preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored sati
Školski akti
VRIJEME

OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Informatika - raspored
Njemački jezik-raspored
Za djecu
vijesti

Održano prvo kolo Modelarske lige

Danas je u našoj školi održano prvo kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije. U natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa (20 učenika) iz 5 škola s kontinentalnog područja Dubrovačko-neretvanske županije. Natjecanje je otvorila koordinatorica Modelarske lige – Biljana Trifunović koja je izrazila veliko zadovoljstvo uključenjem Dubrovačko-neretvanske županije u natjecanje, čime je Modelarska liga uspješno ostvarila jedan od ciljeva – provedbu u svim županijama Republike Hrvatske. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 16. 2. 2018. 08:44

ŠEST UČENIKA POZVANO NA ŽUPANIJSKO IZ HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

I ove godine na Školskom natjecanju iz hrvatskoga jezika u našoj školi ostvarili smo sjajne rezultate. Natjecanju je pristupilo trinaest učenika u kategoriji sedmih i osmih razreda. S obzirom na to da su svi učenici pokazali opširno poznavanje materinskoga jezika, Povjerenstvo je na Županijsko natjecanje pozvalo, čak šest učenika iz naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Vatović  datum: 16. 2. 2018. 08:37

Što to bješe ljubav…

Dan zaljubljenih - Valentinovo, i ove smo godine obilježili na originalan i zanimljiv način. Učenici 7. c razreda došli su na ideju da svoje vršnjake, učenike B smjene, podsjete „što to bješe ljubav“. Upravo su uz zvuke legendarne Oliverove pjesme na školska vrata istrčala velika srca, kako bi označila vladavinu ljubavi u našoj školi. Da bi priča bila zanimljivija, podijelili su slomljena srca s originalnim ljubavnim porukama pojedinim učenicima. Oni su dobili težak zadatak - da u toku dana pronađu drugu polovicu i tako osvoje slatku nagradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Šimović  datum: 14. 2. 2018. 22:22

Naš Dominik predložen na državni LiDraNo

U Kazalištu Marina Držića u utorak, 13. veljače, održana je županijska smotra LiDraNo 2018. Po završetku predstavljanja najboljih literarnih, scenskih i novinarskih uradaka s područja naše županije, predloženi su radovi koji će nas predstavljati na državnoj smotri. Među predloženima je i naš Dominik Jerković iz 6.a razreda s literarnim radom Odlučio sam – želim ostati dijete.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 14. 2. 2018. 08:29

Maškare u PŠ Prud

Učenici Područne škole Prud i ove su godine zamaskirani dočekali završne poklade. Bilo je tu kauboja, princeza, vila, klaunova, ratnika, a i hrvatskih predsjednika. Veselo su i nestrpljivo dočekali tradicionalnu prudsku zabavu pod maskama …

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Tutavac  datum: 13. 2. 2018. 16:07

I u našoj školi maškare danas " preuzimaju vlast"...

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 15:08

PŠ VID POD MASKAMA

Ovo je dan kada možemo biti sve što poželimo...

Jelena Bebić, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 13:54

„Maškare ća mogu maškare“

Učenici i učitelji naše škole i ove godine su tradicionalno sudjelovali u maškarskoj povorci i  time pridonijeli održavanju tradicije maškara u našem gradu. Teme ovogodišnjih maski su bile Kralj od Norina i Lancarice, a ideja su proizašle iz ovogodišnjeg krovnog projekta naše škole - Zavičajna baština.

Ukupno 140 učenika sudjelovalo je u povorci pod maskama Kralja od Norina, a učiteljice i pedagoška služba vukle su lađu kao lancarice kako se to radilo u prošlosti našega kraja. Povorku su pratile izvorne neretvanske pjesme i igre. Smijeha i veselja nije nedostajalo, a sigurni smo da ćemo i dogodine, unatoč tome što smo ostali bez nagrade za najbolju masku, biti motivirani da ustrajemo u održavanju ove lijepe tradicije.

Kako smo se proveli, pogledajte u našoj fotogaleriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Antea Marević  datum: 13. 2. 2018. 09:06

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: MARINA PAUŠIĆ POPOVIĆ  datum: 13. 2. 2018. 08:45

Tehnička kultura - 7 učenika pozvano na županijsko natjecanje

Na županijsko natjecanje iz tehničke kulture pozvano je 7 učenika koji će se natjecati u 6 kategorija. Županijsko natjecanje Mladih tehničara će se održati 2. ožujka 2018. U OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Svim našim učenicima čestitamo  i želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 12. 2. 2018. 12:25

Modelarska liga 2018. - županijsko natjecanje

U četvrtak, 15.veljače u našoj Školi održat će se županijsko natjecanje Modelarska liga 2018. (kontinentalni dio). Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva, to jest maketarstva, koje organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture  Dubrovačko – neretvanske županije. Natjecanje je pokrenuto s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada. Na natjecanju će sudjelovati ukupno 10 ekipa s po dva učenika.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha na predstojećem natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 12. 2. 2018. 12:14

SA ŠKOLSKOG NA ŽUPANIJSKO...

Na Školskom natjecanju iz matematike koje je održano u četvrtak 25.siječnja 2018. godine sudjelovao je 21 učenik od 4. do 8. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija RAIČ RAGUŽ  datum: 11. 2. 2018. 20:52

ODRŽANO ŠKOLSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

U srijedu, 7. veljače održali smo školsko Natjecanje iz kemije. Na natjecanju je sudjelovalo 5 učenika osmih razreda. Prvo mjesto ostvario je Dominik Jurković iz 8.c razreda. Temeljem broja bodova, vjerujemo da će naš prvoplasirani učenik biti pozvan na Županijsko natjecanje iz kemije koje će se održati 8. ožujka u OŠ  Ivana Gundulića u Dubrovniku.

 

Čestitamo Dominiku i svim našim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Jerković  datum: 9. 2. 2018. 11:22

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

U četvrtak, 6. veljače održano je školsko natjecanje iz povijesti. Na njemu je sudjelovalo 16 učenika sedmih te tek troje iz osmih razreda. Kod sedmaša najbolja je bila učenica Ivana Šutalo, dok su Mateo Plećaš i Damir Vekić podijelili prvo mjesto kod osmaša. Svim učenicima čestitamo na uloženom trudu i postignutim rezultatima. Vjerujemo da će barem pobjednici na temelju ostvarenih rezultata biti pozvani na Županijsko natjecanje koje je na rasporedu 7. ožujka, a domaćin je dubrovačka OŠ Marina Držića.

  :: opširnije :: 


objavio: Božidar Lovrić  datum: 9. 2. 2018. 07:44

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ŠAHU

Najbolja i jedina stvar koju možemo učiniti je pokušati stalno igrati dobre poteze.
                                                                                               Nigel Davies

U utorak 6. veljače naša škola bila je domaćin županijskog natjecanja u šahu. Nastupalo je šest ekipa.  Uz nas kao domaćine natjecanja sudjelovali su još ekipe: OŠ Stjepana Radića iz Metkovića , OŠ "Vladimir Nazor" iz Ploča, OŠ Blato iz Blata, OŠ Mokošica iz Mokošice, i OŠ Smokvica iz Smokvice. Sudionike natjecanja pozdravila je  ravnateljica škole domaćina Žana Dodig, prof.  

  :: opširnije :: 


objavio: Hrvoje Šimović  datum: 8. 2. 2018. 09:19

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

U ponedjeljak, 5. veljače 2018. s početkom u 13 sati održano je XXIII. po redu školsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika. U kategoriji sedmih i osmih razreda natjecanju je pristupilo trinaest  učenika (8 sedmaša i 5 osmaša) koji su postigli vrlo dobre rezultate. Očekujemo da će barem dvoje prvoplasiranih u obje kategorije biti pozvano na županijsku razinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 6. 2. 2018. 08:46

4. II. - Međunarodni dan života

Međunarodni dan života obilježava se svake godine prve nedjelje u veljači, a ove godine obilježava se po 22 put. Na taj dan trebali bismo se zapitati cijenimo li dovoljno život – i svoj i tuđi!   Život je umjetnost; neshvatljiv je - neprestano se troši, a ipak traje. Život nam je poklonjen i trebamo ga cijeniti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 2. 2. 2018. 18:41

2. veljače - SVJETSKI DAN MOČVARNIH STANIŠTA

Svjetski dan močvarnih staništa obilježava se 2. veljače jer je na taj dan 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru potpisana Konvencija o močvarama od međunarodne važnosti. Cilj ovog dokumenta je očuvanje onih područja na Zemlji koja su od presudne važnosti za opstanak mnogih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih zajednica. Konvenciji je do sada pristupilo 169 država među kojima je i Hrvatska. Hrvatska ima pet Ramsarskih područja: parkove prirode Kopački rit, Lonjsko polje i Vransko jezero, planirani park prirode Delta Neretve te ornitološki rezervat Crna Mlaka.

  :: opširnije :: 


objavio: Zrinka BAĆE  datum: 2. 2. 2018. 14:10

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

U četvrtak, 1. veljače održano je  60. natjecanje mladih tehničara na školskoj razini.

Ovo zahtjevno natjecanje provodi se u  tri dijela:  pismeni dio koji traje 30 minuta, izrada praktičnog rada praćenjem tehničke dokumentacije u trajanju od 60 minuta te predstavljanje tehničke tvorevine do 5 minuta. Učenici mogu osvojiti najviše 100 bodova i to redoslijedom pismeni rad- praktični dio- prezentacija tehničke tvorevine  (30-50-20 bodova).

Čestitamo svim natjecateljima u nadi da će najuspješniji dobiti priliku da se okušaju i na županijskoj razini!

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 2. 2. 2018. 08:32

Obrazac Zahtjeva za za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 1. 2. 2018. 12:22

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti međunarodni je dan sjećanja kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. oslobođeno je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Poljskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Keti Petrović  datum: 31. 1. 2018. 21:32

BRAVO LIDRANOVCI!

U Gradskom kulturnom središtu Metković  danas je održana Međugradska smotra LiDraNO 2018. u kategoriji osnovnih i srednjih škola s područja Metkovića, Opuzena, Zažablja, Kule Norinske i Pojezerja. Učenici naše škole postigli su sjajne rezultate: u dvije kategorije imamo četiri natjecatelja koji će nas predstavljati na županijskoj smotri.  Bravo za naše lidranovce!

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 30. 1. 2018. 20:33

Literarni natječaj Perom o Neretvi

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 28. 1. 2018. 20:01

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Školsko natjecanje iz Engleskoga jezika za učenike osmih razreda održano je u našoj školi u srijedu, 24. siječnja 2018. Naši osmaši pokazali su dobro znanje i sigurni smo da ćemo imati natjecatelje na županijskoj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 28. 1. 2018. 19:54

Održano školsko natjecanje LiDraNo 2018.

U petak, 19. siječnja 2018. godine u našoj školi je održana školska smotra (natjecanje) LiDraNo 2018. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovao je čak 41 natjecatelj/ica iz viših i nižih razreda u trima kategorijama: literarni rad te pojedinačni i skupni scenski nastup dok u kategoriji novinarski rad nije bilo natjecatelja. Zahvaljujemo vrijednim lidranistima koji su došli pokazali svoje literarne i scenske sposobnosti, a najbolji će predstavljati našu školu na međugradskoj smotri koja će se održati u srijedu 31. siječnja u Gradskom kulturnom središtu, a domaćin međugradske razine za srednjoškolce i osnovnoškolce ove godine je Gimnazija Metković.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 21. 1. 2018. 21:25

O B A V I J E S T o upisu djece u I. razred školske godine 2018./2019. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Anđela Nikolić  datum: 15. 1. 2018. 12:21

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Ujdur  datum: 15. 1. 2018. 12:10

PRIZNANJA I NAGRADE ZA NAJBOLJE POZNAVATELJE HRVATSKOGA JEZIKA

Ni ove godine metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje nije zaboravila našu školu, tj. naše najbolje učenike u poznavanju Hrvatskoga jezika. Tako je 4. siječnja 2018. godine u Gradskoj knjižnici Metković bilo predstavljanje IX. broja Hrvatskoga neretvanskoga zbornika i ujedno podjela priznanja i nagrada učenicima koji su ostvarili uspjeh na Županijskom natjecanju iz Hrvatskoga jezika u 2016./17. godini. 

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Ilić  datum: 14. 1. 2018. 21:21

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 23. 12. 2017. 21:10

Slatki Božić u Neretvi

Slatki Božić u Neretvi već je tradicionalna manifestacija u organizaciji TZ Metković i Srednje škole Metković. Ima viziju potaknuti na sudjelovanje što više ustanova i udruga na području našega grada te okupiti što više građana na predblagdanskom druženju i humanitarnom sajmu. Jedan od sudionika ove godine bila je i naša škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 22. 12. 2017. 20:22

Božićna čajanka

Najljepši su dani u godini,ali hladniiiii.....
Prvi b i njihova učiteljica su se sjetili kako se ugrijati!
Čaj, topli čaj i keksići...
Svi su se dali u organizaciju božićne čajanke. Učiteljica ,asistentica i sva djeca su organizirali svaki detalj da čajanka bude nezaboravna.

Ali svi znamo da se čaj pije u ugodnom društvu....
Pozvali su teacher Anu i velike trećaše na svoj domjenak.
Na čajanku su poveli i božićno drvce.Nikad bolje čajanke: topli čaj,keksići i veliki paket iz Norveške.Dječak Mate je od velike sestre dobio paket  iz daleke zemlje.Svi su uzbuđeno čekali otvaranje lijepo ukrašenog iznenađenja. U paketu pismo  od Djeda Mraza i puno slatkiša za svu djecu! Sreći nije bilo kraja. Pjevalo se, plesalo i sladilo cijeli školski sat. Čaj naših prvaša je ugrijao sve prisutne. Sretni vam blagdani...

  :: opširnije :: 


objavio: Tonćika Popović  datum: 22. 12. 2017. 09:04

RAZDRAGANA BOŽIĆNA PRIREDBA

Nezamisliv je kraj polugodišta bez božićne radosti i slavlja, pa smo tako 20. prosinca u predvorju škole, obilježili svečanu BOŽIĆNU PRIREDBU.

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Ilić  datum: 21. 12. 2017. 09:22

Posjet udrugama u završnom tjednu adventa

Kroz cijeli mjesec prosinac u našem 2. b razredu promišljamo o adventu i porukama koje ovo najljepše razdoblje u godini donosi. Učenici su svakodnevno nastojali širiti dobrotu oko sebe te su u razredni adventski kalendar upisivali dobra djela koja su napravili. Za kraj adventa odlučili smo se uključiti u akciju Uljepšaj baki Božić koju provodi Udruga Dobra u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Petković Galov  datum: 20. 12. 2017. 20:51

Božićni bal osmaša

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 18. 12. 2017. 20:27

ADVENT U PŠ VID

Već danima koračamo stazama adventa. Svake nedjelje palimo po jednu svijeću više na našim adventskim vijencima i trudimo se širiti radost i dobrotu. Mirisi božićnih kolačića i ukusne hrane već draškaju naše nosnice, posljednji dani adventa teku… Pozivamo vas da pogledate kako je čarolija Božića došla u našu malu školsku zajednicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 18. 12. 2017. 19:49

Pozivnica

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Ilić  datum: 14. 12. 2017. 18:18

1.c u susret Božiću

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Dodig  datum: 14. 12. 2017. 06:35

FESTIVAL BOŽIĆNE RADOSTI U GKS-u

Sinoć je u galeriji GKS-a održan još jedan tradicionalni Božićni koncert pjevačkih zborova osnovnih i glazbenih škola doline Neretve. Bio je to još jedan festival božićne radosti koju su sa sobom mogli ponijeli svi nazočni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ljupka SRŠEN GUTIĆ  datum: 13. 12. 2017. 10:41

EDUKATIVNI KAMP U BOROVCIMA

U subotu, 9. prosinca 2017. godine učenici 7.b razreda sa svojom razrednicom Keti Petrović i socijalnom pedagoginjom Anteom Marević posjetili su Zajednicu Pape Ivana XXIII. u Borovcima. Ovaj posjet je prvi od tri planirana edukativna kampa u sklopu projekta „Nasilje=nemoć, a ne moć“.

  :: opširnije :: 


objavio: Antea Marević  datum: 13. 12. 2017. 09:24

VRIJEME JE ZA BOŽIĆNU PŠENICU

Danas, 13. prosinca, dan je zaštitnice vida, zaštitnice staklara, krojača, kovača, pisara, tkalaca, vratara i ratara, svetice i mučenice iz III. stoljeća -  svete Lucije. To je dan kada se po tradiciji sije pšenica, koja je simbol plodnosti i novoga života, a ujedno se počinje odbrojavati 12 dana do Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 13. 12. 2017. 09:17

Lutkarska predstava za najmlađe

U petak, 8. prosinca 2017. godine Produkcija Z iz Splita u GKS-u u Metkoviću izvela je za najmlađe učenike naše škole lutkarsku predstavu Kako je dječak Srećko spasio Božić. Predstava je nastala prema priči Ive Lesića koji je ujedno i njen redatelj, skladatelj te glazbeni i izvršni producent. Scenografiju i lutke izradila je Luči Vidanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Katica Salacan  datum: 10. 12. 2017. 20:42

Došašće i pripreme za Božić

U nedjelju, 3. prosinca 2017. godine započeo je advent ili došašće. To je vrijeme koje obuhvaća četiri tjedna prije Božića. Došašće je stara hrvatska riječ za dolazak, a prijevod je latinske riječi adventus. To je vrijeme kada nastojimo biti bolji, širiti ljubav i dobrotu oko sebe, biti skromni i ponizni te pobjeđivati svoje negativnosti. U tom vremenu trebamo uživati u ljubavi koja se širi oko nas i tu ljubav trebamo nesebično darivati drugima.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 8. 12. 2017. 07:40

Večer matematike 2017.

Matematika i igra ....često se čini da te dvije riječi ne idu zajedno. Večeras smo ovdje kako bi istražili je li uistinu tako. Je li to spoj nespojivog ili upravo suprotno? Ovdje smo, prije svega, kako bi se družili i zabavili, a uz to nešto novo naučili . Često ne izlazimo izvan zadanih okvira i ne vidimo da je matematika puno više od pukog računanja i geometrijskih konstrukcija. Kako bi kraljicu znanosti predstavili u pravom svjetlu, priredili smo razne igre začinjene matematikom i jednostavne zadatke koji ne traže vede matematičko predznanje. Pogledajte sve što se nudi i odaberite aktivnost koja vam se čini zanimljivom. Prihvatite izazov i zabavite se matematikom!

  :: opširnije :: 


objavio: Vera Jerković  datum: 7. 12. 2017. 23:42

Božićni koncert dječjih zborova

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 5. 12. 2017. 20:09

Stigao nam je sveti Nikola

U utorak, 5. prosinca, održana je priredba povodom obilježavanja blagdana svetoga Nikole, zaštitnika djece, putnika, mornara i naravno, zaštitnika naše župe. Priredbu su kreirali učenici razredne nastave, a začin joj je dao Mali pjevački zbor.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Doko  datum: 5. 12. 2017. 19:16

Večer matematike 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 5. 12. 2017. 08:47

Pozivnica

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 2. 12. 2017. 19:08

U iščekivanju sv. Nikole

1.c je očistio svoje čizmice i spremno čeka sv. Nikolu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Dodig  datum: 2. 12. 2017. 18:33

Posjetila nas je udruga Krijesnica

U četvrtak 23. studenog 2017. godine našu školu posjetila je udruga Krijesnica iz Zagreba.

Aktivnosti koje udruga Krijesnica provodi usmjerene su u nastojanju da pomognu djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. 

Cilj posjeta bio je senzibilizacija roditelja 1. razreda  i učenika 8. razreda na oboljele od maligne bolesti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Hrvoje Šimović  datum: 28. 11. 2017. 20:54

Bullying in the yard, bullying all around

Kako bi obilježili Svjetski dan prevencije nasilja nad djecom učenici sedmoga razreda zajedno sa svojom učiteljicom  Anom Tot pripremili su prezentaciju projekta za učenike škole, pod nazivom „Bullying in the yard, bullying all around“. Cilj projekta je osvješćivanje i kritičko rasuđivanje različitih oblika nasilničkog ponašanja, od onog u školskom dvorištu do internetskog nasilja. Predstava je izvedena na dva jezika, na hrvatskom i na engleskom jeziku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Tot  datum: 24. 11. 2017. 19:40

Treći po redu Dani jegulje u Neretvi

U sklopu projekta Zavičajna baština posebni razredni odjel naše škole sudjelovao je na Sajmu neretvanskih delicija koji se održava u sklopu trodnevne manifestacije Dani jegulje u Neretvi. Manifestaciju organizira Udruga Maškadur, a ove se godine održava od 17. do 19. studenoga u Opuzenu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 22. 11. 2017. 20:38

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Ujdur  datum: 20. 11. 2017. 21:52

Gradskoj knjižnici u pohode

Aktiv hrvatskoga jezika naše škole već pomalo tradicionalno obilježava Mjesec hrvatske knjige projektom Gradskoj knjižnici u pohode.

I ove su godine učiteljice Hrvatskoga jezika vodile svoje učenike u našu Gradsku knjižnicu. Sve nas je ljubazno ugostila ravnateljica Vesna Vidović s kojom smo unaprijed dogovorile teme i sadržaje koje će prezentirati našim učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivona Martinović  datum: 20. 11. 2017. 10:04

Zapali svijeću za žrtvu Vukovara

I ove godine, 18. studenoga  obilježavamo  tužnu obljetnicu pada  Vukovara. On je svojim stradanjem postao simbolom patnje nevinih ljudi svakog naroda, a prizor uplakane djevojčice snimljene u žalosnoj koloni toga dana postao je simbolom sve djece koja su zbog bešćutnosti velikih i jakih osuđena na strašnu bol i izgubljeno djetinjstvo. I ove smo godine zapalili  ispred škole svijeće u znak sjećanja na Vukovar, grad koji je postao simbolom hrabrosti i junaštva zahvaljujući herojima koji su ga branili u Domovinskom ratu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 18. 11. 2017. 12:35

UČENICI V. C I V. D POSJETILI ARHIV

U četvrtak, 16. studenoga 2017. godine učenici V C i V D razreda sa svojim razrednicima Božidarom Lovrićem i Ljupkom Sršen Gutić  posjetili su gradski Sabirni Arhiv Metković-Ploče-Opuzen u sklopu izvanučionične nastave. Zahvaljujući  ljubaznim djelatnicama Arhiva saznali su o nastanku i djelatnosti samog arhiva kao i o vrstama građu koja se čuva.

  :: opširnije :: 


objavio: Božidar Lovrić  datum: 18. 11. 2017. 12:15

Sve na jednom mjestu

Završila je manifestacija Mjesec hrvatske knjige koju smo obilježili i u našoj školskoj knjižnici. Dan rječnika, 16. listopada, kao i cijelu manifestaciju posvećenu enciklopedistici, obilježili smo sukladno tematici: proučavali smo priručnu zbirku koja se nalazi na posebnom mjestu u knjižnici i u kojoj se nalazi sve na jednom mjestu – što je i geslo ovogodišnje manifestacije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 17. 11. 2017. 09:12

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PŠ VID

Mjesec hrvatske knjige u kombiniranom odjelu 1. i 3. razreda u PŠ Vid obilježili smo rađanjem male razredne knjižnice. Kroz mjesec dana učenici su donosili razne knjige i slikovnice i s radošću ih posložili na police naše male knjižnice. Svaku smo knjigu obilježili i za svakog učenika napravili člansku iskaznicu. Već su neki naslovi posjetili tople domove svojih  prijatelja  iz razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 16. 11. 2017. 09:44

MJESEC PREVENCIJE OVISNOSTI

Mjesec prevencije ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se svake godine u razdobljuod 15. studenog do 15. prosinca. Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti. I ove godine naša škola obilježiti će Mjesec borbe protiv ovisnosti različitim aktivnostima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antea Marević  datum: 15. 11. 2017. 15:57

NAŠI TREĆAŠI POSJETILI DUBROVNIK

U petak, 3. studenoga 2017. godine učenici 3.a i 3.b. razreda te 3. razred PŠ Prud sa svojim učiteljicama Dragicom Jerković, Katicom Vladimir i Sandrom Krstičević krenuli su na izvanučioničnu nastavu  Dubrovačko-neretvanskom županijom.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Krstičević  datum: 4. 11. 2017. 21:08

OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN ŠTEDNJE

Mjesec listopad u PŠ Vid obilovao je raznim aktivnostima te smo ga u tom ritmu i ispratili. Posljednjeg dan mjeseca listopada obilježili smo Svjetski dan štednje.

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 3. 11. 2017. 17:33

Izvanučionična nastava učenika PŠ Prud

Prekrasno vrijeme u petak, 27. listopada 2017. godine učenici Područne škole Prud sa svojim učiteljicama Sandrom Krstičević i Danijelom Tutavac iskoristili su za izvanučioničnu nastavu koju su realizirali u  gradu Metkoviću.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Tutavac  datum: 29. 10. 2017. 18:50

Novi sjajan uspjeh naših atletičara

Dana 26. listopada 2017. na Sportskom centru Makarska održano je Županijsko natjecanje školskih sportskih klubova u atletici za dječake i djevojčice, kategorija VII. i VIII. razredi. Atletičari i atletičarke naše škole postigli su sjajne rezultate čime su još jednom potvrdili kontinuitet visokih postignuća našeg ŠŠK Gusar.

  :: opširnije :: 


objavio: Nino Šešelj  datum: 27. 10. 2017. 20:52

Edukacija „Emocionalna inteligencija- poticanje pozitivnog razvoja djece i mladih putem emocionalnog opismenjavanja“

U našoj školi održala se dvodnevna edukacija pod nazivom „Emocionalna inteligencija- poticanje pozitivnog razvoja djece i mladih putem emocionalnog opismenjavanja“. Navedena edukacija usmjerena je na prevenciju svih oblika nasilja, ovisnosti i poremećaja u ponašanju. Voditelji su prof. dr. sc. Vladimir Takšić; redoviti profesor u trajnom zvanju Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju i dr. sc. Dario Vučenović; viši asistent za kliničku i zdravstvenu psihologiju na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Sudionici su osposobljeni za samostalnu provedbu programa i dobili su certifikate koji im omogućuju samostalno vođenje radionica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Anđela Nikolić  datum: 23. 10. 2017. 09:11

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN

Dana 23. listopada 1847. godine, dakle prije točno 170 godina, uveden je hrvatski jezik kao službeni jezik u javnu upotrebu. Naime, Ivan Kukuljević Sakcinski na posljednjem staleškome zasjedanju Hrvatskoga sabora upozorio je narodne zastupnike na potrebu uvođenja hrvatskog jezika kao službenog jezika u javne službe. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 23. 10. 2017. 08:56

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Vid

I ove godine u mjesecu listopadu na poseban način zahvaljujemo  za plodove zemlje i kruh koji nam je svakodnevno na stolovima.

U PŠ Vid s ponosom se sabiru dojmovi s prodajne izložbe ispred Arheološkog muzeja. Prvi put taj smo dan obilježili izvan prostora škole, a mještani su s oduševljenjem podržali naš školski projekt. Svi smo uživali u izobilju koje naša dolina bezuvjetno daje kao i u radostima druženja na otvorenom.

Tjedan zahvalnosti smo zaključili zamamnim mirisom slastica i napitaka koje smo napravili od kraljice voća JABUKE. Učenici su rado sami sudjelovali u pripremanju i još sve to začinili pjesmom i kratkim igrokazom.

Naše smo aktivnosti zabilježili fotografskim aparatom, pogledajte!

Jelena Bebić

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 22. 10. 2017. 21:00

Humanitarna akcija „Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje“

Metkovski osnovci i srednjoškolci obnovili školu u Indiji

Danas se navršava 29 godina od smrti oca Ante Gabrića koji je svoj zemaljski život završio 20. listopada 1988. u Kalkuti,  na rukama svoga suradnika i prijatelja  oca Sylvestera  Xaviera.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 22. 10. 2017. 20:41

Školom su zamirisale jabuke...

Svjetski dan jabuka obilježava se od 1990. godine, a utemeljila ga je organizacija Common Ground u Londonu s ciljem promicanja zdravstvenih kvaliteta jabuka. U našoj je školi i ove godine za Dan jabuka bilo jako veselo i jabukovito…

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Petković Galov  datum: 22. 10. 2017. 20:17

DAN UJEDINJENIH NARODA

Današnji nadnevak, 24. listopada obilježava se kao dan Ujedinjenih naroda, međunarodne organizacije kojoj je temeljna zadaća očuvanje svjetskog mira i sigurnosti, ali i razvijanje dobrosusjedskih odnosa, gospodarsku suradnju, širenje tolerancije i promicanje poštovanja ljudskih prava  i osnovnih sloboda čovjeka.

  :: opširnije :: 


objavio: Božidar Lovrić  datum: 22. 10. 2017. 20:06

Obilježen Dan kravate

Danas je u našoj školi obilježen Dan kravate. Učenici i djelatnici u školu su došli svečano odjeveni, a njihovu odjeću krasio je ovaj svjetski poznati modni dodatak.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Bubalo  datum: 18. 10. 2017. 21:52

Posjet pekari

Učenici 1.a i 1.b obilježavajući Dane kruha krenuli su na mjesto gdje sve počinje - u posjet pekari "Metkovka". Saznali smo od čega se pravi kruh, na koji način i tko ga priprema. Dojmila nas je veličina pekare i mnoštvo različitih mješalica i peći u kojima se peče kruh. Bilo je vruće, ali je sve dobro mirisalo. Posebno dok smo se vraćali kući s poklonima iz pekare.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Bubalo  datum: 18. 10. 2017. 21:40

Dan kruha i zahvalnosti u PŠ Prud

Učenici PŠ Prud od početka mjeseca listopada pripremaju se za Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Marljivo su sakupljali jesenske plodove i stari kruh, vježbali recitale i igrokaz, planirali što će raditi na dan svečanosti kruha i jesenskih plodova. Tako su utorak, 17. listopada dočekali spremni…

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Tutavac  datum: 18. 10. 2017. 21:15

Dani kruha u 1.c

Učenici 1.c razreda i njihova učiteljica Marija Dodig proslavili su Dane kruha uz blagoslov don Miroslava i prisustvo ravnateljice. Nakon degustiranja  blagoslovljene hrane, svi su se zajedno uputili u pekaru Kema kako bi se upoznali s načinom pripreme kruha. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Dodig  datum: 18. 10. 2017. 11:42

Hrvatski i svjetski DAN KRAVATE

Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Hrvatsko podrijetlo kravate, utemeljeno na povijesnim, etnološkim i lingvističkim činjenicama, potvrđuju svjetske enciklopedije i drugi znanstveni izvori. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 18. 10. 2017. 11:29

Svečanost hrane i vrijednih ruku

Danas  smo projektnim danom i izvanučioničnom nastavom obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prodajna je izložba po četvrti put upriličena na središnjem gradskom trgu. Bila je to i ove godine svečanost hrane i plodova zemlje, zanosa naših učenika i učitelja te vrijednih ruku naših majki i baka.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 17. 10. 2017. 22:12

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Jedan od najpoznatijih francuskih i svjetskih književnika Victor Hugo jednom  je prilikom rekao : „ U životu sam imao samo jednog pravog i iskrenog prijatelja: knjigu. “ Družeći se s knjigama,  zaboravljamo na probleme svakidašnjice, putujemo, istražujemo i otkrivamo. Ove je godine manifestacija Mjesec hrvatske knjige , koja se obilježava od 15. listopada do 15.studenog, posvećena enciklopedistici, a provodi se pod geslom: Sve na jednom mjestu.

  :: opširnije :: 


objavio: Helena Bjeliš  datum: 17. 10. 2017. 14:40

Što je Žabica?

Srijeda, lijep i sunčan dan, a nama stigli gosti na biciklu...Djeca izašla na igralište i dočekali gošću Stanku i gosta Dadu.  Naši gosti su članovi biciklističkog kluba Relaks. Oni su nam pokušali objasniti kako je odlično češće se družiti s ljubimcem na dva kotača zvanim bicikl. Prezentirali su nam neke svoje vještine vožnje na biciklu u kontroliranom okruženju. Pojedina djeca su sa svojim biciklima također pokazala da su vrlo vješta. Naši gosti su nam objasnili da će 29. listopada biti održana utrka „ Žabica“. Utrka Žabica je zamišljena kao sportsko i obiteljsko druženje u prirodi. Na toj utrci će naši mališani i oni malo veći pokazati svoje vještine. Sva djeca su pozvana...

  :: opširnije :: 


objavio: Tonćika Popović  datum: 13. 10. 2017. 13:39

OBAVIJEST

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 13. 10. 2017. 08:36

OBAVIJEST

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 11. 10. 2017. 14:03

8. listopada, DAN NEOVISNOSTI

Republika Hrvatska 8. listopada obilježava Dan neovisnosti koji se slavi kao državni blagdan. Možemo ga shvatiti i kao rođendan hrvatske samostalnosti, prisjećajući se 8. listopada 1991. godine kada su ostvareni snovi mnogih generacija koje su maštale, sanjale ili se borile za njezinu neovisnost. 

  :: opširnije :: 


objavio: Božidar Lovrić  datum: 7. 10. 2017. 14:27

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Vid u matičnoj školi

S vidljivim uzbuđenjem na licu, u srijedu 3. listopada učenici 1. i 3. razreda Područne škole Vid s učiteljicom Jelenom Bebić došli su u posjet svojoj  velikoj školi.

Jelena Bebić

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 6. 10. 2017. 18:47

SVJETSKI DAN UČITELJA

Svake godine u više od 100 zemalja svijeta pa tako i u Hrvatskoj, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti nadnevak 1996. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. U „Preporuci“ se između ostalog ističe pravo na odgoj i obrazovanje kao temeljno ljudsko pravo, radni uvjeti koji trebaju biti takvi da na najbolji način promiču uspješno učenje te učiteljevu slobodu u ostvarenju svih građanskih prava. Nakana je obilježavanja Svjetskog dana učitelja dati potporu nastavnicima u njihovu obavljanju odgovorne zadaće i izvući ih iz anonimnosti  te naglasiti važnost njihove profesije i obrazovanja čiji su nositelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Ilić  datum: 4. 10. 2017. 21:58

Projekt Nasilje = nemoć, a ne moć

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prepoznalo je potrebu za provođenjem projekta Udruge Zajednica Pape Ivana XXIII. pod nazivom Nasilje= nemoć, a ne moć. Projekt će se provodit u sklopu preventivnog programa sprečavanja nasilja nad i među djecom. Partneri, u čijim školama će se navedeni projekt provoditi, su naša škola i Osnovna škola Vrgorac. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antea Marević  datum: 4. 10. 2017. 21:48

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Ujdur  datum: 4. 10. 2017. 11:39

Učenička čestitka učiteljima

 

Dragi učitelji,

danas je Vaš dan, Svjetski dan učitelja.

Prigoda je to da se prisjetimo koliko je važna Vaša uloga u razvoju društva i koliki je Vaš utjecaj u životima nas, Vaših učenika. Vi ste oni koji nas usmjeravaju, koji ističu naše kvalitete i sposobnosti, koji potiču naše ideje i koji nas pripremaju za život. Vi niste samo naši učitelji, Vi ste naša inspiracija i naš uzor!

Dragi učitelji, današnji dan je prava prigoda da Vam kažemo hvala za Vaš trud i za Vaše strpljenje, hvala za brigu, ljubav i za znanje koje nam svakodnevno prenosite.

 

Od srca Vam čestitamo

                  Svjetski dan učitelja!

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 4. 10. 2017. 11:30

ČESTITKA POVODOM DANA UČITELJA

  :: opširnije :: 


objavio: Žana Dodig  datum: 3. 10. 2017. 20:54

MEĐUNARODNI DAN NENASILJA

Međunarodni dan nenasilja obilježava se 2. listopada, na dan rođenja Mahatme Gandija, začetnika filozofije nenasilnog otpora. 

  :: opširnije :: 


objavio: Anđela Nikolić  datum: 1. 10. 2017. 13:05

MEĐUNARODNI DAN DJETETA

Međunarodni dan djeteta obilježava se 2. listopada. Cilj obilježavanja je podsjetiti javnost na potrebu zaštite maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Anđela Nikolić  datum: 1. 10. 2017. 12:56

Dan europske baštine i Međunarodni dan kulturne baštine

Međunarodni dan kulturne baštine obilježava se 23. rujna. Svake godine ovaj dan potiče nas na razmišljanje o ljepotama našeg zavičaja i cjelokupne Republike Hrvatske.  Brojni posjetitelji dive se našim nacionalnim parkovima, plavom i čistom moru, rijekama, jezerima i slapovima, arheološkim nalazištima…

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 26. 9. 2017. 20:55

PROJEKT Zubna putovnica

U sklopu Nacionalnog programa za preventivu i zaštitu oralnog zdravlja Ministarstva zdravlja RH provodi se projekt dentalne zdravstvene zaštite u svrhu unapređenja oralnog zdravlja djece. Preventivni pregledi  provodit će se kod liječnika dentalne medicine za sve učenike 6. razreda naše škole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 21. 9. 2017. 20:17

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Ujdur  datum: 21. 9. 2017. 13:54

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE

U utorak, 19. rujna, sve prve razrede naše škole posjetili su policijski službenici Policijske postaje Metković. Sa zanimanjem smo slušali policijske službenike koji su govorili o pravilima ponašanja u prometu. Savjetovali su nas što učiniti da bismo sigurno došli do škole. Postavili smo puno pitanja i ispričali svoja iskustva u prometu. U ovim jesenskim danima rado ćemo koristiti uočljive kabanice koje smo dobili na poklon.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Bubalo  datum: 20. 9. 2017. 21:55

Čepovi stigli u prave ruke

Protekle školske godine učenici razredne nastave vrijedno su sakupljali čepove u sklopu projekta Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Svakodnevno su donosili čepove kako bi pomogli najpotrebitijima, a ujedno doprinijeli zaštiti okoliša.

Sakupljeno je mnogo čepova čime su naši učenici još jednom pokazali kako imaju veliko srce. Ono nam je danas posebno ispunjeno jer su čepovi poslani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma - Čakovec čime smo završili još jedan vrijedan humanitarni projekt.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Petković Galov  datum: 20. 9. 2017. 21:46

DAN HRVATSKE RATNE MORNARICE

Današnji nadnevak, 18. rujna, obilježavamo kao Dan hrvatske ratne mornarice, a spomen je na slavni 18. rujna 887. godine kada je zapisana prva hrvatska povijesna pomorska bitka. Ona samo potvrđuje hrvatsku vjekovnu pomorsku tradiciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Božidar Lovrić  datum: 17. 9. 2017. 22:11

Natječaj Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Ujdur  datum: 8. 9. 2017. 17:57

Obavijest

POZIV

NA MISU S BLAGOSLOVOM POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE

 

Dragi učenici i učitelji!

Pozivamo vas u nedjelju, 10. rujna 2017.  u 11 sati na  Svetu misu u župnu crkvu svetoga Nikole na kojoj ce biti blagoslov učenika i učitelja te zaziv Duha Svetoga povodom početka nove školske i vjeronaučne godine.

                                                                                                                  Ravnateljica

                                                                                       Žana Dodig, prof.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Žana Dodig  datum: 7. 9. 2017. 11:49

Upute za izradu i prezentaciju referata Vijest ima dokument u privitku

Svaki će učenik  tijekom školske godine izraditi i prezentirati  jedan referat o jednoj istaknutoj  osobi. Zato pročitajte pravila i savjete za izradu referata (eseja). 

Ovim radom vi dokazujete u kojoj ste mjeri razumjeli ovu nastavnu temu. Cilj je pokazati što šire razumijevanje tj. povezivati logično naučene pojmove, osobe, posljedice, probleme.

NIJE DOVOLJNO SAMO NABROJATI POJMOVE I DOGAĐAJE!!!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Keti Petrović  datum: 6. 9. 2017. 09:22

EKSKURZIJA KOJA SE NE ZABORAVLJA

Učenici osmih razreda (8.a, 8.b, 8.c i 8.d) sa svojim razrednicima Dianom Milić, Zrinkom Baće, Antom Buljubašićem i Slavicom Ilić proveli su od 28. do 31. kolovoza, četiri nezaboravna dana ekskurzije  u Hrvatskom zagorju. Naši mladi putnici upoznali su puno lijepih mjesta i gradova, divili se znamenitim dvorcima, posjetili vrlo sofisticirane muzeje, razgledavali najznačajnije znamenitosti glavnog grada RH, posjetili jedno od najljepših groblja u Hrvatskoj i u Europi. Također smo se nadahnuli svetištem i ostali zadivljeni ljepotom, poviješću, arhikteturom i mirom koja isijava iz naših katedrala. Osim Hrvatskog zagorja, imali smo priliku doživjeti iskonsku divljinu jednog nacionalnog parka te se pokloniti rodnoj kući našeg velikog izumitelja. Bitno je naglasiti da su učenici osim razgledavanja imali i slobodno vrijeme koje su najčešće koristili u zabavi i druženju na bazenima i u disku.  Nakon što smo vas kratkim dijelom uveli u naše putovanje, sad će vam i fotografije još ujerljivije pokazati što smo točno vidjeli i kako smo se zabavili. 

  :: opširnije :: 


objavio: Slavica Ilić  datum: 5. 9. 2017. 15:13

PRVAŠI U PŠ VID i PŠ PRUD

Danas su hodnici naše male škole bili ispunjeni veselim dječjim smijehom. Nakon ljetnog odmora ponovo smo krenuli u novu školsku avanturu. Poseban čar ovome danu dali su naši prvašići. Njih šestero u PŠ Vid i dvoje u PŠ Prud složno je stiglo u razred i uz malo treme prvi put sjelo u školske klupe. Poseban je ovo dan za njih i njihove obitelji, a mi im želimo lijepe trenutke u usvajanju prvih školskih lekcija.

Jelena Bebić

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 5. 9. 2017. 14:01

DOBRODOŠLICA PRVOŠKOLCIMA

Za ovogodišnje prvoškolce  danas, 1. rujna 2017. godine, u Školi je priređen svečani prijam. Prvoškolce, njihove roditelje i buduće učiteljice na početku je pozdravila ravnateljica Žana Dodig. Zaželjela im je mnogo  dobrih ocjena  koje će stjecati uz igru i veselje. Nakon toga uslijedio je svečani program dobrodošlice koji je i ove godine pripremio Dalibor Dado Dominiković, voditelj Plesne škole „Calypso“.

  :: opširnije :: 


objavio: Marinka Jurković  datum: 1. 9. 2017. 19:01

RASPORED ZVONJENJA ZA PONEDJELJAK, 4. RUJNA 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 31. 8. 2017. 13:28

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

4. rujna - smjena B dolazi u 7:30 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 28. 8. 2017. 13:46

OBAVIJEST

Prijam učenika 1. razreda (prozivka) je 1. rujna 2017. godine u 9 sati uz prigodan program.
 
Prijam učenika 5. razreda (prozivka) je 1. rujna 2017. godine u 8 sati.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 28. 8. 2017. 13:30

BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAŠE Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo roditelje učenika prvih razreda za školsku godinu 2017./2018. kako su, temeljem Odluke o nabavci obveznih školskih udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija Klasa: 550-01/17-01/130; UrBroj: 2117/1-04-17-03 donesene od strane Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije dana 7. srpnja, obvezni udžbenici predviđeni Godišnjim planom i programom za učenike prvih razreda besplatni.
 
 
Navedena Odluka za podrobnije informacije se nalazi u privitku, a roditelji će udžbenike preuzeti u petak, 1. rujna 2017. nakon prozivke prvaša i potpisati preuzimanje istih.
  :: opširnije :: 


objavio: Jelica Lazarević  datum: 28. 8. 2017. 13:20

EKSKURZIJA UČENIKA SEDMIH RAZREDA

U ponedjeljak,  28. kolovoza 2017. planiran je odlazak učenika sedmih razreda na ekskurziju.

Okupljanje je ispred OŠ  don Mihovila Pavlinovića u 6:30 sati.

Polazak je u 7:00 sati.

Povratak je u četvrtak, 31. kolovoza 2017. u 22:00 sata ispred škole.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditelju Anti Buljubašiću na br. mob. 0981607072.

  :: opširnije :: 


objavio: Ante Buljubašić  datum: 23. 8. 2017. 10:49
» Arhiva naših vijesti    
 


VREMENICI

Priloženi dokumenti:
vremenici.zip


Oglasna ploča

 


Kalendar 2017./18.

 


STOP NASILJU

Popis udžbenika

ZA NAŠE OSMAŠE


 


Kurikularni dokumenti


Sierpinski Carpet


Škole za Afriku


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Za nastavnike


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju