plavog planeta? Možemo postati EKOLOŠKI OSVIJEŠETENI i svaki dan raditi za Zemljin spas.

Razvrstavamo li otpad svaki dan? Najviše koristimo plastiku, a ona je jeftin i teško razgradiv materijal. Umjesto plastičnih vrećica koristimo papirnate i platnene vrećice. Neka to postane stil življenja i već smo puno učinili za naš planet. Zapamtimo ovu mudru izreku: PRIRODA JE VELIKA, A ČOVJEK JE MALEN. Za ljepši svijet posadi cvijet!

Učenici 1. b razreda uz pomoć svojih roditelja sadili su cvijeće i druge biljke za naše istraživanje iz prirode i društva. Sada kada je naraslo i procvjetalo šaljemo ga planeti Zemlji i čestitamo 50. obljetnicu.

SVAKI DAN BI TREBAO BITI DAN PLANETA ZEMLJE i zato učini nešto jer važna je i mala i velika ruka. 

Katica Vladimir

 [više]

Kreativnost učenika 4.d razreda u virtualnoj nastavi

Autor: Ankica Jakić, 21. 4. 2020. 14:42

Većina učenika izvrsno se prilagodila ovoj izvanrednoj situaciji Nastave na daljinu pa tako i učenici 4.d razreda učiteljice Ankice Jakić.

Unutar svojih virtualnih razreda sve zadatke odlično odrađuju, a posebno su kreativni u likovnom izražavanju. Kombinacijom različitih tehnika i materijala izrađeni su akvariji, ribe i lutke, a jako su zanimljivi i crteži proljeća, životnja, mora i tkanine.  

U nastavku vam donosimo njihove najuspješnije radove.

 

 [više]

Raspored za ponedjeljak, 20.travnja

Autor: Jelica Lazarević, 20. 4. 2020. 10:25

Na ovoj poveznici Raspored nalazi se raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu.

 [više]

ANALIZA PROVEDENE ANKETE

Autor: Danijela Zrilić, 18. 4. 2020. 19:24

Dragi učitelji, učenici…

Razvojno pedagoška služba provela je anketu u kojoj je sudjelovalo 190 učenika razredne nastave, 245 učenika predmetne nastave, 19 učitelja razredne nastave i  29 učitelja predmetne nastave. Ovim putem se zahvaljujemo što ste odvojili svoje vrijeme za ispunjavanje ankete, kojoj je cilj bio dobiti podatke o nastavi na daljinu, kako unaprijediti rad, ispraviti nedostatke, ali i istaknuti prednosti.

 [više]

Uz 146. obljetnicu rođenja hrvatskoga Andersena

Autor: Ankica Jakić, 16. 4. 2020. 19:57

Zašao neki momak u šumu Striborovu, a nije znao da je ono šuma začarana i da se u njoj svakojaka čuda zbivaju. Zbivala se u njoj čuda dobra, ali i naopaka – svakome po zasluzi. Morala je pak ta šuma ostati začarana, doklegod u nju ne stupi onaj, kojemu je milija njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta.
Nasjekao dakle onaj momak drva i sjeo na panj, da počine, jer bijaše lijep zimski dan. Ali iz panja iziđe pred njega zmija i stade se umiljavati oko njega. Ono pak ne bijaše prava zmija, nego bijaše ljudska duša, radi grijeha i zlobe ukleta, a mogao je osloboditi samo onaj, koji bi se s njom vjenčao. Bljeskala se zmija kao srebro na suncu i gledala momku upravo u oči …

                                                          (Šuma Striborova – Priče iz davnine)

 [više]

ANKETA ZA RODITELJE - VIRTUALNA NASTAVA

Autor: Danijela Zrilić, 16. 4. 2020. 19:53

Dragi roditelji,

iznimno nam je važna Vaša povratna informacija vezana uz virtualnu nastavu naše škole. Stoga Vas molimo da nam date povratnu informaciju na način da ispunite anketu koja je anonimna (ukoliko ste to već napravili unaprijed se zahvaljivamo).

Anketa za roditelje

Razvojno pedagoška služba

 [više]

Sigurnost djece i obitelji u doba koronavirusa

Autor: Danijela Zrilić, 14. 4. 2020. 18:15

Dragi roditelji,

s obzirom da djeca u ovom periodu provode puno više vremena pred ekranima, bilo da je riječ o mobitelima, računalu, tabletu… želimo vas podsjetiti kako je važno kontrolirati internetski sadržaj kojem dijete pristupa, kao i da razgovaraju sa svojom djecom o izazovima korištenja internata.

Digitalni svijet nudi neograničene mogućnosti za učenje i povezivanje, međutim podsjećamo da su djeca u nekontroliranom digitalnom okružju izložena i štetnim sadržaju, kao što je izlaganje dobi neprimjerenim sadržajima, nasilju, promicanju rizičnih ponašanja. Policija i u ovim izvanrednim okolnostima povodom dojava ili saznanja o izloženosti djece fizičkom nasilju, seksualnom zlostavljanju ili drugom ugrožavajućem ponašanju kao i dojava o trenutnoj izloženosti nasilju u obitelji postupa žurno, u cilju poduzimanja mjera sprečavanja daljnjeg zlostavljanja i zaštite žrtava.

Putem on-line aplikacije RED BUTTON također se može prijaviti izloženost/saznanje o zlostavljanju i iskorištavanju djeteta putem interneta, ali i bilo koje drugo kažnjivo ponašanje počinjeno na štetu djeteta: obiteljsko nasilje, fizičko zlostavljanje, zanemarivanje ili drugo po dijete ugrožavajuće ponašanje.  Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, a posebno je prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje. Više o ovoj aplikaciji možete pročitati na: https://redbutton.gov.hr/online-prijava/7
 

Budimo odgovorni, ostanimo doma ali pomozimo da dom svima postane sigurno mjesto! 

 [više]

Početak nastave, 14. travnja

Autor: Žana Dodig, 13. 4. 2020. 21:17

Dragi učenici i roditelji!

Od utorka, 14.travnja, ponovno nastavljamo izvršavati svoje zadatke vezane uz nastavu na daljinu.

Vaši učitelji i dalje će organizirati nastavu u virtualnim učionicama. Slijedite njihove upute i provodite aktivnosti na koje vas oni upućuju. Tijekom rada koji je pred nama provodit će se i vrednovanje. Na ovoj stranici imate kriterije vrednovanja koji će se primjenjivati u nastavi na daljinu. Pročitajte kriterije i eventualne nedoumice prokomentirajte sa svojim predmetnim učiteljima.                                                                                                                       Održana je i sjednica UV na kojoj smo analizirali sve ono što smo radili, naglasili smo ono što je bilo dobro, ali uočili i ono što želimo popraviti u narednom razdoblju.  Kao vašim učiteljima bilo nam je bitno čuti vaše mišljenje i mišljenje vaših roditelja, kako bismo  što bolje i lakše prevladali ovu krizu nastalu zbog pandemije.

Zahvaljujemo se u ime cijele naše škole svima koji su ispunili ankete o procjeni zadovoljstva nastavom na daljinu!

Živimo u uvjetima u kojima se od roditelja traži znatno veći angažman oko izvršavanja obaveza njihove djece. Kako bi malo pomogli u ovoj zahtjevnoj situaciji, molimo roditelje da  pročitaju letak koji je u prilogu.

Hvala svim roditeljima koji se trude da njihova djeca što više nauče u ovim izmijenjenim okolnostima

Želimo vam uspješan novi radni tjedan!

Žana Dodig, ravnateljica

 [više]

Raspored

Autor: Jelica Lazarević, 13. 4. 2020. 18:29

Na poveznici Raspored nalazi se raspored za utorak, 14.4. i srijedu 15.4.

 [više]

„Sve će biti u redu!“

Autor: Danijela Zrilić, 11. 4. 2020. 19:14

Po uzoru na djecu iz Italije koji su na prozorima svojih zgrada/kuća istaknuli poruke Sve će biti u redu! (Andrà tutto bene!) kako bi stavili osmijeh na lica susjeda ili rijetkih prolaznika te poslali poruku optimizma i vjere u bolje nadolazeće dane, i naši učenici su vrijedno oslikali duge sa pozitivnim porukama. U nastavku vam donosimo radove razredne nastave.

Čuvajte se i ostanite doma!

Pedagoginja

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Žana Dodig, 9. 4. 2020. 14:16

Na temelju Izmjena i dopuna Godišnjeg plana i programa OŠ don Mihovila Pavlinovića, Metković,za školsku godinu 2019./2020. od petka, 10. travnja 2020. do ponedjeljka,  13. travnja 2020. neće se održavati nastava na daljinu zbog uskršnjih blagdana.

S nastavom na daljinu ponovno počinjemo u utorak, 14. travnja 2020.

Ovo će biti jedan drugačiji Uskrs, ali nemojte zaboraviti da je najbitnije da čuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. Blagdan Uskrsa je  blagdan ljubavi, ali i za sve ljude prigoda za opraštanje i zajedništvo, zato svojim lijepim ponašanjem i dobrim djelima, proslavimo radosno ove velike svete dane. Nadamo se da ćemo se brzo vidjeti u školi. 

Sretan Uskrs svim učenicima i njihovim roditeljima !

djelatnici OŠ don Mihovila Pavlinovića

 [više]

Učiti kako učiti

Autor: Žana Dodig, 9. 4. 2020. 13:41

Centar za istraživanja i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu za Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradio je seriju edukativnih video materijala o učenju. Cilj je poticanje kompetencije učiti kako učiti kod učenika osnovnih i srednjih škola.

Teme koje se obrađuju u video materijalima su:

– Kako najbolje organizirati vrijeme učenja?
– Kako uspostaviti kvalitetno fizičko i online okružje učenja?
– Kako se motivirati za učenje?
– Kako upravljati emocijama pri učenju?
– Koje pristupe (strategije i tehnike) učenju koristiti?

Video materijali mogu se pratiti svaki ponedjeljak, srijedu i petak. na:

– Youtube kanalu Instituta 
– Youtube kanalu Škola na trećem 
– Televizijskim programima koji emitiraju sadržaje nastave na daljinu.

Donosimo dva video uratka:
https://youtu.be/Bo4ELeo4_p8
https://youtu.be/5hnkJKdw7EE

 [više]

Plakat

Autor: Žana Dodig, 9. 4. 2020. 13:34

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Antea Marević, 8. 4. 2020. 11:45

Poštovani roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti da Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu svoje usluge pruža direktnim putem, nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.

Brojevi telefona stručnjaka Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) prema područjima iz kojih stručnjaci pružaju podršku i savjetovanje, te vrijeme u kojem ih možete nazvati nalaze se u letcima u prilogu. 

 [više]

ANKETA ZA RODITELJE

Autor: Hrvoje Šimović, 7. 4. 2020. 15:16

Poštovani roditelji,

 
Kao učiteljima i stručnim suradnicima bitno nam je čuti vaše mišljenje. Kako bi vi i vaša dijeca, a naši učenici što bolje i lakše prevladali ovu krizu nastalu zbog pandemije. Odlučili smo osmisliti anonimnu anketu za vas da nam kao i do sada pomognete u odgoju vaše dijece, a naših  učenika  o procijeni zadovoljstva nastavom na daljinu. Molimo vas da odvojite svojih 5 minuta i ispute anketu.
Zahvaljujemo se u ime cijele naše osnovne škole!
 
 [više]

Raspored od 6.4 - 9.4.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 6. 4. 2020. 15:41

Na poveznici Raspored nalazi se raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE O UPUTAMA ZA VREDNOVANJE I OCJENJIVANJE TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU

Autor: Danijela Zrilić, 5. 4. 2020. 19:33

Dragi roditelji,

s obzirom na to da ulazimo u drugu fazu nastave na daljinu, kad bismo u nastavnom procesu trebali primijeniti Uputu za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, važno je da se i učitelji i nastavnici, ali i učenici, pripreme za tu fazu. Zato je sljedeći tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja. Aktivnosti učenika treba usmjeriti na ponavljanje i rješavanje eventualnih zaostataka. Učenici ne bi trebali tijekom tjedna dobivati nove zadatke od svojih učitelja i nastavnika. Dovoljno je da učenici razredne nastave prate program Škole na Trećem (HRT3), a učenici predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi moći će pratiti videolekcije koje su se već prikazivale, odnosno za koje im njihovi nastavnici daju uputu da ih ponove.

Kako se nalazimo u izvanrednoj situaciji, u ovom trenutku više nego ikad trebate biti uključeni u rad škole. Naime, prema uputama MZO za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu važno nam je naglasiti da je svima nama u prvom planu dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje. Pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

Vrednovanje se ne oslanja, kao do sada, na poznavanje sadržaja kao glavni pokazatelj znanja, već  treba obratiti pažnju i na druge elemente (samostalnost, kreativnost, mogućnost korištenja naučenog, timski rad…) , te će nastavnici prilikom vrednovanja te elemente uzimatI u obzir. Svi učenici u ovom razdoblju trebaju dobiti i ocjenu iz aktivnosti u izvršavanju svojih obaveza, ali očekuje se od njih da samostalno rade na složenijim zadacima. U tim složenijim zadacima dobro je da roditelji budu upoznati s njima, ali nikako da se angažiraju u izradi i pisanju takvih radova umjesto učenika.

Vrednujemo i zato da bismo učeniku dali povratnu informaciju je li ostvario odgojno-obrazovne  ishode, ali i kako će poboljšati svoje učenje. Da bismo to postigli, moramo pratiti rad učenika, poticati njihovu aktivnost i suradnju, kako s učiteljem tako i s drugim učenicima. Sadržaji koje nastavnici poučavaju i koje će kasnije vrednovati ocjenjivati biti će usmjereni na bitno, a osloboditi će se  sporednih detalja ili činjenica koji zamagljuju ono bitno.

Nastavnicima je predloženo da koriste  inovativne metode vrednovanja koje uključuju izradu projekata, plakata, rješavanje problema, izradu e-portfolija,  istraživačke radove, praktične radove, projekte. U svim predmetima vrednovati će se aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća . Nadalje, moguće je da učenici naprave i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja. Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine mogu dobiti svi učenici.

Za predmete u školama koji se izvode s tjednom satnicom od četiri sata tjedno (Hrvatski jezik i Matematika) usmeno ispitivanje poželjno je provesti jedanput do kraja školske godine, a posebno ukoliko nastavnik ili učenik imaju dilemu oko zaključne ocjene, odnosno ukoliko nema dovoljno elemenata za zaključivanje ocjene. Za predmete s tjednom satnicom od tri sata tjedno usmeno ispitivanje preporuča se provesti ukoliko se učenika ocjenjuje ocjenom odličan ili ako nastavnik procijeni da nema dovoljno elemenata za zaključivanje pozitivne ocjene i da je ovo primjereni oblik ispitivanja.

Još jednom želimo podsjetiti da s obzirom na to da smo se svi našli u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave, važno je da svi – učitelji, učenici i roditelji, imaju razumijevanja jedni za druge!

Za sva vaša pitanja smo vam uvijek na raspolaganju.

Ravnateljica

 [više]

Hvala

Autor: Žana Dodig, 5. 4. 2020. 17:07

 [više]

Raspored za ponedjeljak, 6. travnja

Autor: Jelica Lazarević, 5. 4. 2020. 16:31

Raspored za ponedjeljak, 6.4.2020.  je na ovoj poveznici 

 [više]

IN MEMORIAM

Autor: Marinka Jurković, 4. 4. 2020. 12:20

 

Jučer je svoju posljednju bitku, bitku za život, izgubila naša draga kolegica Ljubica Kraljević. Otišla je samozatajno i ponosno kao što je i  živjela.

Svi dugo pamtimo svoje prve učiteljice (ili učitelje), oni su obilježili naše odrastanje i bili nam prvi putokaz na životnom putu.  Jedna od takvih učiteljica bila je i Ljubica Kraljević.  Nesebično, s ljubavlju i strpljenjem poučavala je i odgajala mnoge generacija i bila im prvi važni putokaz u životu. Vesela i brižna, živjet će u srcima svojih učenika jer svatko u sebi nosi svog prvog učitelja.

Svojim primjerom vrsne, samozatajne i odgovorne učiteljice zauzela je mjesto u srcima mnogih: djece, roditelja, kolega i  lokalne zajednice u kojoj je živjela i djelovala. Cijenila je i voljela djecu, roditelje i kolege i bila je voljena i cijenjena. Požrtvovnim pristupom u poučavanju mladih generacija bila je primjer predanosti i ozbiljnosti u ovom našem  odgovornom i svetom poslu. „Ako se prema pojedincu odnosiš kao da je ono što treba i što može biti, on će i postati što treba  i što može biti”, rekao je jednom prigodom Goethe; a naša Ljubica se upravo tako odnosila prema svakome svome učeniku.

Na svemu tome, hvala ti, draga Ljubice. Hvala, u ime generacija koje si izvela na put života, u ime njihovih roditelja i u ime nas kolega koji smo s tobom dijelili zbornicu. Srca ispunjenih tugom, obećajemo ti da te nikada nećemo zaboraviti! Ostat ćeš zauvijek u srcima, mislima i uspomenama svih nas.

 

U ovim teškim trenutcima tvojim najmilijima izražavamo iskrenu sućut!

Zbogom časna učiteljice!

Počivaj u miru Božjem!

.

 Kolektiv OŠ don Mihovila Pavlinovića

 [više]

Vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju

Autor: Žana Dodig, 4. 4. 2020. 12:00

 

 

U trećem smo tjednu nastave na daljinu. Kad smo krenuli vjerujem da nitko od nas nije ni mogao predvidjeti kako će se i na koji način odrađivati ovaj oblik nastave.

   Dragi učenici, roditelji/skrbnici!

Koristim priliku da se zahvalim svim  učiteljima, stručnim suradnicima i djelatnicima škole na velikom trudu i stručno obavljenim obvezama u ovoj nepredvidivoj situaciji.

    Vama dragi učenici kao i  vašim obiteljima također veliko hvala na razumijevanju, podršci, strpljenju i uloženom trudu. Pokazali smo svi zajedno da i to možemo, da možemo i u ovoj izvanrednoj situaciji djelovati i odraditi svatko svoje obveze najbolje što može.

Ulazimo u četvrti tjedan - tjedan ponavljanja i planiranja sa određenim iskustvima i znanjima, sigurniji i hrabriji.

Prema preporuci radit ćemo prema našem redovnom školskom rasporedu sati. Više o tome upoznat će vas razrednici i učitelji.

   Nakon tjedna ponavljanja vjerujem da ćemo svi zajedno uspješno svladati i izazove vrednovanja i ocjenjivanja u virtualnom okruženju s nadom da ćemo se uskoro svi vratiti u naše učionice.

Uvjerena sam kako ćemo svi zajedno, uz puno razumijevanja i strpljenja, uspješno prebroditi sve izazove stavljene pred nas!

Budite odgovorni, čuvajte sebe, svoje zdravlje i svoje bližnje!

Vaša Ravnateljica

 [više]

Raspored za petak, 3.travnja

Autor: Jelica Lazarević, 2. 4. 2020. 17:42

5. RAZRED    6.RAZRED

7.RAZRED     8.RAZRED

 [više]

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Autor: Lucija Vladimir, 2. 4. 2020. 17:38

Na osnovu Rezolucije 62/139 UN-a iz 2007. godine, 2. travnja se u svijetu se obilježava kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu ili još preciznije, stanja iz autističnog spektra.

 

 [više]

Raspored za četvrtak, 2.4.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 2. 4. 2020. 09:23

 

 

5. razred

6. razred

7.razred

8.razred

 [više]

KAKO USPJEŠNO SUDJELOVATI U VIRTUALNOJ UČIONICI?

Autor: Jelica Lazarević, 31. 3. 2020. 19:13

 [više]

Raspored za srijedu, 1.travnja

Autor: Jelica Lazarević, 31. 3. 2020. 16:56

smiley5.razred            smiley 7. razred

smiley6. razred            smiley8. razred

 

 [više]

Raspored za ponedjeljak, 30.3.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 29. 3. 2020. 21:10

smiley5. RAZRED

smiley6. RAZRED

smiley7.RAZRED

smiley8.RAZRED

 [više]

Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu

Autor: Jelica Lazarević, 27. 3. 2020. 20:05

Dragi roditelji i učenici,

opće smjernice za organizaciju nastave na daljinu možete pogledati na ovoj poveznici

Opće smjernice ...

 [više]

Raspored za petak, 27.3.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 26. 3. 2020. 14:53

smiley5. razred

smiley6. razred

smiley7. razred

smiley8.razred

 [više]

Raspored za četvrtak, 26.ožujka

Autor: Jelica Lazarević, 25. 3. 2020. 13:38

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5. razred

6.razred

7.razred

8.razred

 [više]

Krizni timovi za psihološku podršku

Autor: Jelica Lazarević, 24. 3. 2020. 18:46

Aktivirani su krizni timovi za psihološku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć.

Također, objavljeni su savjeti za učenike i odrasle Društva za psihološku pomoć koje možete pronaći na:
https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadaja/

Krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete dobiti putem e-maila kurikulum@mzo.hr te telefona:

gospođa Bojana Čengija
kontakt mobitel: 099 63 69 525
Dubrovačko-neretvanska županija

 [više]

Raspored za srijedu, 25.ožujka

Autor: Jelica Lazarević, 24. 3. 2020. 16:07

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

 [više]

Raspored za utorak, 24.ožujka

Autor: Jelica Lazarević, 23. 3. 2020. 15:35

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Žana Dodig, 23. 3. 2020. 10:33

Vezano uz mjere sigurnosne situacije izazvane širenjem COVID-19 molimo da sve daljnje kontakte obavljate:

                                                                             Ravnateljica

                                                                             Žana Dodig

 

Odluka o organizaciji rada OŠ don Mihovila Pavlinovića za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 nalazi se privitku.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Žana Dodig, 22. 3. 2020. 15:19

Dragi učenici i roditelji!

iz razloga lakšeg praćenja nastave na daljinu i bolje komunikacije predmetni nastavnici će biti dostupni u virtualnim razredima od ponedjeljka, 23. ožujka, prema slijedećem rasporedu:

smjena A - od 8 do 12 sati

smjena B - od 14 do 18 sati

                                                                                                               

Bilo bi poželjno da učenici pristupe u predviđeno vrijeme . Učenici koji nisu u mogućnosti biti u svom virtualnom razredu u danom rasporedu  mogu pristupiti u svoj razred i u drugo vrijeme, gdje će u predmetnim kanalima biti pohranjeni njihovi zadaci, aktivnosti i upute.

Predmetni nastavnici bi trebali svakog dana do 20 sati postaviti materijale za nastavu i smjernice za idući dan prema školskom rasporedu.

Molim vas da poštujete navedene upute u što većoj mjeri i da se pridržavate rasporeda na način da učenici ne pristupaju sadržajima u virtualnim razredima koristeći svoj AAI@EduHr identitet u terminu kada se ne održava nastava za njihov razred. Ova mjera je važna zbog opterećenja sustava i sprječavanja zagušenja.

Svima želim ugodan boravak u našoj virtualnoj Školi!

 

                                                                                          Ravnateljica

                                                                                          Žana Dodig

 

 [više]

Raspored za ponedjeljak, 23.ožujka

Autor: Jelica Lazarević, 22. 3. 2020. 15:13

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5.razred

6.razred

7.razred

8.razred

 [više]

#OSTANIDOMA

Autor: Žana Dodig, 21. 3. 2020. 17:03

Poštovane kolege, cjenjeni roditelji, dragi učenici!

Nastava na daljinu se zahuktava, a naša škola sada živi jednim drugačijim, virtualnim životom. Nadam se jednako kvalitetnim i izazovnim.

Prvi tjedan rada u virtualnim učionicama je iza nas i to je bio tjedan uhodavanja kako sustava u cjelini tako i naših pojedinačnih snalaženja. Za sve nas ovo je nova situacija za koju smo se spremali svega nekoliko dana. U narednim danima svaki će učitelj organizirati nastavu na način kako je najbolje za njegove učenike i javljati načine izvršavanja zadataka. Uvjerena sam kako ćemo se osjećati puno ugodnije kako vrijeme prolazi u našim virtualnim učionicama.

Naravno ima mnogo pitanja, nedoumica i teškoća i zato vam želim unaprijed zahvaliti za strpljenje i razumijevanje u ovoj nesvakidašnjoj situaciji u kojoj smo se našli.

Dragi roditelji, nemojte biti pod pritiskom i misliti da morate igrati ulogu „zamjenskih učitelja“. Djeca drugačije reagiraju kada ih poučavaju roditelji. Većinu zadataka i aktivnosti koje se zadaju u virtualnim učionicama vaša djeca mogu samostalno obavljati, a u nekima će trebati vašu pomoć. Molim vas da svojoj djeci pomognete stvoriti dnevni raspored učenja. Svi zajedno želimo da ovo bude pravo učenje kao i u učionici. Znamo da su vaša i naša djeca iznimno sposobna i ne sumnjamo da će nas zadiviti svojom sposobnošću prilagodbe ovoj situaciji.

Dragi učenici, ponosna sam na vas i ja i vaši učitelji , jer svojim trudom i s odgovornosti pristupate nepredviđenim i novim okolnostima. Pokazujete iz dana u dan kako ste im dorasli. Kao i uvijek znajte da možete računati na podršku svih nas u školi.

Vašim učiteljima, mojim dragim kolegama, čestitam na izvrsnoj interakciji s učenicima u virtualnim učionicama, na svim sadržajima koje isporučuju, na strpljenju i na međusobnoj pomoći. Pokazali ste još jednom koliko ste dobri i uspješni u situacijama koje traže vašu punu angažiranost. Ono što je najvažnije uvijek vam  su vam djeca na prvom mjestu.

Kako stvari stoje ova situacija će potrajati i jako nam je važno da međusobna komunikacija svih nas bude na visokoj razini.

U vjeri da ćemo sve ovo uspješno prebroditi , želim vam svima puno zdravlja i sreće. Čuvajte sebe i svoje bližnje!

Ravnateljica

Žana Dodig

                                                                                                                                          #ostanidoma

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Jelica Lazarević, 20. 3. 2020. 07:29

 [više]

Raspored za petak, 20.3.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 20. 3. 2020. 07:26

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5. razred

6.razred

7.razred

8.razred

 [više]

RASPORED za četvrtak,19.3.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 18. 3. 2020. 15:08

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5.razred

6.razred

7.razred

8.razred

 [više]

RASPORED za srijedu,18.3.2020.

Autor: Jelica Lazarević, 17. 3. 2020. 14:41

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

 [više]

RASPORED ZA UTORAK, 17.ožujka

Autor: Jelica Lazarević, 16. 3. 2020. 17:23

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

Napomena:

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost.

5. razred

6. razred

7. razred

8.razred

 

 [više]

Obavijest - besplatan internet

Autor: Jelica Lazarević, 16. 3. 2020. 12:14

Tele2 učenicima omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja dok traje nastava na daljinu.

Više informacija na ovoj poveznici.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Antea Marević, 16. 3. 2020. 10:58

Poštovani roditelji učenika s teškoćama,

molimo Vas da djeci omogućite praćenje nastave na HRT3 te da prate poveznice na materijale u njihovim virtualnim učionicama.

 [više]

Obavijest o održavanju nastave

Autor: Jelica Lazarević, 16. 3. 2020. 10:54

Dragi učenici,
sukladno naputku Ministarstva i odluci učiteljskog vijeća, nastava za učenike od 5. do 8. razreda će se odvijati u virtualnim učionicama od srijede, 18.ožujka 2020.
Učenici trebaju pratiti svoj dosadašnji školski raspored.
Prema svome rasporedu svaki dan trebate pogledati u Grupe predmeta koje su po rasporedu i vidjeti što su vam vaši predmetni nastavnici pripremili.
Neki nastavnici će vas uputiti na poveznice videomaterijala objavljenih na Youtube-u, da pratite TV program ili će vam poslati svoje materijale.
 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Jelica Lazarević, 15. 3. 2020. 17:02

Poštovani roditelji , učitelji  i učenici!

 

Budući da se  nalazimo u izazovnom vremenu moramo zajednički osigurati sigurnost i funkcioniranje sustava obrazovanja za našu djecu.

Prijelaz na sustav poučavanja na daljinu je zahtijevan, zahtijeva dodatnu motivaciju, odgovornost i disciplinu svih uključenih. Moramo biti svjesni, odgovorni i strpljivi u rješavanju problema koji će se pojavljivati u hodu.

Cilj nam je do srijede, 18. ožujka 2020., uspostaviti funkcionalan sustav učenja na daljinu za sve učenike.

Od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole. Od srijede razrednici daju u virtualnim razredima učenicima raspored i obavijesti, predmetni nastavnici daju aktivnosti i zadatke.

 

PREDMETNA NASTAVA

Svi razrednici , u ponedjeljak 16. ožujka, trebaju testirati virtualne razrede, a u utorak, 17. ožujka , predmetni nastavnici testiraju virtualne razrede.

Učenici u ponedjeljak ,16. ožujka, gledaju nastavu na Sportskoj televiziji ( po objavljenom rasporedu praćenja nastave ) i testiraju virtualni razred s razrednikom.

Učenici u utorak 17. ožujka, gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima, idu u virtualni razred i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

 

RAZREDNA NASTAVA

U ponedjeljak 16. ožujka, učenici prate nastavu po terminima prikazivanja za svoj razred.                  

Od srijede, 18. ožujka, učitelji šalju dodatne materijale za vježbanje.

Roditelji trebaju pratiti upute učitelja. Svi materijali Škole na trećem bit će dostupni i na zahtjev i na Youtubeu.

Za sve upite, nedoumice i teškoće obratite se na e - mail škole:                             ured@os.mpavlinovica-metkovic.skole.hr

 

Ravnateljica

Žana Dodig, prof.

 [više]

KORIŠTENJE CARNETOVA WEBMAILA

Autor: Jelica Lazarević, 15. 3. 2020. 16:59

U slučaju da buduća komunikacija bude moguća samo putem e-pošte, donosimo kratku uputu kako koristiti Carnetov webmail s korisničkim podatcima koje su učenici dobili od Škole. Uvjet za prijavu je valjana adresa u obliku ime.prezime@skole.hr i pripadajuća lozinka. Valjanost adrese i lozinke možete provjeriti putem poveznice https://provjera.skole.hr. Uvjet za korištenje Carnetova webmaila ne ovisi o prijavi u sustav Office365. 

U tražilicu bilo kojeg preglednika upišete Carnet webmail, kliknete na poveznicua CARNET Webmail i onda u okvir za prijavu upišete adresu i lozinku (kojima se prijavljujete i na e-Dnevnik).

 [više]

NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU

Autor: Jelica Lazarević, 15. 3. 2020. 16:53

Učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda) uz podršku svojih roditelja pratit će obavijesti i nastavne materijale koje će im slati njihove učiteljice i učitelj putem već uobičajenih i uhodanih kanala komunikacije – putem e-pošte, Vibera, WhatsAppa, Facebooka i sl. Uz to pratit će i obrazovne sadržaje na 3. programu Hrvatske televizije (HRT 3).

Učenici predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) dužni su svaki dan (od ponedjeljka, 16. ožujka) pratiti svoju virtualnu učionicu kao i web stranicu škole. Učenik je dužan u određenom danu provjeriti ima li novih sadržaja najmanje iz onih premeta koje bi i inače imao po rasporedu za taj dan. Osim toga učenik je dužan pratiti nastavu putem HRT 3 i preko Sportske TV prema rasporedu za svoj razred. Raspored će biti objavljen na mrežnim stranicama škole.

Ako učenik tijekom cijeloga dana ne pokaže nikakvu aktivnost, smatra se da je taj dan učenik izostao s nastave za što  predmetni učitelj preko razrednika ili sam razrednik traži od roditelja ispričnicu u obliku elektronske pošte. Zadane aktivnosti učenici mogu odraditi bilo kada tijekom dana ili onda kada je to s učenicima dogovorio predmetni učitelj. Tijekom trajanja nastave na daljinu učitelji će učenike pratiti bilješkama (vrednovanje kao učenje i vrednovanje za učenje), a bilješke će evidentirati u e-Dnevnik.

Učenici se u virtualnom okruženju moraju primjereno ponašati, što znači da vrijede ista pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao u školi, odnosno u učionici za vrijeme nastave. Za neprimjerene oblike ponašanja učenici mogu snositi posljedice.

Roditelji i učenici mole se za strpljenje pri pokušaju prijave na Office365 i u svoje virtualne učionice preko Yammer-a. Carnet u suradnji s Microsoftom pokušava riješiti problem zagušenja sustava. Dok se sustav ne normalizira, sva će komunikacija ići preko elektronske pošte i mrežne stranice škole.

Raspored praćenja nastave putem HRT 3 i Sportske TV!

Raspored prikazivanja na HRT 3:

RAZRED

TERMIN

1. razred

8.00 - 10.00

2. razred

10.00 - 12.30

3. razred

13.00 - 16.00

4. razred

16.00 - 19.00

Raspored prikazivanja na Sportskoj TV (SPTV)

RAZRED

TERMIN

PREDMETI

5. razred

8.00 - 9.30

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6. razred

9.30 - 10.45

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7. razred

10.45 - 11.50

MAT, HRV, BIO, GEO

8. razred

11.50 - 12.45

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Jelica Lazarević, 13. 3. 2020. 16:33

Poštovani roditelji i učenici,

 

Slijedom Upute koju smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja prekida se nastava od ponedjeljka 16. ožujka 2020. u svim školama na razdoblje od dva tjedna. Nastava će se odvijati na daljinu.

Za one obitelji koje nemaju mogućnosti osigurati da dijete bude po nadzorom kod kuće, škola će osigurati prihvat i sudjelovanje u nastavi putem obrazovnog programa na tv ili na daljinu.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Svi predmetni učitelji bi trebali pripremiti i vlastite sadržaje za virtualne razrede.

Predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5. i 6. satu u danu.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati 3 do 5 školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život, stranicama CARNET-a i na mrežnim stranicama škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirati će u suradnji s HRT na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima u slijedećim terminima pod nazivom Škola na trećem. obrazovat će se putem Trećeg programa HRT-a (Sve emisije nakon emitiranja će biti dostupne na YouTube).

Obrazovni program za učenike nižih razreda će se odvijati po slijedećem rasporedu:

 1. razredi – od 8 do 10 sati,
 2. razredi – od 10 – 12. 30 sati,
 3. od 13 do 16 sati i
 4. razredi – od 16 do 19 sati.

Za one obitelji koje nemaju mogućnosti osigurati da dijete bude po nadzorom kod kuće, škola će osigurati prihvat i sudjelovanje u nastavi putem obrazovnog programa na tv ili na daljinu.

 

Molimo Vas da pratite našu mrežnu stranicu za sve nove obavijesti.

 

                                                                                                         Ravnateljica

                                                                                              Žana Dodig, prof.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST!

Autor: Žana Dodig, 13. 3. 2020. 08:40

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NASTAVE

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je svim školama u dopisu dalo smjernice za moguće održavanje nastave na daljinu. U dopisu je navedeno što škole trebaju napraviti da bi takav oblik nastave mogao biti u funkciji ako se za to pokaže potreba.

Škole sve navedene korake trebaju odraditi do ponedjeljka, 16. ožujka 2020. do 12.00 sati kako bi u slučaju potrebe sve bilo spremno.

Naša škola od jučer odrađuje sve potrebne korake u tom smislu, tako da će na vrijeme sve biti spremno. Učenici su obaviješteni o potrebnim radnjama kako bi bili uključeni u virtualne razrede.

Roditelje i učenike upućujemo na redovito praćenje naše mrežne stranice na kojoj će biti objavljivane sve informacije o održavanju nastave.

Najnoviju obavijest od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je poslalo svim školama u RH smjernice vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko - komunikacijske tehnologije. Smjernice predstavljaju samo tehničke pripreme za organizaciju eventualne nastave na daljinu ako Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zbog promjene epidemiološke situacije preporuči zatvaranje škole. Do danas je preporučeno samo zatvaranje škola u Istarskoj županiji što znači da samo škole u Istarskoj županiji od sutra ne izvode nastavu u školi nego u ponedjeljak 16. ožujka 2020. za njihove učenike počinje izvođenje nastave na daljinu sukladno uputama koje su proslijeđene tim školama. Sve ostale škole izvode nastavu u školi do eventualne nove preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o čemu će škole biti obaviještene.

 

Poštovani roditelj i učenici, hvala vam što se pridržavate naputaka Škole.

                                                                           Ravnateljica

                                                                           Žana Dodig, prof.

Smjernice osnovnim i srednjim školama vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko - komunikacijske tehnologije koje je izdalo Ministarstvo možete pročitati  OVDJE.

 
 [više]

KREKET PREDLOŽEN NA DRŽAVNI LIDRANO

Autor: Katica Salacan, 12. 3. 2020. 15:47

Pet učenika i četiri mentorice u tri kategorije predstavljali su našu školu na Županijskoj smotri LiDraNo koja se održala u Dubrovniku 11. ožujka 2020. godine.

 [više]

NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Autor: IVANA JERKOVIĆ, 10. 3. 2020. 20:55

 

Dana 7. ožujka  2020. u Srednjoj školi Metković održano je Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa. Našu školu predstavljale su dvije ekipe koje smo sastavili od učenika osmih razreda. Sudjelovali su sljedeći natjecatelji:

 

Katarina Neda Bukovac, Katja Crnčević, Iva Dodig

Lara Jurković, Maria Perlić, Kristina Medak

Ana Musulin, Lana Senta, Matej Mirko Talajić

i   Antonela Zekušić.

 

Na natjecanju u kategoriji Podmladak naše ekipe osvojile su odlično

 2. i 3. mjesto.

 

Čestitamo našim učenicima na sudjelovanju i uloženom trudu!

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Autor: Vera Jerković, 8. 3. 2020. 19:05

Županijsko natjecanje iz matematike održano je u srijedu, 4. ožujka 2020. u Osnovnoj školi Cavtat. Iz naše škole pozvana su dva učenika:  Josip Marušić, četvrti razred (mentor Danijela Tutavac) i Ivan Volarević, sedmi razred     (mentor Ivan Dodig).

Naši natjecatelji ostvarili su zapažen rezultat na županijskoj razini:

 • u kategoriji četvrtih razreda naš Josip Marušić osvojio je 5. mjesto,
 • u kategoriji sedmih razreda naš Ivan Volarević osvojio je 2. mjesto.

Čestitke Ivanu, Josipu i njihovim mentorima!

 [više]

8. ožujka - DAN ŽENA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Keti Petrović, 7. 3. 2020. 12:52

Međunarodni  dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka kao spomen na žene kroz povijest pa sve do danas, a koje je obilježilo nastojanje da žene imaju ravnopravan položaj u društvu, bez predrasuda i diskriminacija.

Na početku godine učenici sedmih razreda uključeni u INA iz povijesti su dobili zadatke istražiti i napisati sastavke ili PowerPoint o ženama koje se spominju u našem udžbeniku. Svatko od njih ili kao zadatak za rad u paru dobio je zadatak proučiti položaj žena kroz povijest. Položaj žena u povijesti jedna je od najzanimljivijih tema povjesničarima današnjice. Proučavali smo i istraživali o toj temi.

Učenica 7. a razreda  Laura Krndelj izradila je  PPT na temu „Žensko pravo glasa „. Svoj rad učenica je  prezentirala i ostalim učenicima. Na taj način smo mi viši razredi obilježili Dan žena.

Učenici 3. a razreda  sa učiteljicom Suzanom Bubalo Da žena su obilježili izradom prigodnih čestitki za najvažnije žene u životu svakog djeteta, za svoje mame.

I zato se njihovim čestitkama pridružujemo. Svim majkama i ženama želimo sretan Dan žena. 

 [više]

Održano županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Autor: Jelica Lazarević, 6. 3. 2020. 17:04

Danas je u našoj školi održano županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Natjecanju je pristupilo ukupno 39 učenika. Naši učenici postigli su sljedeće rezultate:

 Marin Plećaš, 1. mjesto, Elektrotehnika – 8. razred, mentorica A. Moro

Gabrijela Krnjić, 3. mjesto, Fotografija – 8.razred, mentorica J.Lazarević

Domagoj Dodig, 3. mjesto, Elektronika – 8.razred, mentorica J.Lazarević

Luka Dominiković, 4. mjesto, Elektronika – 8. razred, mentorica J.Lazarević

Klara Jerković, 3. mjesto, Graditeljstvo – 6.razred, mentorica J.Lazarević

Ante Raić, 3. mjesto, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina – 6. razred, mentorica J.Lazarević

Reina Bebić, 5. mjesto, Maketarstvo  i modelarstvo – 5. razred, mentorica J.Lazarević

Svim učenicima čestitamo na postignutom uspjehu, a Marinu želimo puno uspjeha na državnom natjecanju mladih tehničara!

 [više]

62. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske (2019./2020.)

Autor: Jelica Lazarević, 5. 3. 2020. 16:04

 

U petak, 6. ožujka 2020. u našoj Školi održat će se županijsko natjecanje iz tehničke kulture s početkom u 10 sati. 

U natjecanju sudjeluje 47 učenika iz 11 škola naše županije. Učenici će se natjecati u sljedećim kategorijama: Maketarstvo i modelarstvo - 5.razred, Graditeljstvo - 6. razred, Strojarske konstrukcije - 7. razred, Obrada materijala - 7.razred, Elektronika - 8.razred, Elektrotehnika - 8. razred, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina (5.-8.razred), Robotika (5. -8.razred) i Fotografija(5.-8.razred).

Sudjelujući u natjecanju mladih tehničara, učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije, što ih može motivirati za izbor budućega inženjerskog zvanja ili nastavak karijere u tehničkom području. Na taj se način učenici usmjeravaju u STEM području, što se ostvaruje rukovanjem različitim strojevima, alatima i priborom, izborom i obradom materijala, sastavljanjem i programiranjem sklopovlja, pri čemu natjecatelj izrađuje tehničku tvorevinu prema zadanoj dokumentaciji, koju potom predstavlja pred ocjenjivačkim povjerenstvom.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha u predstojećem natjecanju!

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Josip Vuletić, 3. 3. 2020. 21:58

Danas, 3. ožujka 2020. u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika. Našu školu predstavljali su Vida Volarević, učenica 8.b razreda i Nikola Glavinić, učenik 8.e razreda u pratnji svog mentora Josipa Vuletića. Predstavnici naše škole podijelili su osmo mjesto sa 64 boda. Čestitke Vidi i Nikoli!

 [više]

OBILJEŽILI SMO DANE OCA ANTE GABRIĆA

Autor: Helena Bjeliš, 28. 2. 2020. 19:07

   I ove smo godine u našoj školi  obilježili Dane oca Ante Gabrića.  Kraći prigodni program priređen je u petak, 28. veljače u predvorju škole. Tijekom nekoliko proteklih tjedana učenice 8. r. Lana Senta i Maria Perlić provodile su malu anketu među učenicima. Trećaši i četvrtaši odgovarali su na pitanja o tome tko je bio otac Ante, koliko znaju o njemu i što znači biti misionar. Šestaši su dobili teže pitanje: Što znači biti svet /svetac?  Zanimljivi i originalni  odgovori uvršteni su u slikokaz  koji je pratio priredbu. U anketi su sudjelovali učenici 3.c, 4.a, 4.c, 6.c i 6.d razreda.

   Učenice 5. r. Mia Šiljeg i Iva Batinović  izvele su kratki dijalog o duhovnim djelima milosrđa, a njega je otac Ante cijelog života nesebično darivao drugima. Tekst igrokaza, prema ideji vjeroučitelja Marinka Tošića, napisala je i učenice pripremila prof. hrvatskog jezika Helena Bjeliš.

   Priredbu su  uveličale i skladbe Mi želimo uzdići Isusa i Silan Bog  koje je izveo dječji crkveni zbor pod ravnanjem č. s. Marijane Cvitanović. Program je popraćen i slikokazom sa zanimljivostima iz života oca Ante, a prezentirale su ih  voditeljice programa  Ana Jerković i Natali Talajić (7. r.). Slikokaz su pripremile učenice 8. r. Marija Šiljeg i Kristina Jerković uz pomoć prof. hrvatskog jezika Helene Bjeliš koja je i koordinirala priredbu.

  U sklopu obilježavanja Dana oca Ante u četvrtak, 27. veljače u školskoj knjižnici održana je večer molitve i meditacije. Program večeri je  prema zapisima oca Ante pripremila i vodila č.s. Marijana Cvitanović. Na taj način promišljali smo i o svakodnevnim iskušenjima  u kontekstu  života i misionarskog rada oca Ante.

 [više]

OBAVIJEST O PRIJAVAMA ZA SUFINANCIRANJE TROŠKOVA ŠKOLSKE PREHRANE

Autor: Antea Marević, 28. 2. 2020. 18:55

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da je na sjednici Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“ dana 19. veljače 2020. donesena je odluka o dodjeli financijskih sredstava u svrhu sufinanciranja troškova školske prehrane djece u sklopu projekta pod nazivom „Sufinanciranje troškova školske prehrane za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u školskoj godini 2019./2020“.

 

Uvjeti za prijavu su:

-          mjesečni prihod kućanstva u kojem živi dijete ne iznosi više od 2.000,00 kn (dvije tisuće kuna i nula lipa) po članu zajedničkog kućanstva u razdoblju od 01.01.2019. do 31.12.2019.

-          dijete je iz obitelji koja je korisnik prava na doplatak za djecu

 

Dokumentacija kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta iz potonje točke:

-          potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 01.01.2019. do 31.12.2019.

 

Ukoliko imate uvjete za prijavu, prikupljenu dokumentaciju dostavite do 6.3.2020.godine u pedagošku službu škole.

 

Žana Dodig, prof.

Ravnateljica

 [više]

PREPORUKE HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Autor: Žana Dodig, 27. 2. 2020. 13:18

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) dostavio je revidirane preporuke u odnosu na preporuke dostavljene elektroničkim putem tijekom jučerašnjeg dana, a vezano uz postupanje odgojno-obrazovnih ustanova te provođenje specifičnih mjera zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).

Nove upute možete pogledati pod poveznicom Preporuke HZJZ.

Posebno ističemo dio koji se odnosi na opće mjere zaštite iz navedenih preporuka:

Neophodno je u organiziranom smještaju i boravku učenika, u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, u svim prostorima gdje se odvija nastava i boravak djece, sanitarnim čvorovima te u prostorima gdje je organizirana prehrana, osigurati:

 • mogućnost pranja ruku sa sapunom i tekućom vodom te sušenje ruku jednokratnim ručnicima ili sušilicama sa cirkulirajućim zrakom ili korištenje dezinficijensa na bazi alkohola,
 • nedolazak u školu i predškolsku ustanovu osoblju, učenicima, djeci i osobama u pratnji koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah; sva ostala djeca i učenici uobičajeno pohađaju odgojno-obrazovne ustanove te sve školske i izvannastavne aktivnosti.

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Danijela Zrilić, 26. 2. 2020. 11:44

Danas, 26. veljače 2020. u našoj školi obilježavamo Dan ružičastih majica, poznat i kao Pink Shirt Day. To je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se posljednje srijede u mjesecu veljači. 

 [više]

Maškare u Školi

Autor: Katica Salacan, 25. 2. 2020. 20:13

Danas su maškare u Školi preuzele vlast i bilo je jako veselo i lijepo. U školskoj sportskoj dvorani bio je i već tradicionalni ples pod maskama za učenike razredne nastave.

U fotogaleriji koju su pripremili naši učitelji pogledajte kako je to izgledalo...

 [više]

Edukativni kamp u Borovcima

Autor: Antea Marević, 25. 2. 2020. 19:35

U subotu, 22.veljače 2020. godine učenici 7.b razreda su sa pedagoginjom Danijelom Zrilić i socijalnom pedagoginjom Anteom Marević  posjetili Zajednicu pape Ivana XXIII. u Borovcima. Ovo je prvi od dva planirana edukativna kampa u sklopu programa „Nauči živjeti“.

 [više]

Naša maska Neretva osvojila 2. mjesto

Autor: Katica Salacan, 24. 2. 2020. 21:08

Velika povorka maškara u našem gradu održana je 23. veljače 2020. godine u kojoj je već tradicionalno sudjelovala i naša škola. Ove godine predstavili smo se maskom Neretva i za skupnu masku osvojili izvrsno 2. mjesto. Neretva se ubraja među naše najbrojnije maske, a u njoj je sudjelovalo 220 učenika sa svojim učiteljima i razrednicima.

Nositelji maškarskog projekta bili su razrednici i učenici, a masku su osmislile profesorice likovne kulture Ivana Šiljeg i Matea Jerkić. Ovogodišnja maska dio je godišnjeg projekta Škole Ekologija i s njom smo prikazali našu zavičajni rijeku i opasnosti koje joj prijete. 

 [više]

Informacije i naputak Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Autor: Jelica Lazarević, 24. 2. 2020. 13:17

 [više]

POZVANI SMO NA ŽUPANIJSKO IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Ivana Vatović, 24. 2. 2020. 07:17

 

I ove godine na Školskom natjecanju iz hrvatskoga jezika ostvarili smo sjajne rezultate. Natjecanju su pristupila tri učenika u kategoriji sedmih i osmih razreda. S obzirom na to da su svi učenici pokazali opširno poznavanje materinskoga jezika, Povjerenstvo je na Županijsko natjecanje pozvalo naše učenike.

SEDMI RAZRED

 1. Ivan Volarević                          mentorica Ana Jogunica

OSMI RAZRED

 1. Petra Kraljević                          mentorica Helena Bjeliš

 

Uspješnim natjecateljima i njihovim mentoricama čestitamo i želimo mnogo  uspjeha na županijskom natjecanju koje će se održati 20. ožujka 2020. u OŠ Mokošica u Dubrovniku

 [više]

Dani oca Ante Gabrića 2020. - program

Autor: Žana Dodig, 21. 2. 2020. 13:30

24. - 29. veljače 2020.

„Gladno dijete“

 

24. - 29. veljače 2020. godine – GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE (galerija)

Izložba učeničkih radova metkovskih škola „GLADNO DIJETE“

 

 

24. - 28. veljače 2020. godine – GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Izložba knjiga o ocu Anti Gabriću;„Hajdemo zajedno Antinim stazama!“ (radionice za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole)

 

 

Srijeda, 26. veljače 2020. godine u 18 sati – SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

„Otac Ante Gabrić komunikator dobrim djelima – predavanje Rosande Lovrić, prof.

***(24. – 29. 2.) Mladi svome ocu Anti“ – program likovnih radionica „ Gladno dijete“, posjet izložbi „ Gladno dijete“

 

 

Četvrtak, 27. veljače 2020. godine u 9. 30 - UDRUGA „OTAC ANTE GABRIĆ“ u suradnji s UDRUGOM „DOBRA“

Druženje uz prigodni program „Tamo gdje palme cvatu“

 [više]

Međunarodni dan materinskoga jezika (21. veljače)

Autor: Marinka Jurković, 20. 2. 2020. 21:41

Svake godine 21. veljače podsjetimo se na važnost jezika koji zovemo materinskim. Tim jezikom služimo se najbolje i najpreciznije – jer je u nas usađen od naših početaka. Riječ je o jeziku kojim bismo trebali moći izraziti najširi raspon vlastitih misli, najnježnije nijanse svojih emocija. Materinski jezik je blago prema kojemu se svaki čovjek mora odnositi s ljubavlju i poštovanjem. Zahvaljujući njemu možemo učiti druge jezike, stjecati znanja i iskustva. U težnji čovjeka da spozna svijet, materinski jezik stoji na početku kao neosporni uvjet.

 [više]

Održana međugradska smotra LiDraNo 2020.

Autor: Helena Bjeliš, 20. 2. 2020. 21:32

Jučer je s početkom u 9.30 sati održana međugradska smotra LiDraNo 2020. Domaćin  ovogodišnje smotre bila je OŠ Opuzen, a naši su učenici nastupili u svim kategorijama. U jakoj konkurenciji četiri učenice naše škole uspjele su  izboriti  sudjelovanje  na županijskoj razini.

U kategoriji literarni radovi na županijsku smotru upućena je Katja Crnčević, 8.r. / Razlog / mentorica Marinka Jurković.

U kategoriji novinarski radovi upućene su:

 • Ivana Vidović, 8.r. / intervju Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Neretve / mentorica Danijela Tutavac
 • Maria Perlić, 8.r. / samostalni novinarski rad Moda na školskim hodnicima  / mentorica Helena Bjeliš
 • Lana Senta, 8.r. / samostalni novinarski rad Škola za život, ne za ocjenu? / mentorica Helena Bjeliš

U kategoriji školski listovi naš školski list Kreket (glavni urednik Filip Jerković, voditeljica mentorica  Katica Salacan) izravno je upućen na županijsku razinu.

Čestitke svim učenicama i njihovim mentoricama na uspjehu, a želimo im sreću i uspješan nastup i na županijskom LidraNu 2020. koji će se održati 11. ožujka 2020. u Dubrovniku.

 [više]

Trećaši u Državnom arhivu

Autor: Suzana Bubalo, 20. 2. 2020. 08:48

U utorak, 18.2. učenici 3.a razreda posjetili su Sabirni arhivski centar Metković-Opuzen-Ploče.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Božidar Lovrić, 20. 2. 2020. 08:46

Sukladno članku 12. stavku 5.  Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole na roditeljskom sastanku održanom  dana 17. veljače 2020. godine obavljen je odabir ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu učenika 7. c i d razreda – Broj 1/2020 OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković.

Većinom glasova je odabrana ponuda putničke agencije Eridan iz Kaštel Starog.

 

                                                                                   Predsjednik Povjerenstva

  Božidar Lovrić

 [više]

Učenici PŠ Prud na terenskoj nastavi

Autor: Danijela Tutavac, 19. 2. 2020. 08:52

U utorak, 18. veljače 2020. godine učenici Područne škole Prud učeničke klupe zamijenili su terenskom nastavom – obišli su kulturne ustanove grada Metkovića. Posjetili su i puno novoga naučili u tri gradske ustanove: knjižnici, muzeju i kazalištu. 

 [više]

Održano županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Jelica Lazarević, 16. 2. 2020. 20:06

U petak, 14.veljače u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama održano je županijsko natjecanje iz informatike.

Naši učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

 

Digitalne kompetencije – 5.razred

 

2. mjesto - Boško Marević, mentorica Tomislava Ivanković

3. mjesto - Reina Bebić, mentorica Jelica Lazarević

 

Digitalne kompetencije – 6.razred

 

4. mjesto - Klara Volarević, mentorica Tomislava Ivanković

5. mjesto - Ivan Borna Ćelić, mentorica Jelica Lazarević

 

Osnove informatike – 8. razred

 

8. mjesto - Iva Dodig, mentorica Tomislava Ivanković

 

Svim učenicima čestitamo na uloženom trudu i postignutom uspjehu!

 [više]

All you need is love...

Autor: Ana Šimović, 16. 2. 2020. 19:45

Sve što trebate je ljubav” - John Lennon

 

14. veljače obilježavamo Dan zaljubljenih - Valentinovo. U našoj školi ga uvijek dočekamo s radošću.

Tako su učenici 8c razreda, zajedno sa svojom razrednicom, nastavnicom engleskog jezika Anom Gušom, a pod budnim okom Kupida koji se iznenada ”pojavio” u njihovoj učionici, na poseban način obilježili ovaj dan. Nakon što su imali kviz na temu Valentinova, pronašli su prelijepe citate o ljubavi, te su njima i šarenim srcima ukrasili naše glavno stubište. Time su više nego ugodno iznenadili sve naše učenike i djelatnike, a mnogi nisu odoljeli pa su se spremno fotografirali na ”stubištu ljubavi”, bez obzira na to jesu li zaljubljeni ili će to tek postati.

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Autor: Ante Buljubašić, 12. 2. 2020. 18:05

U srijedu, 12. veljače 2020. godine u našoj školi održano je školsko natjecanje iz geografije. Natjecanju je pristupilo troje učenika u kategoriji sedmih i  osmih razreda i to: Ivan Ilić, Roko Malić i Matej Mirko Talajić. Najbolji rezultat postigao je učenik 7.d razreda Ivan Ilić. Mentor svim natjecateljima bio je Ante Buljubašić, prof. geografije.

 

Natjecateljima čestitamo na sudjelovanju i uloženom trudu te se nadamo pozivu na županijsko natjecanje koje će se održati 18. ožujka 2020. godine u OŠ Opuzen u Opuzenu.

 [više]

NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Ivana Vatović, 12. 2. 2020. 17:08

U utorak, 11. veljače 2020. s početkom u 13 sati održano je XXV. po redu školsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Natjecanju su u našoj školi pristupila dva učenika u kategoriji sedmih razreda i jedna  učenica u kategoriji osmih razreda, a ostvarili su sljedeće rezultate:

SEDMI RAZRED:

 1. Ivan Volarević, 76/80                  mentorica Ana Jogunica
 2. Roko Malić, 67/80                       mentorica Ana Jogunica

OSMI RAZRED:

 1. Petra Kraljević, 70/80                  mentorica Helena Bjeliš

 

Županijsko natjecanje bit će održano 20. ožujka 2020. u OŠ Mokošica u Dubrovniku, a naknadno, nakon sastanka županijskoga Povjerenstva i objedinjavanja ljestvica poretka saznat ćemo tko će biti pozvan na županijsku razinu.

 [više]

Na županijsko natjecanje iz tehničke kulture pozvano 7 učenika

Autor: Jelica Lazarević, 10. 2. 2020. 18:40

Županijska razina  62. natjecanja mladih tehničara  održat će se 6. ožujka 2020. u našoj školi, a nakon prosudbe županijskog povjerenstva na županijsko natjecanje pozvani su sljedeći učenici:

 1. Reina Bebić, 5.razred, kategorija Maketarstvo i modelarstvo
 2. Klara Jerković, 6. razred, kategorija Graditeljstvo
 3. Ante Raić, 6. razred, kategorija Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina
 4. Domagoj Dodig, 8. razred, kategorija Elektronika
 5. Luka Dominiković, 8. razred kategorija Elektronika
 6. Marin Plećaš, 8 razred, kategorija Elektrotehnika
 7. Gabrijela Krnjić, 8. razred, kategorija Fotografija

Našim najuspješnijim učenicima čestitamo i želimo im puno uspjeha na predstojećem županijskom natjecanju!

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Jelica Lazarević, 10. 2. 2020. 18:24

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo informacije, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima.

 [više]

Zašto je ljubav važna u odgoju djece?

Autor: Antea Marević, 10. 2. 2020. 18:18

U petak je u našoj školi održano predavanje za roditelje učenika prvih razreda na temu „Zašto je ljubav važna u odgoju djece“. Predavanje je održala Ana Raguž, magistra psihologije iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Predavanje je obuhvaćalo vrste privrženosti između roditelja i djece, koje su važne u sklapanju kasnijih odnosa u životu. Psihologinja se osvrnula i na oblike svih zlostavljanja i zanemarivanja te načine kako se mogu primijetiti.

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

Autor: Zrinka BAĆE, 8. 2. 2020. 09:26

U petak, 4. veljače 2020. godine u našoj školi je održano školsko natjecanje iz kemije. Natjecanju je pristupilo četvero učenika u kategoriji osmih razreda i to Antea Kraljić, Gabrijela Krnjić, Maria Perlić i Luka Dominiković.

Najbolji rezultat postigla je učenica 8.e razreda Antea Kraljić. Mentorica učenicima bila je Ivana Jerković, prof. biologije i kemije.

Natjecateljima čestitamo na sudjelovanju i uloženom trudu te se nadamo pozivu na županijsko natjecanje koje će se održati 19. ožujka 2020. godine u Dubrovniku.

 

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE

Autor: Zrinka BAĆE, 8. 2. 2020. 09:20

U petak, 7. veljače 2020. godine u našoj školi je održano školsko natjecanje iz biologije. Na njemu su u kategoriji osmih razreda sudjelovale dvije učenice: Sara Primorac (8.a) i Katarina Neda Bukovac (8.c). Mentorica učenicima bila je Zrinka Baće, prof. biologije i kemije.

Zahvaljujemo učenicama na sudjelovanju i uloženom trudu te se nadamo pozivu na županijsko natjecanje koje će se održati 23. ožujka 2020. godine u Dubrovniku.

 

 [više]

Održana školska smotra LiDraNo 2020.

Autor: Marinka Jurković, 8. 2. 2020. 08:48

U petak, 7. veljače 2020. u našoj školi održana je smotra LiDraNo 2020. na školskoj razini. Naši učenici natjecali su se u scenskom (pojedinačni i skupni), literarnom i novinarskom izraza, a natjecanju je pristupilo ukupno 37 natjecatelja od 1. do 8. razreda. Najbolji među njima upućeni su na međugradsku razinu.

U kategoriji skupni scenski nastupi na međugradsku smotru upućena je scenska igra Pružite, djeco, dlan prema pjesmi Zvonimira Baloga koju su izveli učenici prvoga razreda Mihael Jurković, Jakov Taslak, Tonka Miletić, Marta Ćelić, Petra Ćosić, Klara Dominiković, Patricia Baban, Eva Talajić, Petra Krešić i Petra Ramić koje je pripremila njihova učiteljica Tonćika Popović. 

 

U kategoriji pojedinačni scenski nastupi prolaz na višu razinu natjecanja ostvarili su: 

1. Lara Jurković, 8. r. (Monodrama, T. Zagoda),  / mentorica M.  Jurković

2. Kristijan Volarević, 8.r.(Život je lijep, T. Zagoda) / mentorica M. Jurković

3. Luca Dominiković, 6. r. (Pozdrav šumi, D. Tadijanović) / mentorica I. Vatović

4. Eva Šiljeg, 6. r.  (Oj, budi svoj…, Martina Musić)  /  mentorica I. Vatović

5. Iva Batinović, 5. r. (Balada o rastresenom… Z. Balog) / mentorica H. Bjeliš

 

U kategoriji literarni radovi na međugradsku smotru upućeni su:

1.  Lucija Plećaš5. r.  / Na svijetu nikoga… / mentorica I. Martinović

2.  Ana Jerković7. r.  / Legenda o hrabrom vitezu/  mentorica H. Bjeliš

3.  Katja Crnčević8. r.  / Razlog  /  mentorica M. Jurković

4.  Davorin Katavić8. r. / Slijedim rijeku / mentorica H. Bjeliš

5.  Dominik Jerković8. r. / Mi i oni / mentorica M. Jurković

 

U kategoriji novinarski radovi na međugradsku smotru upućeni su:

1. Ivana Vidović8. r. / Bogatstvo životinjskog i biljnog svijeta Neretve 

 intervju  /  mentorica D. Tutavac

2.Maria Perlić8. r.  / Moda na školskim hodnicima                                  

samostalni novinarski rad /mentorica H. Bjeliš

3. Lana Senta8. r. /Škola za život, ne za ocjenu? 

samostalni novinarski rad  / mentorica H. Bjeliš

 

Čestitamo svi učenicima koji su izborili sudjelovanje na međugradskoj smotri LiDraNo 2020. koja će se održati 19. veljače 2020. u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću s početkom u 9:30 sati, a domaćin je OŠ Opuzen.

 [više]

Rezultati odabira ponuda – javni poziv broj 1/2020, školska godina 2019./2020.

Autor: MARINA PAUŠIĆ POPOVIĆ, 7. 2. 2020. 12:04

Povjerenstvo za odabir ponuda za višednevnu izvanučioničku nastavu učenika 7.c i 7.d razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića, Metković sukladno članku 14. stavku 7.  Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 16/12., 86/12., 94/13 i 152/14) nakon javnog otvaranja i razmatranja svih pristiglih ponuda dana 6. veljače 2020. godine, objavljuje popis odabranih ponuda potencijalnih davatelja usluga koje će biti predstavljene roditeljima učenika navedenih razreda:

ERIDAN D.O.  Kaštel Stari

KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT, Split

PERLA SVJETSKA PUTOVANJA, Imotski

Pisani poziv sa svim podacima za predstavljanje ponuda na roditeljskom sastanku odabranim potencijalnim davateljima usluga bit će upućen u zakonskom roku.

 

                                                                      Predsjednik Povjerenstva

                                                                         Božidar Lovrić, prof.

 [više]

U ovogodišnjoj Velikoj maškarskoj povorci sudjelovat će 220 naših učenika i učitelja

Autor: Katica Salacan, 6. 2. 2020. 20:17

U našoj školi u tijeku su kreativne radionice na kojima se izrađuju maske za Veliku maškarsku povorku. U ovogodišnjoj povorci sudjelovat će 220 naših učenika i učitelja  i to učenici od 1. do 8. razreda te učenici i učiteljice Područnih škola iz Vida i Pruda.

U projekt su ove godine uključeni svi razrednici koji zajedno sa svojim učenicima izrađuju maske koju su osmislile profesorice likovne kulture Ivana Šiljeg i Matea Jerkić.

Velika maškarska povorka kreće od Sportske dvorane 23. veljače 2020. godine, a naši učenici spremno će je dočekati jer je izrada maski pri završetku.

Zavirili smo u njihove učionice i vidjeli kako se zajedno s razrednicima pripremaju za povorku, a sve vam donosimo u fotogaleriji.

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Božidar Lovrić, 6. 2. 2020. 19:52

Dana 5. veljače 2020. godine u našoj školi je održano školsko natjecanje iz povijesti. Na njemu je sudjelovalo  12 učenika u kategoriji sedmih i osmih razreda. Vjerujemo da će ponajbolji iz obje kategorije biti pozvani na županijsko natjecanje.

Svim učenicima čestitamo i zahvaljujemo na uloženom trudu i postignutim rezultatima!

REZULTATI:

Sedmi razred:

 1. Ivan Volarević                             46/53

2. Domagoj Popović                         34/53        

3. Ante Primorac                              32/53

3. Duje Šiljeg                                     32/53

4. Nikola Borovac                             28/53

5. Ivan Bantić                                    21/53

6. Filip Roglić                                     13/53

Osmi razred:

 1. Kristijan Volarević                        38/50                                      

1.Ana Musulin                                    38/50

2.Mirna Vladimir                                19/50

2.Matej Mirko Talajić                        19/50

3. Vida Volarević                                10/50

 [više]

Održano školsko natjecanje iz tehničke kulture

Autor: Jelica Lazarević, 5. 2. 2020. 19:35

Danas, 5.veljače 2020. u našoj školi održano je školsko natjecanje iz tehničke kulture – 62. natjecanje mladih tehničara. Natjecanju je  pristupilo ukupno 17 učenika koji su se natjecali u šest područja tehničke kulture. Nakon pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine i obrane rada postigli su sljedeće rezultate:

Maketarstvo i modelarstvo – 5. razred

 1. Reina Bebić, 81/100, mentorica Jelica Lazarević
 2. Laura Batinović, 81/100, mentorica Jelica Lazarević
 3. Ivana Paula Brečić, 80/100, mentorica Jelica Lazarević
 4. Lana Dragović, 80/100, mentorica Jelica Lazarević

Graditeljstvo – 6.razred

 1. Klara Jerković, 88/100, mentorica Jelica Lazarević
 2. Ema Ćelić, 78/100, mentorica Jelica Lazarević

Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina – 6. razred

 1. Ante Raić,86/100, mentorica Jelica Lazarević
 2. Željko Bebić, 82/100, mentorica Jelica Lazarević
 3. Ivan Borna Ćelić, 74/100, mentorica Jelica Lazarević

Elekrotehnika – 8. razred

 1. Marin Plećaš, 83/100, mentorica Ana Moro
 2. Josip Taslak, 51/100, mentorica Ana Moro
 3. Josip Kežić, 42/100, mentorica Ana Moro

Elektronika – 8. razred

 1. Domagoj Dodig, 56/10, mentorica Jelica Lazarević 
 2. Luka Dominiković, 48/100, mentorica Jelica Lazarević

Fotografija – 8.razred

 1. Gabrijela Krnjić, 81/100, mentorica Jelica Lazarević
 2. Antea Kraljić, 80/100, mentorica Jelica Lazarević
 3. Maria Perlić, 73/100, mentorica Jelica Lazarević

 

Svim natjecateljima čestitamo na uloženom trudu i postignutom uspjehu!

 [više]

Naši informatičari pozvani na županijsko najecanje iz informatike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jelica Lazarević, 31. 1. 2020. 21:46

Naši najuspješniji učenici pozvani su na županijsko natjecanje iz informatike koje će se održati 14. veljače 2020. u Srednjoj školi fra Andrije  Kačića Miošića u Pločama, a to su:

Digitalne kompetencije - 5. razred

 • Boško Marević, mentorica Tomislava Ivanković
 • Reina Bebić, mentorica Jelica Lazarević

Digitalne kompetencije - 6. razred

 •  Ivan Borna Ćelić, mentorica Jelica Lazarević
 •  Klara Volarević, mentorica Tomislava Ivanković

Osnove informatike - 8. razred

 • Iva Dodig, mentorica Tomislava Ivanković

 

Čestitamo svima i želimo im puno uspjeha na županijskoj razini natjecanja!

 

 [više]

Međunarodni dan močvara

Autor: Ante Buljubašić, 31. 1. 2020. 08:30

Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa obilježava se 2. veljače u svim državama svijeta, čime se podsjeća na datum potpisivanja Ramsarske konvencije koja poziva na obvezu očuvanja i razumnog korištenja ovoga vrijednog prirodnog resursa.

 [više]

Školsko natjecanje iz matematike

Autor: Vera Jerković, 30. 1. 2020. 14:20

U ponedjeljak, 27. siječnja 2020. u našoj školi održana je školska razina natjecanja iz matematike. Sudjelovalo je ukupno 26 učenika od 4. do 8. razreda iz Matične te iz Područne škole Prud. Očekujemo da će najbolji učenici biti pozvani na Županijsko natjecanje iz matematike koje će se održati 4. ožujka 2020.

                Čestitamo svim natjecateljima na trudu i ostvarenom rezultatu!

 [više]

Literarni natječaj "Perom o Neretvi"

Autor: Božidar Lovrić, 29. 1. 2020. 13:14

 [više]

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta – 27. siječnja

Autor: Keti Petrović, 27. 1. 2020. 16:57

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata. Ovaj se dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. oslobođeno je 7 500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Poljskoj.

 

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Ana Guša, 26. 1. 2020. 19:51

Školsko natjecanje iz engleskoga jezika održano je 23. siječnja 2020. s početkom u 13 sati. Iz naše škole natjecanju je pristupilo devet učenika osmih razreda. Mentori natjecateljima bili su profesori Josip Vuletić, Ivanka Manenica, Ana Guša i Nina Bebić.

LJESTVICA KONAČNOG PORETKA

 

 1. Vida Volarević       47/60
 2. Nikola Glavinić      44/60
 3. Filip Zubac            41/60
 4. Marija Šiljeg          40/60
 5. Davorin Katavić     38/60
 6. Luna Medak          37/60
 7. Iva Dodig               35/60
 8. Mirna Vladimir      33/60
 9. Petra Kraljević       31/60

 

 

Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika održat će se 3. ožujka 2020. u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću.  Uskoro ćemo saznati hoće li naši natjecatelji biti pozvani na županijsku razinu.

 

 

       Čestitamo natjecateljima na uloženom trudu i postignutom uspjehu!

 [više]

Održano školsko natjecanje iz informatike

Autor: Jelica Lazarević, 26. 1. 2020. 19:07

U petak, 24.siječnja 2020. u našoj školi održano je školsko natjecanje iz informatike. Sudjelovalo je ukupno 21 učenik od 5. do 8. razreda.

Ostvarili su sljedeći uspjeh:

Digitalne kompetencije - 5. razred

1. Boško Marević, mentorica Tomislava Ivanković

2. Reina Bebić, mentorica Jelica Lazarević

3. Ivan Čupić, mentorica Tomislava Ivanković

4. Toni Majić, mentorica Tomislava Ivanković

5. Ivan Kežić, mentorica Tomislava Ivanković

6. Roko Ćelić, mentorica Tomislava Ivanković

 

Digitalne kompetencije - 6. razred

1. Ivan Borna Ćelić, mentorica Jelica Lazarević

2. Klara Volarević, mentorica Tomislava Ivanković

3. Lucija Plećaš, mentorica Tomislava Ivanković

4. Ivan Marušić, mentorica Jelica Lazarević

5. Željko Bebić, mentorica Jelica Lazarević

6. Ivan Volarević, mentorica Jelica Lazarević

7. Mirko Jurišin Obrvan, mentorica Jelica Lazarević

Algoritmi - 6. razred

1. Ante Raić, mentorica Jelica Lazarević

Osnove informatike - 7. razred

1. Roko Malić, mentorica Jelica Lazarević

2. Luka Prlić, mentorica Jelica Lazarević

3. Ante Vučković, mentorica Jelica Lazarević

Osnove informatike - 8. razred

1. Iva Dodig, mentorica Tomislava Ivanković

2. Nikola Glavinić, mentorica Tomislava Ivanković

3. Sara Primorac, mentorica Tomislava Ivanković

4. Martin Šušnjar, mentorica Tomislava Ivanković

Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju i postignutom uspjehu!

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: MARINA PAUŠIĆ POPOVIĆ, 21. 1. 2020. 16:59

Sukladno članku 14. stavku 7.  Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno obrazovnih aktivnosti izvan škole (NN 87/14 i 81/15) na sastanku Povjerenstva održanom  dana 20. siječnja 2020. godine odlučeno da će javni poziv  za ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu, (školsku ekskurziju za 2019./2020. šk. godinu) objavljen u izborniku Ponude, trajati od 21. siječnja 2020. do 31.1. siječnja 2020.

 

                                                                              Predsjednik povjerenstva

  Božidar Lovrić, prof.

 [više]

Održano školsko natjecanje iz njemačkoga jezika

Autor: Kristina Laura, 21. 1. 2020. 06:30

Dana, 20.1.2020. održano je školsko natjecanje iz njemačkoga jezika. Sudjelovalo je sedam učenica osmih razreda. Učenice su ostvarile solidne rezultate. Prvo mjesto je osvojila učenica 8.d razreda Ana Musulin (mentorica Kristina Laura). Nadamo se sudjelovanju na županijskoj razini.

 [više]

Izvrsna predstava Majčino srce glumaca Malog MAK-a

Autor: Katica Salacan, 17. 1. 2020. 13:57

U Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću u petak, 17. siječnja 2020. godine održana je kazališna predstava Majčino srce  koju su za učenike predmetne nastave izveli najmlađi glumci Metkovskog amaterskog kazališta – Mali MAK. 

 [više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijela Zrilić, 15. 1. 2020. 09:57

REPUBLIKA HRVATSKA

ŽUPANIJA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ

 

Alojzija Stepinca 6; Metković

Tel:020/686-098, Fax:020/685-948

OIB: 54749956381

E-mail:, ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr

 

 

OBAVIJEST O UPISU DJECE U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

 

Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. da najkasnije do 10. veljače 2020. godine podnesu zahtjev za uvrštavanje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u 1. razred osnovne škole na sljedeći način:

 • roditelj, odnosno skrbnik treba dostaviti na e-mail adresu škole ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr , osobno 28., 29. i 30. siječnja 2020. od 8-12 sati u uredu Razvojno pedagoške službe

ili poštom na adresu.

                        Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića

Alojzija Stepinca 6

20350 Metković

sljedeću dokumentaciju:

 • Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika (dostupan na web stranici škole)
 • Presliku osobne iskaznice djeteta, odnosno skeniranu osobnu iskaznicu djeteta ukoliko je ima ili jednog od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu

                                         

U I. razred školske godine 2020./2021. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije upisati će se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi i to:

1. djeca koja do 01. travnja 2020. godine imaju navršenih šest godina

2. djeca koja do 31. ožujka 2020. godine nemaju navršenih šest godina, ali koja do 31. prosinca 2020. godine navršavaju šest godina života ako to, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva škole, odobri Upravni odjel

3.  djeca kojima je za školsku godinu 2019./2020. rješenjem Ureda državne uprave odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

U I. razred osnovne škole obvezno se upisuju djeca koja su hrvatski državljani, a djeca koja nisu hrvatski državljani a imaju odobren boravak na području Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi,mogu se upisati ako to žele njihovi roditelji, odnosno skrbnici sukladno propisima o ulasku, kretanju, boravku i radu stranaca u Republici Hrvatskoj.

Djeca državljana država članica Europske unije pravo na osnovno obrazovanje ostvaruju kao i hrvatski državljani.

Razvojno- pedagoška služba:

                                                                                                       Danijela Zrilić

 [više]

DAN MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE –15.1.

Autor: Keti Petrović, 14. 1. 2020. 19:41

Dana 15. siječnja 1992. godine, Republiku Hrvatsku međunarodno je priznalo dvanaest  zemalja tadašnje Europske zajednice (EZ).

Od međunarodnog priznanja do danas, Republika Hrvatska održava diplomatske odnose s većinom  međunarodno priznatih zemalja svijeta.

 [više]

Božićna čestitka 1.C i 1.D razreda

Autor: Ana Tot, 24. 12. 2019. 10:28

 

Čestitka je nastala kao rezultat napornog rada 1.c i 1.d razreda i teacher Ane Tot, a uz veliku podršku svakom kreativnom izričaju od strane učiteljica Tonćike Popović i Nikoline Jerković.

 [više]

ARITOSTERI NA VRHU

Autor: Ante Buljubašić, 23. 12. 2019. 16:23

U petak, 20. prosinca 2019. u  predvorju OŠ Opuzen održano je finale Neretvanske kvizijade u kojem je pobjedu odnijela ekipa Aritosteri iz naše škole. Baš smo ponosni što je naša škola pobjednica prve kvizijade!

 [više]

Blagdansko ozračje u našoj školi

Autor: Marinka Jurković, 22. 12. 2019. 22:09

Radost ukrašavanja, božićne dekoracije, najljepše božićne pjesme, bor sa svjećicama i adventski vijenac nezaobilazni  su dijelovi svake božićne priče... I ove su se godine učenici i učitelji naše škole potrudili da blagdansko ozračje zavlada svim školskim prostorima.

Hvala svima koji su sudjelovali u ukrašavanju učionica, hodnika i predvorja škole.

 [više]

BOŽIĆNI TALENT-SHOW

Autor: Ivona Martinović, 21. 12. 2019. 07:56

Večeras smo u našoj školi priredili dobrodošlicu Božiću na malo drugačiji način.

Odlučili smo udružiti duh Božića i darovitost naših učenika i dobili Božićni talent-show!

 [više]

ZALUTALI DJED BOŽIĆNJAK

Autor: Tonćika Popović, Natali Bubalo, 20. 12. 2019. 14:14

 [više]

PLAN NADOKNADE NASTAVNIH DANA

Autor: Jelica Lazarević, 19. 12. 2019. 16:36

Poštovani roditelji i dragi  učenici!

Sukladno Uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja o nadoknadi nastavnih dana provedenih u štrajku Klasa:602-01/19-01/00780, Ur.broj:533-01-19.0002 od 6. prosinca 2019., te broju nastavnih dana  koje trebamo nadoknaditi  Plan nadoknade je slijedeći:

 1. Zimski praznici ( odmor učenika ) od 24. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. ( Badnjak – Sveta tri kralja ). Zadnji dan nastave je 23. prosinca 2019. ( ponedjeljak ) po redovitom rasporedu a prvi dan nastave je 7. siječnja 20120. ( utorak ) . Smjena „B“ je ujutro.
 2. Proljetni praznici traju od 10. do 13. travnja 2020. ( Veliki petak – Uskrsni ponedjeljak )
 3. Produljenje nastavne godine do 19. lipnja 2020. ( Završetak nastavne godine 19. lipnja 2020., petak ).

 

                                                                                    Ravnateljica

                                                                                    Žana Dodig, prof.

 [više]

Intervju s profesoricom Ljupkom Sršen Gutić

Autor: Marinka Jurković, 18. 12. 2019. 22:47

Povodom 15. Božićnog koncerta  dječjih pjevačkih zborova kojeg je u utorak, 17. prosinca organizirala idejna začetnica ovoga projekta, profesorica  Ljupka Sršen Gutić gradski portal metkovićNET objavio je s njom intervju kojega možete pročitati ovdje.

 [više]

NERETVANSKA KVIZIJADA

Autor: Ante Buljubašić, 18. 12. 2019. 22:42

U utorak, 17. prosinca 2019. godine u našoj školi držano je drugo kolo školskog kviza Neretvanska kvizijada. Riječ je o međuškolskom projektu kojega organiziraju i u kojemu sudjeluju, osim naše škole i OŠ Stjepana Radića te OŠ Opuzen.

 [više]

Dobrodošlica Božiću na 15. koncertu dječjih zborova

Autor: Marinka Jurković, 18. 12. 2019. 09:39

U utorak, 17. prosinca 2019. u potpuno ispunjenoj galeriji Gradskog kulturnog središta održan je 15. Božićni koncert dječjih zborova doline Neretve na kojemu su nam prelijepe božićne arije otpjevali  zborovi naše škole, Veliki i Mali, zbor OŠ Kula Norinska te zbor OGŠ Metković pod vodstvom svojih dirigenata Ljupke Sršen Gutić, Zrinke Boras i Dragana Gutića. Kao gosti na koncertu su nastupile Vokalna skupina OŠ don M. Pavlinovića (voditeljica Lj. Sršen Gutić) te  Ženska klapa Arija (voditeljica Marija Maja Jerković)

 [više]

Pozivnica

Autor: Ivona Martinović, 18. 12. 2019. 07:08

 [više]

Božićni bal osmaša u hotelu Narenta

Autor: Marinka Jurković, 17. 12. 2019. 08:49

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u hotelu Narenta svjedočili smo kako dobre ideje urode dobrim plodovima – Plesna škola Calypso na čelu sa stručnjakom za ples Daliborom Dominikovićem priredila je božićni bal osmaša pod nazivom Moj prvi ples na kojemu su svojim roditeljima i razrednicima osmaši četiriju neretvanskih osnovnih škola (uz našu još i OŠ S. Radića, OŠ Opuzen i OŠ Kula Norinska) pokazali kako se uspješno u relativno kratkom roku mogu savladati prvi plesni koraci. 

 [više]

PETA PO REDU VEČER MATEMATIKE

Autor: Vera Jerković, 14. 12. 2019. 21:20

Već petu godinu zaredom, a ove godine 12. prosinca, u našoj školi održana je Večer matematike. Na ugodnom druženju u raznim radionicama osmišljenim prema  uzrastu učenika sudjelovao je velik broj učenika razredne i predmetne nastave.    

 [više]

Oprez, petarde!

Autor: Žana Dodig, 13. 12. 2019. 18:17

Petarde i razna pirotehnička sredstva postala su nažalost, sastavni dio blagdanskog veselja. Ozljede od petardi događaju se svakodnevno, a nekad su toliko teške da ugrožavaju i život. Da bi zaštitili učenike, u našoj školi je zabranjeno unošenje petardi ne samo u školu, već i školsko dvorište u kojem se kreće i boravi veliki broj djece što dodatno povećava rizik od ozljeđivanja.

Pozivamo i roditelje da dodatno potiču djecu na mir, nenasilje i izbjegavanje bilo kakvih aktivnosti kojima bi mogli ugroziti sebe ili druge.

 

Djeco,

Petarde, oružje i druga pirotehnička sredstva nisu igračke!

Ako pronađete pirotehnička sredstva i oružje ne dirajte, ne rastavljajte i ne udarajte ih već obavijestite roditelje ili učitelje! 

Ako netko koristi pirotehnička sredstva ili oružje u vašoj blizini - udaljite se! 

Ako saznaš da neko donosi u školu petarde, druga eksplozivna sredstva ili oružje odmah obavijesti o tome roditelje ili učitelje.

U slučaju opasnosti ili ozljeđivanja ostanite sabrani i pozovite pomoć.

    Stoga je poruka svima: slavite pjesmom i druženjem, a ne eksplozivnim napravama. Neka i u ovo predblagdansko vrijeme vlada ozračje mira, ljubavi i zajedništva.

 

                                            Vaša ravnateljica

 [više]

Večer matematike

Autor: Vera Jerković, 10. 12. 2019. 08:59

Večer matematike koju i ove godine organizira Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja održat će se u predvorju naše škole u četvrtak, 12. prosinca 2019.  s početkom u 18 sati.

Večer matematike zamišljena je kao niz radionica prilagođenih različitim dobnim skupinama. Cilj nam je učiniti matematiku zabavnom i matematičarima i nematematičarima.

 

Pozivamo sve zainteresirane učenike i njihove roditelje da nas se pridruže i provedu ugodnu matematičku večer.

 [više]

Dobrodošlica svetom Nikoli

Autor: Nikolina Doko, 5. 12. 2019. 20:14

Danas je u našoj školi održana prigodna priredba povodom blagdana svetoga Nikole, najomiljenijega dječjeg svetca. Okupljeni učenici, roditelji i učitelji s nestrpljenjem su iščekivali najavljeni program koji su suradnički priredili učenici i učitelji predmetne i razredne nastave. 

 [više]

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. prosinca

Autor: Lucija Vladimir, 3. 12. 2019. 20:02

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. 

 [više]

Pozivnica

Autor: Ivona Martinović, 3. 12. 2019. 19:58

 [više]

ADVENT JE PRED VRATIMA – OKIĆENA JE JELKA ISPRED CRKVE SV. NIKOLE

Autor: Ivona Martinović, 30. 11. 2019. 20:20

Danas je pred crkvom svetog Nikole upriličeno kićenje božićne jelke, blagdanski posao u kojem su glavnu ulogu imala, naravno, djeca. 

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Autor: Žana Dodig, 29. 11. 2019. 23:36

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas da će se redovita nastava u našoj školi organizirati od ponedjeljka, 2. prosinca 2019. godine te vas pozivamo da zajedno nastavimo sa školskim aktivnostima i obvezama. Iako štrajk nije u potpunosti okončan, u mogućnosti smo održati cjelovitu nastavu u obje smjene.

Nastava će biti organizirana prema važećem rasporedu, a prijevoz učenika putnika odvijat će se uobičajeno. Napominjemo da smjena „A“ počinje ujutro.

Svim učenicima i njihovim roditeljima zahvaljujemo na razumijevanju.

 

                                                                                      Vaša ravnateljica

 [više]

Što roditelji trebaju znati o kockanju mladih?

Autor: Antea Marević, 29. 11. 2019. 18:24

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u našoj školi gostovao je dr. sc. Toni Maglica, socijalni pedagog koji je doktorirao na temu Obilježja roditeljstva i odnos roditelja prema kockanju kao prediktoru kockanja muške djece te ima dugogodišnje iskustvo rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju i njihovim roditeljima. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Žana Dodig, 28. 11. 2019. 10:25

Poštovani roditelji i učenici,

 

Prema najavi sindikalnog povjerenika, u petak, 29. studenoga 2019., najavljen je štrajk u kojem će sudjelovati članovi Sindikata i zaposlenici koji se štrajku pridruže. Za vrijeme štrajka učitelji neće održavati nastavu.

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića će sukladno mogućnostima organizirati nastavu i druge primjerene oblike odgojno-obrazovnog rada i brige za učenike.

Molimo Vas da redovno pratite obavijesti na mrežnoj stranici škole , gdje ćemo redovito i pravovremeno objavljivati sve obavijesti i eventualne izmjene.

Prijevoz za učenike je organiziran po redu vožnje.

Sve informacije roditelji mogu dobiti  na tel.020/686 098 i na mail: ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr

 

S poštovanjem,

Ravnateljica  Žana Dodig, prof

 [više]

PROMOCIJA ZBORNIKA „NA KOLJENIMA DJEDA I BAKE“

Autor: Marinka Jurković, 25. 11. 2019. 13:46

U petak, 22. studenoga 2019. dobili smo obavijest o promociji Zbornika učeničkih radova „Na koljenima djeda i bake“ koji je nastao od najboljih literarnih i likovnih radova prispjelih na istoimeni natječaj što ga je raspisao Katehetski ured Splitsko-dalmatinske nadbiskupije, a na koji se odazvala i naša škola.

 [više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: Žana Dodig, 22. 11. 2019. 13:25

Poštovani roditelji i učenici,

 

Prema najavi sindikalnog povjerenika, u ponedjeljak 25. studenoga 2019., najavljen je štrajk u kojem će sudjelovati članovi Sindikata i zaposlenici koji se štrajku pridruže. Za vrijeme štrajka učitelji neće održavati nastavu.

Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića će sukladno mogućnostima organizirati nastavu i druge primjerene oblike odgojno-obrazovnog rada i brige za učenike.

Molimo Vas da redovno pratite obavijesti na mrežnoj stranici škole , gdje ćemo redovito i pravovremeno objavljivati sve obavijesti i eventualne izmjene.

Prijevoz za učenike je organiziran po redu vožnje.

Sve informacije roditelji mogu dobiti  na tel.020/686 098 i na mail: ured@os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr

 

S poštovanjem,

Ravnateljica  Žana Dodig, prof

 [više]

Spomendan na žrtvu Vukovara

Autor: Marinka Jurković, 19. 11. 2019. 09:53

Učenici i učitelji naše škole u ponedjeljak 18. studenoga na dostojanstven su način obilježili Spomendan na žrtvu Vukovara. 

 [više]

16.11. MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Autor: Antea Marević, 19. 11. 2019. 09:51

16.11. se obilježava Međunarodni dan tolerancije. Na satu razrednog odjela učenici viših razreda su sudjelovali u radionici o toleranciji. 

 [više]

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Autor: Antea Marević, 19. 11. 2019. 09:40

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti. I ove godine naša škola obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti različitim aktivnostima.

 [više]

Uspjeh na 1. literarno-likovnom natječaju „V. Đerek Sokol - Srce za Hrvatsku“

Autor: Marinka Jurković, 17. 11. 2019. 21:04

Prije nekoliko mjeseci OŠ „Stjepan Radić“ iz  Imotskog uz pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja raspisala je 1. literarno-likovni natječaj „Velimir Đerek Sokol – Srce za Hrvatsku“ za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske.

 [više]

Završio je Mjesec hrvatske knjige uz aktivnost "Veliki čitaju malima"

Autor: Marinka Jurković, 16. 11. 2019. 20:58

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. X. – 15. XI.) Aktiv učiteljica Hrvatskoga jezika realizirao je zanimljivu aktivnost pod nazivom „Veliki čitaju malima“.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE O UPUTAMA ZA VREDNOVANJE I OCJENJIVANJE TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU

Autor: Žana Dodig, 4. 4. 2020. 12:06

Dragi roditelji,

s obzirom na to da ulazimo u drugu fazu nastave na daljinu, kad bismo u nastavnom procesu trebali primijeniti Uputu za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju, važno je da se i učitelji i nastavnici, ali i učenici, pripreme za tu fazu. Zato je sljedeći tjedan – tjedan ponavljanja i planiranja. Aktivnosti učenika treba usmjeriti na ponavljanje i rješavanje eventualnih zaostataka. Učenici ne bi trebali tijekom tjedna dobivati nove zadatke od svojih učitelja i nastavnika. Dovoljno je da učenici razredne nastave prate program Škole na Trećem (HRT3), a učenici predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi moći će pratiti videolekcije koje su se već prikazivale, odnosno za koje im njihovi nastavnici daju uputu da ih ponove.

Kako se nalazimo u izvanrednoj situaciji, u ovom trenutku više nego ikad trebate biti uključeni u rad škole. Naime, prema uputama MZO za vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu važno nam je naglasiti da je svima nama u prvom planu dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje. Pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

Vrednovanje se ne oslanja, kao do sada, na poznavanje sadržaja kao glavni pokazatelj znanja, već  treba obratiti pažnju i na druge elemente (samostalnost, kreativnost, mogućnost korištenja naučenog, timski rad…) , te će nastavnici prilikom vrednovanja te elemente uzimatI u obzir. Svi učenici u ovom razdoblju trebaju dobiti i ocjenu iz aktivnosti u izvršavanju svojih obaveza, ali očekuje se od njih da samostalno rade na složenijim zadacima. U tim složenijim zadacima dobro je da roditelji budu upoznati s njima, ali nikako da se angažiraju u izradi i pisanju takvih radova umjesto učenika.

Vrednujemo i zato da bismo učeniku dali povratnu informaciju je li ostvario odgojno-obrazovne  ishode, ali i kako će poboljšati svoje učenje. Da bismo to postigli, moramo pratiti rad učenika, poticati njihovu aktivnost i suradnju, kako s učiteljem tako i s drugim učenicima. Sadržaji koje nastavnici poučavaju i koje će kasnije vrednovati ocjenjivati biti će usmjereni na bitno, a osloboditi će se  sporednih detalja ili činjenica koji zamagljuju ono bitno.

Nastavnicima je predloženo da koriste  inovativne metode vrednovanja koje uključuju izradu projekata, plakata, rješavanje problema, izradu e-portfolija,  istraživačke radove, praktične radove, projekte. U svim predmetima vrednovati će se aktivnost učenika preko diskusija i domaćih zadaća . Nadalje, moguće je da učenici naprave i jedan složeniji zadatak u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka i takav se rad može vrednovati rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja. Dakle, barem dvije ocjene do kraja nastavne godine mogu dobiti svi učenici.

Za predmete u školama koji se izvode s tjednom satnicom od četiri sata tjedno (Hrvatski jezik i Matematika) usmeno ispitivanje poželjno je provesti jedanput do kraja školske godine, a posebno ukoliko nastavnik ili učenik imaju dilemu oko zaključne ocjene, odnosno ukoliko nema dovoljno elemenata za zaključivanje ocjene. Za predmete s tjednom satnicom od tri sata tjedno usmeno ispitivanje preporuča se provesti ukoliko se učenika ocjenjuje ocjenom odličan ili ako nastavnik procijeni da nema dovoljno elemenata za zaključivanje pozitivne ocjene i da je ovo primjereni oblik ispitivanja.

Još jednom želimo podsjetiti da s obzirom na to da smo se svi našli u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave, važno je da svi – učitelji, učenici i roditelji, imaju razumijevanja jedni za druge!

Za sva vaša pitanja smo vam uvijek na raspolaganju.

Ravnateljica

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

Oglasna ploča
Kalendar 2020./21.

 

Knjižnica

Popis udžbenika
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Virtualne učionice

5.A   5.B   5.C   5.D

6.A   6.B   6.C   6.D

7.A   7.B   7.C   7.D

8.A   8.B   8.C   8.D

8.E

Nastava na daljinu

ŠKOLA ZA ŽIVOT
Dan ružičastih majica

Videozapis filmske skupine Akcija

Dan kruha 2019.

STEM kutak
STOP NASILJU
 

Kurikularni dokumenti

Sierpinski Carpet

Škole za Afriku

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Forum
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković / A. Stepinca 2, HR-20350 Metković / os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr / os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju